onsdag 4 september 2024

Onsdag den fjärde september, tredje dagen av arbetsveckan.

Aningen tuff arbetsdag men inte mer än att vi klarade av det, händelser i området igår påverkade vår vardag på skolan som så att så många vuxna som möjligt fanns  på plats för att säkra upp.
Polisen jagade ifatt en person på torget och fällde vederbörande till marken, (enligt vad som sägs i området, i själva verket krockade individen med en stolpe) vilket resulterade i att ambulans tillkallades och förde iväg personen till sjukhus.
Alla känner ju alla i området tycks det, det blir som det blir men allt avlöpte väl.

Schemat är ju som det är, lite väl korta mellanrum mellan aktiviteterna där, är under förändring men det tar sin tid, antar jag, vi har ju ingen expert på scheman längre så det blir som det blir men undertecknad kom hem även efter denna arbetsdag.
Slit och släp, aldrig är det annat som Svensson sade i "Hedebyborna". ;)

Men nu ska kvällen snart avhandlas hos oss två här på femte våningen i Bergsjön, god mat och lite gott i glaset kanske, det är ju ändå "lillelördag". ;)

Ha nu en fin afton alla.

9 kommentarer:

Znogge sa...

Händelser som sker utanför skoltid har ändå en tendens till att ge efterverkningar där. Så bra att det var många vuxna på plats. Att bli fälld till marken eller krocka med en stolpe är lite skillnad det får man säga. Hoppas det blir lite lugnare nu framöver.

Önskar er en god kväll med god mat och dryck!

ibod11 - Ingrid sa...

Det är mycket oro, rädsla och frustration i och utanför skolvärlden lite här och där just nu verkar det som. En sak som nog faktiskt var bättre förr även om jag minns en del bråk från den tiden också. Bra när förövare tas fast oavsett om det är via en lyktstolpe eller någon polis.
God mat och kanske något gott i glasen kan vara bra som kontrast.

LillaSyster sa...

Det händer mycket i skolans värld idag......
Att lägga schema tycker jag är roligt, har gjort många under de 14 åren jag var i förskolansvärld. Jag skulle kunna ha schemaläggning som extrajobb =)
Du njut av den underbara sommarkvällen denna lille lördag.

BP sa...

Ja, alltså antingen kolliderade personen med en stolpe eller så var det en polis som fällde personen. Kan inte låta bli att skratta här lite:-)

Sedan är det faktiskt positivt att läsa att det verkar ha lugnat ned sig i området Bergsjön jämfört med för några år sedan. Men jag antar att det är samma "fenomen" som här. Får man "ordning" på ett område flyttas problemen till ett annat.
Klart du ska ta dig en vinare/öl/whisky ikväll. Som du säger - det är ändå lillelördag;-)

Äventyret framtiden sa...

Så annorlunda skolvärlden är mot inte alltför längesen. Vad har egentligen hänt, vad handlar det om? Jobbigt blir det för alla som är inblandade och kanske mest ändå för ungdomarna, som är varken barn eller vuxna.
Håll ut och ha det bra, njut av det lilla i glaset och middagen!

Ingrid sa...

Man får ta alla tillfällen i akt för att få fira lite. Hoppas att resten av veckan blir lugn!
Ha en fin kväll!/ Ingrid

marianne sa...

Skönt att det finns vuxna som kan vara på plats, jag skulle nog aldrig ha tålamod att arbeta i skola eller förskola, det är ett tufft jobb.
Hoppas ni haft en fin kväll, med eller utan något starkt i glaset.

Susjos sa...

Det slutade bra i alla fall! Hoppas ni hade en fin lill-lördag, nu är det redan torsdag! Ha det fint idag också!

Stefan sa...

Händelsen låter lite som viskningsleken vi hade i skolan som små. Det som kom ut i andra änden var ord som låg långt från de verkliga som lärarinnan viskade i ena.
Fredag...ha en bra helg.