tisdag 10 oktober 2023

En tisdag i oktober.

08.00-16.30...yrkeslivet på tisdagar för undertecknad, usch och fy. 
Men ibland kommer ju eftermiddagarna efter tre med lite matnyttigt iallafall, möten måste man ju ha, planeringar och utvärderingar mm.mm.
Man ska inte gnälla...inte alltför mycket iallafall. ;) 

Måndagen avlöpte ju som den skulle, inget gruff men det ligger lite under ytan kan man känna, men det tycks gå åt rätt håll, tacksamt både för kidzen och oss vuxna, det blir ju så mycket enklare då.

Denna tisdag utföll ju också till belåtenhet, trots full arbetstid, vi håller väl tummarna för att det fortsätter så.

Kopparmärra eller Karl IX:s ryttarstaty som den egentligen heter nere i stan, gammal bild men väl värd en repris.
Tycker jag lyckades bra där.

Under lovet kommer återigen mycket att slängas, trasiga möbler, gamla utgånget skolmaterial och en massa annan "skit" som inte fyller någon funktion längre.
Lärarna arbetar ju de tre första dagarna på lovet så då har de att göra.
Fast tydligen är vaktmästaren städslad till det mesta arbetet enligt ryktena, alltid bra att ha något att göra, stackars sate.

Men nu får ni ha en fin kväll alla, ta hand om er, kikar in hos er i dagarna som följer.

8 kommentarer:

LillaSyster sa...

Visst har du lyckats bra med Märra!
8-16.30 är en lång dag, speciellt i den miljön du vistas - inte många tysta stunder där inte.
Hoppas att gruffet inte blossar upp utan pyser iväg obemärkt......
Ha en bra tisdagskväll!

znogge sa...

Tisdagar var alltid längsta dagen på vår skola också och numera har de förmånen att även torsdagen blivit lika lång. Att i smyg utöka arbetstiden går tydligen utmärkt...
I vår kommun är lärarna lediga hela veckan och jag tycker att den ledigheten behövs för alla. Förvisso innebär det lite kortare sommarlov men veckan är guld värd.

Önskar en god kväll nu!

Ditte sa...

Ja, jobbet i skolan är ju speciellt och går ju aldrig att förutsäga. Har också haft tisdagar som lång dag och då från 08-17 med olika möten efter klockan 14.30.
Ja, detta med ledighet vet jag varierar. I Stockholm jobbar de flesta lärare, studiedagar, en eller ett par dagar och har då lite längre sommarlov. Men det är ju olika.
Önskar dig en bra kväll.

BP sa...

Du lyckades alldeles utmärkt med Karl IX:s staty. Den tåldes verkligen att upprepas.
Tänk att den gamla Dolly Parton dängan "From nine to five" inte verkar stämma längre;-) Sedan kan du ju alltid tänka på stackars taxichaufförer som jobbar ofta upp till 13 timmar/dygn. Då låter dina arbetsdagar genast mera överkomligt;-)
När jag ser din sopcontainer blir jag genast påmind att vi också får tre containrar uppställda imorgon. De ska vara där i en vecka. Dags för "storstädning med andra ord - här också;-)

Ingrid sa...

Så skönt att veckan har startat ganska skapligt. Det är bara att hoppas att det fortsätter så.
Ha en skön kväll!
/Ingrid

Anna i Portugal sa...

Men är det lov igen? Ni har ju precis kommit tillbaka från sommarlovet, tiden går fort när en har roligt :) Kanske är det novemberlovet du syftar på? Skönt med städning, hoppas det sker med eftertanke, så saker som kan återvinnas eller användas av andra inte slängs. Ha en fin onsdag!

wiper sa...

Bra gjort med statyn som jag själv sett när jag bodde i Göteborg. Ser att du har fullt upp att göra i skolan. Ja du skolmöbler håller inte hur länge som helst och du uttryckte dig så roligt på slutet ;)

Ha nu en skön onsdag Micke

Susjos sa...

Ja, du har verkligen lyckats fånga statyn där, Kopparmärra- väldigt bra!
Långa arbetsdagar är verkligen inte kul, mina nattpass är ju också i längsta laget- 10 timmar och en kvart, tur att man inte gör så många pass på raken!
Ha en fortsatt fin vecka!