fredag 13 oktober 2023

Fredagen är kommen och snart är den över.

Men visst var det skönt att arbetsveckan fick ett slut till sist, inte för att klaga men tufft är det ju ibland.
Framförallt är ljudnivån på tok för hög, hörselproppar modell "avancerade" finns att tillgå för de som är intresserade, har funderat på det själv men aldrig kommit till skott riktigt...man borde väl anmäla sitt intresse trots allt. 
Har ju bara ett enda öra som fungerar, jag borde nog.

Vid hemkomst gick ett larm ut till oss som är tillgängliga för att kunna stötta upp på skolan, "ökad vuxennärvaro önskas" var det denna gång.
Men jag hade ju redan slutat, hoppas allt gick bra.
De där larmen går ett par ggr i veckan, ibland mer, ett komplement till skolans säkerhetsarbete, där även övervakningskameror överallt ingår.
Är ju rent ut sagt för jävligt att det ska behövas men samhällets utveckling till det sämre speglar sig ju även i skolans värld.

Men nu ska fredagskvällen avverkas, lite städning fick det ju bli igår, så även idag så man slipper ta tag i det på en lördag....såååå trist ju.

Hittade denna på internet och lånade, utvecklingen har ju gått framåt tack och lov. ;)

Ha det fint nu alla, kikar in till er i helgen.


12 kommentarer:

LillaSyster sa...

Sista bilden....ja, då kan man vara lycklig över att utvecklingen går framåt.
Men det är för galet att det ska behövas kameror. Dags att inför betyg i ordning och reda igen? Det är synd att dagens föräldrar inte tar ett större ansvar i att fostra sina barn, utan lägger över mer och mer ansvar på skolans personal. Sen är det ju så att det finns ju ingen lag som säger att man måste skaffa barn, vill man inte ta ett ansvar på minst 18 år. Känns ibland som folk bara skaffar, för att man ska ha. Nu lät jag säkert hård, men ibland är det inte så dumt att tänka efter......
Du njut av din helg nu!

znogge sa...

Visst är det skrämmande att det ska behövas kameror och annat men det är som det är. Sedan kan man fråga sig hur det blivit så här och varför vissa föräldrar inte kan vara raka och tydliga vuxna. Många gånger har jag fått höra "Nu måste skolan göra något". Jag tror få vet hur mycket man gör i skolan.

Nåja, inte mitt bekymmer längre för egen del men framtiden är ju viktig.

Önskar en god kväll nu!

BP sa...

Det var nog inte bättre förr - tänker på sista bilden;-)
Däremot var skolgång absolut bättre förr. Jag menar din skola låter mera som ett fängelse än en skola. Å din skola är ju inte ensam om att ha det så. Det är ju exakt likadant här. Nej, jag är nog tacksam att jag gick i skolan när jag gjorde det.

Ljudnivån i skolmiljö är vidrig. Det fick jag erfara för ett antal år sedan, då jag "hälsade på" i ett gymnasium här i Täby. Jag hörde mig inte tänka och jag var helt snurrig när jag gick därifrån. Hur f*n orkar personalen? Obegripligt...

Inte visste jag att du bara hör på ett öra. Det gjorde min pappa också.

Önskar dig en lugn och skön helg. Å då din fru är pensionär så hoppas jag att hon också bidrar med utförandet av tråkiga hushållssysslor;-)

Lotta sa...

Är tacksam att narkosläkarens syssla har gått framåt i hur man bäst söver behövande, annars så är det bedrövligt med hur det ser ut i samhället för övrigt med våld och hårt klimat.
Hoppas din lördag blir till belåtenhet, med godsaker och njutbar dryck där till.

Hoppas du har sol, den är försvunnen hos mig :-)

Anna i Portugal sa...

Tur jag inte gjorde några operationer under den narkosläkarens tid. Bra det finns ett säkerhetsarbete, men visst är det sorligt att det behövs vara så gediget. Vad härligt du avklarade städningen i torsdags så du slipper det i helgen! Mys på och njut av lediga dagar.

Åke sa...

Vi tar oss en fin helg nu :) Lämna allt de höga ljudvågorna bakom dig. Kanske lyssna på lite ljuv musik... Trevlig lördan på dig :)

wiper sa...

Ljudnivån har blivit mycket högre nu i skolor och förskolor. Förr fick man inte höja rösten så mycket. Risken är ju stor att ungdomarna får tinnitus som vuxna. Det är jättetråkigt att det numra krävs larm och låsta dörrar så inget hemskt händer. Tyvärr så har jag själv inte många bra minnen från skoltiden trots att det var 100 år sen jag gick i skolan ;)

Ja du den hammaren vill man inte ha i skallen, det slapp man i skolan i alla fall.

Ha nu en skön helg Micke

Ingrid sa...

Ni har en svår och viktig uppgift i skolan när man tänker på hur det ser ut i dag med mord och andra våldsbrott som utförs av 15-16 åringar. Det är förfärligt! Hur har vi hamnat så snett?
Bilden på narkosläkaren andas väl också en del våld, men man kan inte låta bli att le åt den.
Ha en fin helg!
/Ingrid

Susjos sa...

Men herregud ,vad är det som händer i skolorna? LÅter mer som att du jobba rpå ett SIS-hem eller vad det heter!
Tycker att narkosläkaren Mathilda från 1894 ska börja jobba i din skola! Häpp!
Ha en fortsatt fin helg!
(mina öron hade aldrig pallat din arbetsmiljö!)

Hanneles bokparadis sa...

vill inte tro så illa om dagens ungdom, men undantag finns.

Mia sa...

Haha, vilken bild! ;-)

Skolmiljön har säkert blivit både bättre och sämre under min levnad. Det fanns många övergrepp från lärare mot elever då, nu är det nog tvärtom. Att jag skriver nog beror på att jag inte vet.

Det värsta övergreppet från min skoltid som jag minns var när en lärare lyfte en flicka i håret. Alltså lyfte henne så att hon verkligen lämnade underlaget. Skräckminne!

Carita Liljendahl sa...

Hahaa, eller egentligen - huga!
Mathilda vill vi inte råka ut för 😂