måndag 30 november 2020

Lite julpynt då.

Dags att börja julpynta här påpekade frugan i lördags, ja, även jag var  ju inställd på detta, första advent ska ju allt vara uppe.
Adventsljusstakarna åkte fram där och den där stjärnan i fönstret som man ju måste ha, om de fungerar vill säga, en lyckades vi få ihop iallafall.
Frugan, som är den tekniskt lagda här ordnade detta med stjärnan, mitt tålamod tröt efter två minuter ;)

 
Efter att jag fått på mig glasögonen efter denna bedrift insåg jag att jag måste putsa fönstret, varför ska jag alltid ta på mig glasögonen när allt går så bra?
Blir ju bara massa arbete ;)



Skickar en tanke till min mormor och morfar som på bilden är i full färd med att ge mig min "morgonpresent" på julafton.
Saknar er båda.
 

Ha det fint alla.



 

9 kommentarer:

Ingrid sa...

Nej, nej! Första advent ska bara ljusstakar och stjärnor vara uppe. Julpynta ska man inte göra förrän dagen före julafton och jultomtar är absolut bannlysta innan julafton! Så är/var i alla fall seden på Stenstugu.
Här på Odvalds är jag inte så ordningssam, utan smyger fram pyntet lite efterhand. I lördags la jag på en julduk och i dag ännu en.
Ha det så gott!

Susanne sa...

Hemma på min gata, har ljusstakar, stjärnor och ljusslingor åkt fram, tomtarna får vänta ett litet tag till.

Znogge sa...

Så fint det blev men av med glasögonen fortsättningsvis ;-)

God måndag!

BP sa...

Har märkt att det är betydligt fler här som har tagit fram eller köpt nya julstjärnor. Färre ljusstakar jämfört med tidigare år. Ingen aning varför, men jag gillar variationen i år. Förut så alla fönster exakt likadana ut med exakt likadana ljusstakar. Er julstjärna är ju jättefin:-)
Vilken fin bild på dina morföräldrar och ett mycket trevlig minne dessutom:-)

Ditte sa...

Inget julpynt än hos oss. Inte mer än än adventsljusstakarna och lite blommor. Någon julstjärna i fönstret har vi inte men en adventsljusstake finns i nästa varje fönster. Fint att er julstjärna fungerade, Bra med en tekniskt lagd hustru. Och att du fick putsa fönstren fik väl passera.
Önskar dig en bra vecka.
Ha det så bra du kan.

Susjos sa...

Ja, nu är december här, och det är ju lite bättre än november, men jag blir ju lätt stressad av allt som ska göras runt juletid, som tur är har det blivit lite bättre med åren!
Här blev det två nya adventljusstakar, den gamla funkade inte i år!
Å visst är det fint med alla ljus i fönstren nu, fönstertvätt får vänta till våren, fast det skulle behövas här hemma nu också!
Ha en bra vecka!

Lotta sa...

Det behovdes lite ljus nu för att lätta upp.

Ha en bra början på december!

Ama de casa sa...

Precis en sån stjärna har jag i fönstret, den är jättefin :-)

Vilken härlig bild som framkallar minnen från förr.

Ha det gott!

Veiken sa...

Vi fick slänga en av våra julstjärnor. Vi har ju inte varit i Sverige under jul på flera år. Det blir lite annorlunda. Så skönt när det blir lite mindre att ta hand om.
Ni har det fint i ert fönster. Är du säker på att det var fönstret som var smutsigt? Det kunde lika gärna varit glasögonen vettu! Haha!