fredag 6 september 2024

Och så kom det ju en fredag igen.

Som jag väl skrivit tusen gånger förr, bästa arbetsdagen på veckan, arbetstid 08.00-14.00, blir knappt bättre än så, skulle isåfall förstås vara en semesterdag men de sparar man ju så länge man kan, eller tills de behövs iallafall.

På tisdag nästa vecka har vi friluftsdag med hela skolan, men vår grupp slipper, det ställer till det för mycket för våra elever, dessutom har ingen lust att springa eller promenera i en skog, lätt att springa vilse där och jag svär på att det finns krokodiler där i vattendragen, jaja, jag vet, jag ska byta medicin. ;) 
Två av eleverna får gå iväg och springa med sina klasser dock, ja, alla tillhör en "vanlig klass" trots att de går hos oss.
Vi andra kör enligt schema förutom att vi tar en promenad i området, bra att röra på sig säger socialstyrelsen ju, får väl tro på det då. ;)

Men nu ska helgen så sakteliga inledas för oss här på femte våningen, middagen är ännu på planeringsstadiet men allt ligger framme på diskbänken redo för mig att bara sätta igång.

Ha nu en fin helg allihopa, det ska vi.


7 kommentarer:

LillaSyster sa...

En liten prins där på sista bilden....idag Kungen i köket=)
Njut av fredagseftermiddagen/kvällen. Blir nog bra med en promenad för er. Trevlig helg på dig!

ibod11 - Ingrid sa...

Den där fredagskänslan var det länge sedan jag fick uppleva. Många håller nog med om att det är veckans bästa (arbets)dag. Bra att hänsyn tas till elever med en del utmaningar. Lite fick de i alla fall röra på sig och det är faktiskt bra att göra det :D Spännande med krokodilerna :D
En riktigt glad liten kille på slutet :D Jag gissar att det är du.

marianne sa...

En mycket bra arbetstid en fredag som gör helgen lite längre.
Njaaa jag skulle nog inte lita på socialstyrelsen, det var väl de som förordade 6 - 8 skivor bröd om dagen, också?
Kocken gör säkert något gott av de framlagda ingridienserna.
Njut av fredagskvällen nu och tänk inte så mycket på nästa vecka, fånga dagen, heter det väl?!

Äventyret framtiden sa...

Märkligt nog så känner jag av fredagskänslan jag också. Det märks överallt att det är fredag. Folk slappnar av och ändå jobbar många lördag här ännu. Men tempot ändrar när man närmar sig helgen.
Den där lillkillen är ju en go-bit.
Hoppas att middagen blev smaklig!
En skön kväll önskas!

BP sa...

Vilken bedårande söt unge du var:-) Glad som bara den, och det verkar du fortfarande vara eller...?!
Friluftsdag med "dina barn" i skogen skulle jag heller inte rekommendera. Här var det orienteringsdag i veckan och där ingår till och med mitt bostadsområde plus skogen tvärsöver gatan såklart.
Sedan får du förklara för mig hur man kan gå i en "vanlig" klass och samtidigt gå hos dig/er. Vad kallas er klass då? "Ovanlig" klass eller;-) Är det elever med bokstavskombinationer som du har hand om?

Nu önskar jag dig en toppen helg med massa sol:-)

marianne sa...

Aldrig fel med hembakat bröd, mindre kemikalier och mera nyttigheter.
Är vårtbitare bitska? Det finns massor här just nu, de flesta jag ser ligger platta på vägen. Denna lilla krabat var max 2 cm, så jag kände mej ohotad.
Ha en härlig Lördag!

Ditte sa...

Skönt med fredag och jag önskar dig och hustrun en skön helg. Ja, detta med friluftsdagar kan ju vara knepigt så bra alternativ att de som vill kan hänga på.
Bilden här på dig är ju helt ljuvlig.