fredag 19 juni 2020

Midsommar 2020....en annorlunda midsommar.

I år får man ju samlas i små grupper, familjevis var väl rekommendationen om jag minns rätt, i övrigt är det mesta inställt, många får fira via livestream på typ FB....jo....så får det väl bli.
Men jag antar genom min oändliga visdom och erfarenhet att många kommer att skita i rekommendationer och köra sitt eget "race"....lycka till säger jag och ber om ursäkt i förskott på befolkningens vägnar till sjukvårdspersonal som i slutändan blir de som får lösa situationen som genom oaktsamt leverne uppstår.

(Märks det att jag är trött på covid-19?)

Jaja, nog om detta, veckan som var här yrkesmässigt bestod av lite utbildning, har jag för mig det stod på någon dagordning iallafall och i skrivande stund minns jag faktiskt att de handlade om "diagnoser" och handhavande av dessa....upprepning det mesta men det är ju aldrig fel med några sådana ibland, lätt att bli "hemmablind".
Studiebesök på skolan som omnämns på bilden, riktigt riktigt bra ställe men ack så dyrt antar jag, rent ut sagt bedrövligt, att pengar ska styra över barns möjligheter att få det de har rätt till oavsett ev diagnos....ett satans stort arbete för att få plats på en sådan bra skola.
Men så klart, platserna är begränsade....jag vet....jag är bara en gnällig elevassistent ;)



Lite skogspromenad blev det ju till och från omnämnda skola, enligt mitt CV  från tiden då jag sökte arbete en gång i tiden så var det min favoritsysselsättning, skog och mark, plocka svamp...jag skrev inte att om det inte fanns asfalterade stigar i nämnda skog så hade det gått åt pipan med allt ;)

Skolan låg ju fint till också...jodå.

Men nu ska potatisen kokas här, sillen ska rensas, ja, burkarna ska öppnas iallafall, och lite annat småplock, det är ju ändå midsommarafton bara en gång om året.
I år på hemmaplan på femte våningen nedkylda av en samling fläktar som nog är det som räddar livet på oss ;)

Zenith och övriga familjen Guldkrycka tillönskar er alla en fin Midsommar.

Ha det bäst.



6 kommentarer:

Ingrid sa...

Tack detsamma!
/Ingrid

Ditte sa...

Den här skolan såg ju verkligen ut att ha ett vackert läge. Och visst betyder miljön mycket både för elever och personal. Helt klart. Men visst är det bedrövligt här liksom inom äldrevården att pengar ska vara skillnaden.
Önskar dig nu en fin midsommar men avkoppling.

BP sa...

Önskar dig och Frugan också en Glad Midsommar i det fina vädret.
Vd gäller Covid-19 håller jag helt med dig. De flesta bara struntar i allt vad avståndsrekommendationer heter, både gamla och unga personer. Å resandet och semester samt öppnade gränser i många EU-länder... vågar knappt tänka på konsekvenserna.
Skolan du visar - är den en skola där föräldrar måste betala för sina barn med diagnoser? Här i nollåtta har man lagt ned en specialskola för dessa barn, för den blev för dyrt... för kommunen alltså. Underlag fanns det gott om, men inga pengar. Suck!

Ama de casa sa...

Ja, vem är väl inte less på covid-19? Fast här tycker jag att folk uppför sig bra fortfarande. Undrar just vad som kommer att hända den 23:e är det är Spaniens "midsommarafton"... Tippar på att dom kommer att stänga stränderna den kvällen.

Vilken fin skogspromenad :-)

Ha en härlig midsommardag!

Znogge sa...

Önskar dig det samma även om det redan har hunnit bli midsommardag!

Ha det gott!

tanthuset.blogg.se sa...

Jag gillar gnälliga elevassistenter för ifrån dom får man ofta höra/läsa sanningen :D
Ha det fortsatt fint i helgen med frugan <3