söndag 5 april 2020

Söndag 5/4....då helgar jag väl sabbatsdagen igen.

Ja, enligt den heliga skriften ska man ju helga sabbaten, tur jag inte tror på sådant där då jag minsann gick ut med soporna nyss och dessutom tog en promenad för att köpa bröd.
Fick ju bli lite Libabröd då allt annat bröd i butiken hade en dag eller två på nacken....bröd ska väl vara hyfsat färskt helst om man nu ändå ska köpa något.
En annan som heller inte tror på att helga sabatten var väl Renova som numera tycks köra 7 dagar i veckan.
Inte för att det var så fullt direkt, hade nog räckt för en dag till men man vet ju aldrig, ibland är det överfullt av sopor och står på marken bredvid.

Städat lite har jag gjort idag med....ja...den heliga skriften skrevs ju för så många år sedan och inte kunde man då ana att samhällets skulle utvecklas till vad det utkristalliserats till idag.
Samhället rullar på 7 dagar i veckan, helt ok för min del, men visst, ibland helgar jag sabbaten riktigt ordentligt på bästa möjliga sätt...på soffan.

Sen kan samhället rulla på bäst det vill....jag skiter i det ;)

Ha en skön avslutning på veckan nu, det ska jag.


10 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Ja alla helgar vi på olika sätt ;) Idag känns det somm om jag helgar på det gamla sättet, dvs göra ingenting men får börja fundera på middagen men det är kanske också att helga
Ha det fint ni två <3

Znogge sa...

Är det söndag så är det och då gör man precis hur man vill tycker jag :D I tider som dessa är aktivitetsmöjligheterna dessutom rejält begränsade.

Ha det gott på soffan!

Ingrid sa...

I förmiddags, när jag satt på min uteplats och åt frukost, kunde jag se en strid ström (det var väl kanske att ta i förstås) boende som gick till och från tvättstugan och jag kunde konstatera att de flesta av dem var äldre.

Tvätta på en söndag? När man har alla vardagarna lediga?

Jag bryr mig väl inte så mycket om hur det står i bibeln, men jag skulle aldrig komma på tanken att tvätta på en söndag och inte göra något annat hushållsjobb heller mer än det som hör matlagningen till.

Jag tycker att det är synd att man inte försöker skilja lite på helg och söcken.

Ha en fin kväll!
/Ingrid

Emma Engström sa...

Libabröd är jag lite nyfiken på, hur äter man det haha?! Alltså som vanligt bröd eller som en tunnbrödsrulle? Sjukt vad det är tomt i hyllorna idag! Ha en fin kväll :D

Susjos sa...

Så kul att det dök upp en bild på libabrödet på din blogg, hihi!
Fick tipset på min viktväktar-app, det ger inte så många "Points" om man ska äta enligt viktväktarmodellen.Jag hade aldrig sett det här brödet förut. Brödet är ju hur gott som helst, min man bara älskar det och köper hem hur mycket som helst, och äter det till allt!

Jag gillar att göra en tunnbrödrulle med massa gott på, och så fick jag tipset om att man kan göra pizza på brödet, och det blev hur gott som helst!
Snabbt går det också, typ 7 minuter i ugnen! Rekommenderar det verkligen!
Ha en trevlig söndagskväll!

Ditte sa...

Söndagen ska ju vara en vilodag. Sedan kan det ju innebära lite olika saker för olika personer. Men du verkar ta det med ro tycker jag. Bra att vila sig i form.
Önskar dig en trevlig kväll och bra start på veckan.

BP sa...

Visst är det konstigt! Till för två dagar sedan hade jag aldrig hört talas om Libabröd. Först var det Susjos som gjorde en pizza med brödet, och idag är det du som köpt det. Lär nog aldrig glömma det namnet nu;-)

Du kan vara glad för att Renova tömmer soporna så ofta. Här tömmer dom behållarna bara en gång i veckan. Jag helgade inte heller sabbaten utan gick också ut med soporna idag. Kunde ha besparat mig promenaden. Behållarna var proppfulla och folk hade ställt kartonger och olika plastföremål vid sidan om. Var otroligt nära att göra samma sak, men suckade och tog rubbet med mig hem igen. Grrrrr...

De senaste veckorna har jag helgat sabbaten varje dag känns det som...
Ha en bra början på veckan nu!

BP sa...

Me again: I min föregående kommentar önskade jag dig en bra start på veckan. Sedan slog det mig att du knappast kan få en bättre start - ni firar ju silverbröllop imorgon. NJUT båda två! Å glöm inte att fota middagen (med tillbehör)!!!

Åke sa...

Jag har en kompis som tömmer grovsopor bland annat. Jag kommenterade honom en jul en gång då han gick ut: Ja slänger inte du sopor på en julafton då fick jag till svar. Dom här arbetarna har säkert mycket mer att göra nu när folk är hemma mer. Nu är en tid vi verkligen ska sköta om oss omkring. Trevlig vecka.

Ama de casa sa...

Till att börja med: GRATTIS på bröllopsdagen! Hoppas ni får en härligt firande :-)

Sen försökte jag komma ihåg hur jag helgade vilodagen igår. Inte lätt att komma ihåg då dagarna nuförtiden flyter ihop ännu mer än vanligt. Men vi åt i alla fall raclette, så mycket minns jag. Det som varierar från dag till dag är väl maten :-)

Ha en bra start på veckan och GRATTIS igen!