söndag 28 februari 2010

Flourtanten..!

Minns ni henne? Den där sköterskan som kom till klassrummet med sin vagn och bjöd alla barn på sin lilla giftblandning, för giftig måste den ju ha varit, man fick ju inte svälja det!

Naturligtvis svalde undertecknad hela innehållet i denna mugg, just för att man inte fick, han lärde sig redan då att lagar och regler är till för att, om inte brytas, så åtminstone tänjas på!

Japp, så nu sitter man här och undrar om man fick bestående hjärnskador redan på den tiden, inte fasen hjälpte det där flouret mina tänder, nä, min teori är att de blandade i nåt i den där vätskan för att alla ungar skulle sitta still och ta in kunskaperna de lärde ut.

Idag får väl ungarna inte sånt...eller?
Se bara, de klottrar och ställer till jävelskap, måste bero på floutantens frånvaro!

Nåja, får väl vara hur det vill med detta, kommer osökt att tänka på mina uteblivna tandläkarbesök de sista 6 åren, tror inte det skulle räcka med en tandläkare idag, skulle behöva anlita en landskaps-arkitekt för att få till det med garnityret idag, med tanke på hur dyrt tandläkaren blivit så tror jag det går på ett ut!

Blir väl så småningom att man tvingas åka till Lettland, där man efter att nån dött plundrar dem på löständerna för att vi i väst ska kunna köpa begagnade på nån centralt belägen trottoar.
Bara att prova sig fram i högen av lösgomar och annat av suspekt natur.

Tack gode gud för globaliseringen !!

Tillönskar eder alla en superb söndagskväll, det ska jag ha!

God Bless!

8 kommentarer:

Lennart sa...

Jag kommer ihåg flourtanten. Hon kom klädd som en sjuksköterska, ibland med sånt där hårnät på skallen och höll en bricka i händerna med en massa plastmuggar på. Så log hon och sa att nu ska ni få friska tänder! Hade några i klassen som svalde allt varje gång, men jag var lydig och spottade ut det. Tvi tvi!

Sillen sa...

Haha ja vem kommer inte ihåg henne... Dom senaste besöken för mig har varit 2 ggr på 13 år. Då har jag varit mkt bestämt TA BORT DEN JÄVLA VISDOMSTANDEN. Samma visa för 8 år sedan, då fick jag till svar att så kan man inte göra, du måste ha en undersökning. Men icke jag vet vad som e fel. Å det är väl dom 2 ggr jag haft rätt...Läkare går jag till om det är nödvändigt, tandläkarn njaeee inte alls.

Ha det gott

Sillen

Ellis sa...

Jaha du och Lennart verkar ha gått i samma skola? Jag har aldrig hört talas om flourtanten - är jag för ung eller i vilken tidsepok levde ni på?

sv: Jag kan redan nu säga att en sunkig sångare kommer gå vidare på melodifestivalen o skämma ut sverige riktigt hårt, vi lär få kvala nästa år!

Ellis sa...

Ja juste - Ja jag jobbar i en blomsterbutik! :D Jag doftar bluuummuur.

Ellis sa...

Haha erfarna pojkar som varit med en massa!
Jag har bara levt under den moderna tiden, nästan så de synd om mig som föddes med gulsked i mun! Eller nej faktiskt inte!

Enda pluset var att ni fick höre på bättre musik! :O

Andrea sa...

Oh jag minns flourtanten från dagis och låg- och mellanstadiet. Sen försvann hon spårlöst. Misstänker att det var i samband med att man började ha flour i tandkrämen som standard + att ungarna nu får flourskölja hos tandläkaren istället.

Men jag minns smaken med förskräckelse, de vita sköterskekläderna och de foträta skorna.

Må gott Micke, kram!

Anonym sa...

Kommer man mkt väl ihåg..fy för..men jag var lydig o svalde aldrig..haha/Camilla

Snejky sa...

Ja, fy attans.. henne kommer man ju ihåg även om man gärna vill glömma. hahahaha
Jag hoppas att du har det går bra på din nya vardagssyssla...
Ha en superkanononsdag..
Kramen