lördag 7 september 2024

En lördagskväll i antågande...

och alla göromål för denna lördag är utförda till belåtenhet, tycker jag iallafall. ;) 
Men städat hallen och köket fick jag ordnat iallafall, nästan som terapi, det är ju så skönt när det är klart.

Har funderat mycket på skillnaden när jag var liten gentemot nu, speciellt då vid vår tv.
När jag var liten fanns inget på tv alls när man tex var sjuk på vardagarna, men visst, det fanns utbildningsradion och språka på serbokroatiska, det var ju ett ganska klent utbud, idag finns däremot allt, något som är bättre än förr iallafall.
DVD fanns inte, inte ens video, hujeda mig, att man inte avled. ;)

Ozzy och Zillen tillönskar er en fin eftermiddag och kväll.

Ta hand om er. 

12 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag hade det värre än du när jag var liten. Då fanns det ingen tv alls! Man samlades runt radion och radiogrammofonen i stället. Ha en härlig lördag både två och fyrbenta!
/Ingrid

LillaSyster sa...

Jag trodde du skulle hoppa på tåget idag =) ååå det är ju inte försent. Har dammsugit och torkat golven i samma rum som dig. Nu njuter Busan och jag av vädret ute. Lille Trassel är inne med Husse. Ha en fin kväll!

ibod11 - Ingrid sa...

Skönt att alla göromål är avklarade och med ett bra resultat :D
Jag minns inte att jag saknade fler bra tv-program men jag var ett läsande barn. Böcker var ett av mina största intressen, även när jag var sjuk, och först på andra plats kom kompisarna. Men de fick också mycket av min tid och vi var ute väldigt mycket. Om det är bättre nu än förr när det gäller tv kan nog diskuteras. Jag skulle inte vilja gå tillbaka till den tiden men då visste vi ju inget om utbudet idag.

Äventyret framtiden sa...

Vilken lycka att du inte avled!😉 Ozzy och Zillen, de där killarna...ojojoj. En fin kväll önskas!

BP sa...

Om du tycker att det mediala utbudet var påvert kan du väl tänka dig hur begränsat det var när jag var liten. Nej, inte allt var bättre förr;-)
Önskar dig, frugan och dina pälsklingar en trevlig fortsättning på helgen:-)

Znogge sa...

Ja, det var tuffa tider för helt enkelt så allt var inte bättre då. I dag kan man liksom inte tänka sig den tillvaron utan nu kan vi välja och vraka!
Önskar er samt Ozzy och Zillen en härlig söndag!

Anki sa...

... och lördagen passerade och nu är det söndag!
Trodde du skulle hoppa på tåget den här veckan, men mistog mig :)
När jag var barn var vi de första i hela bostadsområdet (lätt överdrift) som hade tv. En lite svartvit skärm i en stor tv-möbel. Bara en kanal och en tv-fri kväll i veckan. All ungar ... kända och okända trängdes i vårt "tv-rum" och hallgolvet var fullt med skor ... ja, nu fick du fart på mina minnen från 50-talet ... och plötsligt känner jag mig väldigt gammal! Suck ...
Ha en bra söndag!

marianne sa...

Håller med, när städningen är klart känns det bra. Det där med TV, mor köpte en sent, jag tror jag var 7 år, men jag var ändå inte intresserad. Däremot funderade jag för en tid sen över detta med telefoner, vem kunde tro för bara 30 år sedan att alla skulle ha en liten dator i fickan var de än gick? Att de fasta telefonerna skulle försvinna, och med dem den där lilla pratstunden med den som svarade om det inte var den man sökte, det saknar jag.
Så söta kissarna är <3
Önskar er en fortsatt fin söndag!

Åke sa...

Jag hur klarade vi oss? jag kommer ihåg en TV kanal från början. Färg TV tippar jag på 1969-70 kom in i vårt hem... tvåan minns jag inte... jag såg mycket lite på TV, ja man hade ju inte tid för det var ishockey och fotboll som gällde... jag kommer ihåg typ från 1967-68 hade vi majbrasa i byn och man gick in för att titta på Br Cartwright och sedan ut igen :) Såg LillaSyster nämnde Hoppa på Tåget... passa på nästa gång då tar vi upp: Fredagen den trettonde :) Nu tar vi oss ann en bra vecka :)

Stefan sa...

Knappt man ens minns videons dagar. I dag drunknar man i streamingtjänster som matar ut bra serier, filmer och sport. Vill man se allt är det bara att låsa in sig i tre år och gå genom allt. Sedan kanske man är i fatt...fast då har säkert nya intressanta serie och filmer hunnit släppas.
Tänk när bara TV1 fanns. Det var lite enklare då :)
Ha en bra vecka.

marianne sa...

Jag minns när sonen hade hockeyträning på sommaren, alla blev förkylda av att springa ut och in från den kalla ishallen och värmen utanför, men visst är det skönt att gå in i svalka när det det är så där himla varmt ute.
Ha en fin start på veckan nu.

Lotta sa...

Tv var spännande grejer då man var barn. Stod i fönstret hos min farbror som bodde i lägenhet, hans granne hade tv. Kikaren stod alltid på fönsterbrädet :-)
Jag läste eller virkade, lyssnade på radion när den inte var upptagen. Sjörapporten var viktig att lyssna på tyckte pappa, även att vi inte ens ägde en flateka :-)