söndag 8 mars 2020

Norrland?

Har ju bara varit en gång uppåt landet för att åka skidor, jag var 12-13 då, 18 år gammal var jag på bröllop i Lycksele, räknas väl till Norrland?
För mig är väl egentligen allt norr om Alingsås Norrland, men det är en annan "femma".

Enda kontakten jag haft sen dess med denna del av landet har väl varit genom "Pistvakt"...jo...kan mycket väl tänka mig att flytta dit...verkar fint.


Fast frugan gillar inte snö så det får nog vara antar jag...men vad fint det hade varit med en egen backe att sköta om så att turisterna kan bryta benen under någorlunda säkra förhållanden ;)

Nja...är väl andra grejer som lockar förstås...mentaliteten..sammanhållningen som tycks finnas där till skillnad mot oss storstadsbor som knappt hälsar på grannarna, jag hälsar ofta när jag råkar ha glömt kolla i "dörrögat" innan jag öppnar dörren och inte har något val, hujeda mej ;)


Hur som helst, det är söndag och med en ny snus under läppen, den högra sidan, så reflekterar vi väl över den gångna veckan.
Äh..ja..jo..visst....nja....jag tror vi skiter i det..det var en ok vecka...tror jag ;)
Det är/blir som det kan med den saken, så även den kommande veckan i samhällets tjänst, hoppas jag får vara frisk bara men det känns lite som om jag har en förkylning i sitt inledningsskede, återstår att se hur det blir med allt.



Tillönskar er en fin söndagseftermiddag, det ska jag ha.

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har aldrig varit längre norr ut än till Örnsköldsvik där jag hade två farbröder. Dem var jag och hälsade på en påsk när jag var 14 år. Ensam åkte jag båt till Nynäshamn, buss till Stockholm och där mötte morbror Olle upp och såg till att jag kom på rätt tåg norrut.
Vilket äventyr för en liten gotlandstös!
Ha en skön söndag!
/Ingrid

Ama de casa sa...

Jodå. Lycksele är definitivt Norrland, ligger till och med i landskapet Lappland (Västerbottens län).
Jag som är uppvuxen i Norrland (Skelleftetrakten) har ingen direkt längtan tillbaks dit. När vi flyttade till Sollentuna tyckte jag att det var sååå skönt med anonymiteten i storstan (fast jag hälsade såklart på grannarna ;-) ).
Efter några år tyckte jag kanske att det var för anonymt, typ att man inte brydde sig om varandra alls.

Torrevieja är nånstans mittemellan och här trivs jag bra. Fast nån egen skidbacke lär jag inte få här :-D

Ha en fin söndag!
PS: Var och kollade på Pistvakt på Pistolteatern i Stockholm - sååå bra! :-)

tanthuset.blogg.se sa...

Lycksele=Lappstockholm ;) Hörru, ni är välkomna upp och känna på norrlandslivet, det enkla, omtänksamma livet i norr ;) Jag har en liten backe bakom huset men där gäller offpist, så att säga men det går säkert bra det också :D Ha en toppensöndag, Micke!

Znogge sa...

Själv har jag inte varit längre norrut än Storlien utan håller mig helst söder om landsvägen.

Ha en god söndagseftermiddag!

BP sa...

Har aldrig varit längre norrut än Umeå, och det var på tjänsteresa till Nolia-mässan, tror det var i augusti. Besöket slutade med en halvdag på akuten, då jag blev biten av en norrländsk mygga och mina lymfkörtlar svullnade upp som två golfbollar. Så nej tack - kombon lång vinter och myggor under den korta sommaren "vinner över" alla trevliga människor. Dessutom är jag en storstadsmänniska som skulle få lappsjuka om jag inte hade en storstad max. 16 kilometer från min bostad.

Nej, den gångna veckan var ingen höjdare den heller. Å när du skriver att du börjar känna dig förkyld så tänker man ju automatiskt "coronavirus". Med lite "tur" håller din skola stängd imorgon.

Hursomhelst önskar jag dig en bra vecka UTAN förkylning!

Herr Nilssons Fru sa...

God afton. Hua inte bo där uppe, kallt o mörkt nästan hela året o när de är snöfritt är de mygg. Jag har inte varit längre upp i Sverige än till Mora. De e ju knappt norrland. Skulle gärna åka upp till Norrland på semester, bara för att se hur det är där. Har varit betydligt högre upp i vårt grannland Norge.

De är sammanhållning o god grannskap på de flesta ställen utanför städerna, jo säkert också i de mindre städerna. Här i söder skulle du bo, vi har sällan snö, ljust och nästan myggfritt. Så slog de mig, kanske bor du i här :)

Kramiz

Ditte sa...

Jodå, Norrland och fjällen har jag besökt och det alla årstider. Ända upp till den nordligaste punkten i Sverige man kan komma. Men att se "Pistvakt" räcker bra. Man får en känsla. Gillar verkligen den serien. Och man kan alltid titta på vintern om man inte känner för att åka dit där den är rent personligen.
Visst kan storstan vara ganska opersonlig på sitt sätt. Men jag har testat både "landet" och storstan. Och nu bor jag mitt i huvudstaden och är väldigt nöjd med det. Söder i Stockholm är som en stad i staden.
Önskar dig en fin vecka.

Veiken sa...

Norrland för mig är mörker (vintertid), kyla, mygg och långa avstånd. Jag håller mig gärna till sydligare breddgrader!
Jag önskar dig en fin vecka!

Åke sa...

Jo Lycksele är Norrland. Jag kommer hör hemma i södra Norrland (Sundsvall) Bor numera på en ö utanför Sundsvall sedan 24 år tillbaka. Vi sköter om oss i dessa tider och en trevlig helg.