lördag 4 april 2020

Lördag 4/4.

Så har man då varit tillbaka i tjänstgöring en vecka efter två veckor i karantän.
Massor av ungar kommer inte till skolan, föräldrarna är livrädda för coronan, ja, barnen också.
Många av dem bor ju i storfamiljer med många äldre i hushållet, mor och farföräldrar tex, och skolan skickar meddelande efter meddelande som säger att om barnet är friskt så ska det till skolan...annars kopplas socialtjänsten in.
Tycker själv det är lite halvruttet att bete sig så mot föräldrarna även om jag förstår tanken.
Men man ska ju enligt expertisen inte besöka äldre i familjen under coronatider, men om man bor tillsammans så blir det ju lite knepigt.
Men regelverk är ju regelverk...man måste följa det.
Hur som helst så kommer det nog bli ett senare sommarlov för många elever...ja...för oss vuxna med då förstås.
Så måste det nog bli.

"Fuck Covid-19"

Ja, det blir väl att jag nog får ha med ämnet "Covid-19" trots allt, min vardag är ju så uppfylld av det så det går inte att undvika.

Men nu vankas det ju påsklov minsann, jobbar måndag till onsdag och tar ledigt på torsdagen då vi trots allt faktiskt ska gå på den där restaurangen, missförstod deras inlägg på hemsidan om "Takeaway", de har öppet trots allt.
Ska bli trevligt att få fira vår bröllopsdag och därigenom sponsra restaurangen lite, de har väl tappat en massa kunder likt alla andra restauranger.
Bröllopsdagen ja, den är nu på Måndag...25 år...en lång tid är det ju...väl värt att fira.
Får väl tacka min hustru för att hon stått ut med mig ;)

Men än så länge är det lördag...en liten promenad ut med soporna står på schemat...en av mina hushållsplikter 6 dagar i veckan.
Ha det bäst alla.

4 kommentarer:

BP sa...

Personligen har jag full förståelse att föräldrar inte skickar sina barn till skolan just nu. Smittorisken just för dom äldre är ju överhängande. I Stockholm är det ju många äldre svensksomalier som har avlidit av viruset. Antar att du har ett stort antal elever i din skola som även de är födda av utländska föräldrar.
Känner några med "svenskt ursprung" som också håller sina barn hemma från både skola och förskola.

Så skönt att ni ska fira ert silverbröllop på riktigt, på plats i en restaurang. Kan tänka mig att restaurangägaren är väldigt tacksam och att ni definitivt inte behöver trängas på stället.

Ha en skön fortsättning på helgen innan er stora dag:-)

Ditte sa...

Mycket är ju knepigt med en del elever och skolan just nu. Särskilt i de områden där många bor i större familjer. Vet att detta också diskuterats i en del områden här i Stockholm.
Men om eleverna är hemma så bör de ju få undervisning digitalt så de inet missar något. Vad som är knepigt här är i stan är inte att eleverna är hemma. För det är de ju inte. Utan de drar i grupper på stan och det är ju mindre hälsosamt om man säjer så-
Våra barnbarn går i skolan precis som vanligt och de flesta eleverna är på plats. (Gäller Nacka och Uppsala och vi tycker det är bra att de är i skolan)

Vad trevligt med att fira silverbröllop och visst känns det mer festligt att fira på "lokal". Och säkert är det betryggande avstånd mellan borden.
Stort grattis i förskott-
Trevlig helg och ha det så bra ni kan.

Ama de casa sa...

Förstår att man håller barnen hemma ifall man har "riskgruppare" som bor i samma hushåll.
Här kommer vi med största sannolikhet få 15 extradagar i karantän. Jippie... Fram till 26/4. Jösses vad less jag (och alla andra) är på detta nu! Men det är ju bara att bita ihop och följa reglerna...

Kul att ni får fira bröllopsdagen på riktigt! :-)

Ha det så gott ni kan!

tanthuset.blogg.se sa...

Jag är inte så säker på att jag gillar det där att barnen MÅSTE gå till skolan, jodå jag förstår men nu tycker jag nog att man får vara lite flexibel faktiskt!
Sen måste jag ju be att få gratulera er till silverbröllopsdagen <3 Fortsätt så och "snart" (så fort som åren går) firar ni guldbröllop men då är inte jag med :)
Ha en toppensöndag Micke och hälsa frugan <3