lördag 7 mars 2020

Corona?

Så har det gått några dagar igen sen förra inlägget och det där coronaviruset skördar fler och fler offer både i smittade och dödsfall.
Var väl lite ett av scenarierna man målade upp i sitt huvud när man en gång i tiden började "preppa" här hemma, fler har ju börjat i nutid så att en del hyllor ibland kan stå tomma i affärerna sägs det.
Har inte sett det själv ännu men vi handlar ju det mesta online så vem vet, dåligt med hyllor där att inspektera ;)

På kneget har de fått "noja" på att använda handsprit, plötsligt fanns det i varje arbetsrum en sådan flaska.
Nog en av de få behövliga saker jag inte köpt in här till "gräddhyllan".
Gör om, gör rätt ;)

Jag ber om ursäkt om någon kan se detta som en raljerande text över detta virus som många är oroade över, det är bara mitt eget,kanske klumpiga, sätt att bearbeta min egen oro då jag själv arbetar på en skola med över fyrahundra elever vars anhöriga alltsomoftast reser över hela världen.
Jag är inte så orolig för min egen del, fel det också kanske, men min fru kanske inte skulle klara av en sådan pärs...det är där min oro ligger mest.


Hur som helst, det är lördag och jag har sen början av veckan provat ett nytt snus....Wisby tillverkat av Gotlandssnus.
Med en nyans av "fläder" och "ros"...man kan tro att jag är florist men jag lovar, det är inte så ;)
Men ganska goda är de iallafall, fast kanske min näsa, som numera tycks fungera, har gett mig ett bättre smaksinne...kan vara därför.
Goda är de hur som helst.

Nu tillönskar jag er alla en fin lördagseftermiddag.

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst finns det anledning att tänka till både en och två gånger när det gäller det här coronaviruset. Jag som snart är 80 ligger ju riktigt illa till om jag skulle bli sjuk av det och jag går nu och funderar på om jag ska avboka en Hollandsresa eller inte. Man vill ju inte vara nonchalant eller dumdristig, men samtidigt vill man ju kunna leva medan man lever.
Jag ska höra med min snusande son om han provat Wisby-snuset.
Ha en skön helg!
/Ingrid

tanthuset.blogg.se sa...

Jag är förmodligen dum i hövve som inte oroar mig men jag rör mig inte i områden där jag borde vara ängslig och har inte kontakt med så många utanför byn, jo jag åker ju in till Vindeln förstås men det känns inte heller så oroande. Däremot kan jag förstå DIN oro....
Undrar om jag ska börja snusa, jag gillar fläder ;) Köpte ett nikotinfritt snus men det smakade blääääää....
Ha en fin Mellokväll nu, sen blir det lugnt ;)

BP sa...

Ja, vad ska man säger om coronavisruset. De flesta upptäckta fall finns ju i Stockholm, vilket är ganska logiskt.
Å japp, tomma hyllor har jag sett hos min lokala ICA. Ska blogga om det på tisdag, då veckotemat "eka" står på programmet.
De flesta som dött av viruset var ju över 80 och hade andra sjukdomar innan. Så risken för dig, din fru och mig är kanske inte så stor att vi drabbas.
MEN jag tänker då inte utmana ödet. Skulle faktiskt inte sätta mig på ett flygplan eller ett tåg för att resa ute i Europa eller till länder som är mindre väl rustade som Sverige.
Två före detta arbetskollegor som åkt skidor i norra Italien sitter i "husarrest" och får jobba hemifrån i två veckor. De är visserligen friska, men företaget ville inte ta onödiga risker, vilket är bra tycker jag.
Kanske dags för din skola att börja med undervisning på distans, för även om barn inte verkar vara "målgruppen" för viruset så är det ju ändå en riskfaktor. I Täby och Danderyds Kommun har tre skolor stängt, i stan är det ytterligare fem. Tycker det är rätt faktiskt.

Snus med den smakblandningen - YUCK;-) Ungefär som att röka mentolcigg - YUCK;-)

Ha en bra Mellokväll nu. Susjos såg ju genrepet igår och var lyrisk. Bara att läsa hennes inlägg:-)

Ditte sa...

Jag kan verkligen förstå din oro för din fru. Och har man ett nedsatt immunförsvar så har man. Måste tas på allvar.
För egen del är jag inte orolig. Jag lever som vanligt och har ingen tanke på att ställa in min resa till Spanien i början av april. Tror att det är färre smittade där. Men att vara smittad innebär ju inte så mycket om man inte har nedsatt immunförsvar eller tillhör en utsatt grupp.
Tycker inte att man kan eller ska stänga skolor bara för att...Inget Skolverket eller myndigheter rekommenderar. Och ska man stänga högstadiet och gymnasieskolor hur ska det då bli med alla förskolor och elever i yngre åldrar. De måste ju tas om hand då av sina föräldrar som inte kan jobba. Ingen är dessutom sjuk eller smittad. Och att vara smittad innebär ju inte ens att man alltid är sjuk.
Tycker nog detta med Corona tagit väl stora propotioner i media.
Och risken för att skada sig i trafiken är mycket högre.
Önskar dig nu en bra helg.

Ama de casa sa...

Visst är det läskigt med corona och man ska ju inte utsätta sig i onödan. Vi sneglade tidigare på en kryssning med Princess Cruises till sommaren som skulle gå till dom värst drabbade områdena. Den sneglar vi inte på längre.
Just det bolaget har/har haft två båtar i karantän. Ändå har dom alltid haft handspritsautomater utanför restaurangerna och sett till att alla använder dom. På förra kryssningen hade dom alltid en ur personalen som sa åt en att tvätta händerna innan buffén och därefter obligatorisk handsprit. Detta var INNAN corona var nåt annat än en ölsort. Sen drabbades båtarna i alla fall? Hur ska man kunna skydda sig... Det gäller att inte vara på fel ställe vid fel tidpunkt. Problemet är bara att man inte vet var och när dom där ställena är fel.