tisdag 2 januari 2024

Årets andra dag...

pågår för fullt, en tur ner till Coop idag för inköp av färskt bröd, även en tur till apoteket för upphämtning av insulin.
Gäller ju att alltid ha insulin hemma, när jag är nere på två paket brukar jag hämta ut fyra nya, men nu är mitt "ordinarie" insulin slut överallt så jag har en annan sort där jag bara får hämta ett åt gången, måste således gå ner flera gånger för att få till ett litet lager här, diabetikerns vardag i ett nötskal.

Middag?
Ja va sjutton ska man ta idag?
Vi har ca 15 kilo kött i frysen efter att gårdssällskapet råkat skicka en extra låda av misstag, bara att tacka och ta emot, fast dyrt blev det ju. ;)

Nyårsafton blev lugn och fin, så som sig bör för oss lite äldre. ;)
Fick inga bra bilder tyvärr, måste ha fel inställningar i kameran på mobilen, skärpning till nästa år.
Det enda någorlunda kommer här:


Filmen går inte att ladda upp, mina kunskaper på området är begränsade.

Ha nu en fin tisdag alla.

6 kommentarer:

BP sa...

Kan man inte beställa insulin via apotea.se eller ett annat online-apotek? Min man var ju också diabetiker, men hans olika insulinsorter tog aldrig slut på apoteken. Det var kanske bättre för ändå;-) Ska man skylla på pandemin och Ukraina och nu även kriget i Mellanöstern...

Tycker dina bilder blev väldigt bra, betydligt skarpare än de jag la upp.

15 kilo kött i frysen - nja. Jag hade nog returnerat "laddning #2". Men ni fick kanske ett "extrapris" som ursäkt för dubbelleveransen. Det kommer i alla fall inte gå någon nöd på er de närmaste halvåret;-)

Ha en skön kväll!

LillaSyster sa...

Jag säger som BP du måste väl kunna beställa antingen från apotea eller apoteket. Att fota fyrverkerier är inte det lättaste, jag tycker att du gjorde det bra. Ha nu en fin kväll. Kram

znogge sa...

Irriterande att ditt ordinarie insulin är slut men jag tänker också att det kanske går att beställa från annat apotek. Sedan kan det vara slut överallt för så var det med en av Husses mediciner.
Då har ni lite att välja bland när det gäller middagen. Gårdssällskapet har vi inte testat men har bara hört gott om dem.
Jag tycker bilderna blev bra och betydligt bättre än mina kan jag säga.

Önskar en god kväll!

Lotta sa...

Hoppas du hittade något gott att lägga på plåten. Har du 15 kg i frysen borde det ju finnas en hel del att väja på. Jag tog och joxade ihop lite som blev över från tidigare middagar. smakade väldigt bra.
Hoppas du fått ihop ett litet lager av insulin nu så du slipper springa ut i det kommande snökaoset.
Fina foton att minnas tillbaka på.
God fortsättning!

Marianne sa...

Det är inte lätt att fota fyrverkerier, jag tycker du lyckats bra, angående filmen så lägger jag filmerna på Youtube och sen delar jag till bloggen därifrån, vet inte om det fungerar lika hos dej.
Insulinet pratade de om på radion tidigare, att de skrivs ut för något annat så ni diabetiker blir utan, var det inte viktminskning?
Önskar dej en fin kväll

Stefan sa...

Inget fel på den bilden. Själv firade jag åter en nyårsafton utan att ta bilderr på fyrverkerier. Vi bor så jädra tokigt till att vi stirrar bort mot en skola och E4:an och där skjuts tack o lov inga raketer.
Något år ska jag ta med mig kameran och stativet och fota, det är ett löfte.