lördag 30 mars 2024

Påskafton 2024.

Vaknade till strax efter nio, smög upp och fixade kaffe vilket jag sedan serverade frugan, uppskattades verkligen, men hon brukar ju servera mig kaffe ibland, rätt ska vara rätt tycker jag.
Bra kvinna det där. 

Det blev ju bara sill på burk i år, under en tid lade jag ju in vår egen sill men frugan tyckte det tog för mycket plats i kylen, ja, det gjorde det ju faktiskt, funderar på att använda min lilla lilla kyl i Coca-Colas färger till detta, så får det väl bli nästa år, synd jag inte kom på det tidigare.
En lammstek får sätta pricken över "i" denna gång, gott gott gott. :)

Har ju som jag skrev igår lite problem med att kommentera hos en del av er, de flesta har jag ordnat men en och annan har det strulat med, jag arbetar på det.

Ozzy verkar ha det fint iallafall, tur jag har en liten "rondör" han kan vila på. ;)

 
Vår nya utsikt, tyckte det var knepigt i början men vi har vant oss, de har ju trots allt en sjusärdeles fin julbelysning, lovar ge er det i bild nästa jul.
Märks det att jag längtar till jul redan? 


Jodå, julen 2024, here we come. ;)

På ön där jag växte upp är man nu i full gång med att bygga påskefyrar med granarna ifrån julen som man samlat ihop under det årliga så kallade "Grankriget", skillnaden i år tycks vara att man måste söka tillstånd, någon kommer således att vara juridiskt ansvarig för att det går rätt till.
Bra tanke där kan jag tycka.


Ha det bäst allihopa.

8 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Mycket bra tanke det där med att ta hand om julgranarna och göra en påskfyr av dem. Återanvändning när den är som allra bäst. Ozzy, vilken goding!
Så fint att ni är så jämställda i ert hushåll din fru och du. Än serverar den ena kaffe, än den andra. Exakt som det ska vara när det är som bäst.

ha en fin påskaftonsdag!

znogge sa...

Det låter som bra planer för granarna men ändå bra med en viss struktur.
Så mysigt att bli serverad kaffe sådär. Tyder på gemensam omtanke om varandra och så ska det vara.

Så fin Ozzy är!

Önskar en god påskafton nu!

BP sa...

Ja, du verkligen älskar julen, det syns! Och du har ju två nya "utsmyckningar" som du kan leka med när andan faller på;-)

Grankrig och påskfyr fick jag googla. Nu förstår jag. Grankrig har vi inte här, inte mig vetande i alla fall, men vi har majbrasan på Valborgsafton. Synd att det hr urartat på västkusten, för det är ju en rolig grej. Men för att stävja våld, hot och skadegörelse är det smart att man måste ha tillstånd.

Samma visa här för både fyrverkerier och majbrasor.

Ditte sa...

Skönt med lov och en lugnare tillvaro på mornarna. Vad gäller sillen är ju den egna helt klart bättre men du har ju chansen till midsommar att få till den och i din "coca cola kyl".
Ja, problemet att kommentera har jag ockås haft hos en del, mest blogger och blogspot. Dock inte hos dig.
Önskar dig nu fina påskdagar.

Geddfish ♥ sa...

Jag blev inspirerad i julas att göra egen sill, men det kom av sig. Det är fantastiskt gott och faktiskt ganska lätt. Glömsk, ja, det blir värre och värre.
Fint att bjuda varandra kaffe på sängen. Intet är som morgonkaffet. Nu har jag gjort iordning bryggaren för den tidiga morgondagen så nu går jag och sover, nej jag går inte, jag lägger mig, haha, så det blev.
Ha det fint!

Klimakteriehäxan sa...

Min mamma la alltid in egen sill, jag är helt nöjd med att andra gör det åt mig ... favoriten är löksill!
Tänk att jag i a f lyckades med lammsteken. Fast liiiite för länge fick den nog stå i ugnen. Ha en fin fortsättning på helgen, även om det ser grått ut är det väl gult som gäller ett par dagar till!

Anki sa...

Jag brukade alltid lägga in egen sill till jul och påsk, men sedan Lasse gick bort får det vara ... jag är ingen sillälskare och vill jag ha så kan jag köpa mig en burk.
Jag är ingen julälskare, så jag längtar inte efter den ... fy vad tråkig jag låter! Påsken gillar jag i alla fall :)
Ha en fin påskdag!

LillaSyster sa...

Okej, jag kan längta till julen men inte av samma anledning som dig......jag är färdig med pynt, julklapp och granar- jag. drar ju till sol och bad. Men tur att alla får göra som de vill. Lärde mig för ett par årsedan det där med påskeldar av julgranar då min kompis flyttade till Hönö- trodde hon skämtade först med art de snodde granar av varandra.

Schysst av dig att fixa kaffe på morgonen. Ha nu en fortsatt skön påskhelg, jag kom nyss hem till hotellet efter en underbar dag på stranden.