måndag 19 augusti 2024

Och så var det ny vecka.

05:45 ringde klockan och morgonen inleddes med kaffe och andra förberedelser som brukligt är inför avfärden 07:12.

07:40 anlände jag till skolan för att plocka med de elever som eventuellt "missat" att de hade idrott tvärs över området i den "stora" idrottshallen.
Kan ju bli så de första veckorna på ett nytt läsår med ett nytt schema.
Ibland kan ju även en del elever "missa" för att de absolut inte känner för att idrotta, så hade jag ju själv gjort i den åldern. ;)
Lite småstrul var det under resten av dagen men inget som inte gick att hantera.

Men nu ska måndagskvällen strax gå av stapeln vilken inleds med en god middag som frugan lagt sin själ och hjärta i tills jag skulle komma hem, bra kvinna det där. 

Några av våra tomater för i år som utlovat på bild.
Goda är de ju även om de är få.

Ha nu en fin kväll allihopa.

15 kommentarer:

Åke sa...

Våra tomater är också sena fastän vi har växthus. Det var vist ngt fel på jorden frun köpt. IDROTTT det missade man aldrig, där gick man all in :) Ja säger så här: Var det något i skolan man gillade så var det den ena, det andra var slöjd. Teknik kom ocks med ja :)

Znogge. sa...

Ja alltid händer det något när man jobbar med barn och ungdomar men så länge som det är hanterbart är man tacksam.

Även om tomaterna inte är så många så ser de fina ut. Dessutom smakar egenodlat alltid bra. Njut nu av hustruns goda middag och ha en bra kväll!

ibod11 - Ingrid sa...

Bra att du är där och hjälper de stackars elever som kommit vilse :D Eller om de är vilse med flit men då är det ju också bra att du är där och visar dem tillrätta.
Egna tomater är extra gott så njut så mycket ni kan.

Ingrid sa...

Det blir tidiga morgnar för dig nu. Hoppas att du får en behaglig måndagskväll i alla fall.
Tomaterna ser jättefina ut!
/Ingrid

BP sa...

Hahaha! Idrott var då min absoluta prio - gymnastik i hallen under vinterhalvåret och friidrott under de varma månaderna.
Tomaterna ser riktigt fräscha och stora ut. Eller så är det körsbärstomater. Det ser ut som om övre två tredjedelarna av plantan får mera sol än sista tredjedelen. Det gör ju inget, då kan ni njuta en längre tid av tomaterna. Och du vet väl - det är inte kvantiteten som är avgörande utan kvalitén;-)
Önskar dig en skön kväll:-)

Geddfish ♥ sa...

Egenodlade tomater är outstanding!
Som "vanligt" i skolan då *ler* skönt komma hem till färdiglagad middag.
Hoppas kvällen har varit god!

LillaSyster sa...

Aldrig att jag skulle missat idrotten- det var ju bland det roligaste i skolan. Nu missade jag inget annat heller -plikttrogen redan som liten. Ha en bra ny vecka och egenodlade tomater smakar bäst!

Hannas krypin sa...

Hehe, jag "missade" också idrotten i skolan. Inte alla lektioner såklart och jag var med tillräckligt mycket för att ändå få ett godkänt.

Susjos sa...

Skönt att måndagen rullade på fint. En god middag på det , och så många tomater ni har fått, tycker jag ! De ser ut att smaka mycket gott!
Ha en fortsatt fin vecka!

Äventyret framtiden sa...

Fin bild på tomaterna! Snart dags att äta upp läckerheterna.
Det är en viss fördel att ha egna erfarenheter och minnen från den tiden man själv var i samma ålder som eleverna är som man jobbar med. Förståelsen är en annan.
Ha en finfin tisdag!

Stefan sa...

Det väl tyvärr många elever som råkar "missa" gymnastik, idrott och motion i dessa dagar. Hoppas ni fick njuta av en god måltid tillsammans :)

Anna i Portugal sa...

Gott att njuta av lagad mat när en kommer hem från jobbet. Och om det dessutom inkluderar egenodlade tomater, ja då är det ju ännu godare så klart!

marianne sa...

Underbart att få sätta sej vid dukat bord efter jobbet! Tomaterna har kommit längre än mina, men det har ju blåst så in i bomben här så det kanske inte är så konstigt.
Det tar väl några dagar innan kidzen har kommit in i skolrutinerna antar jag, idrotten i skolan var inget för mej så det var ganska förvånande att jag fick ortorexi som vuxen.
Ha en fin fortsatt vecka!

PROFESSORDEUTSCH sa...

Skönt att skoldagen i stort sett var till belåtenhet, å tänk vilken lycka att ha en älskad äkta maka som dessutom kan laga god mat!
Ha det gott!

Anonym sa...

Vi odlade tomater när vi hade hus men det går ju lika bra på en balkong. Era ser ju jättefina ut. Verkligen härligt att komma hem till dukat bord. Toppenbra fru du har och hon har en bra man

Ha nu en skön torsdag Micke
Malin Öppen Ridå