måndag 22 februari 2010

Vardagshjältar!

Jodå, frugan kom hem från andra sidan landet, mitt i all snö som där uppe låg i drivor 100 ggr mer än här i GBG så gick bussarna på utsatt tid.
All heder åt alla som skottat vägen därifrån och hem till oss, hjältar i mina ögon, min ögonsten är återkommen dit hon hör hemma, hos mig!

Heder åt ALLA som sliter arslet av sig för att få samhället att fungera, för som en "viss" dam i Majorna skrev, så är det ingen ide, och dessutom lite dålig stil enligt mig, att klaga på tex Västtrafik.
Visst, folk kommer inte hem, men man kan ju då fråga sig varför folk lämnar hemmet när klass2-varningar utfärdas?
Visst, (igen), inte så kul, men ger man sig ut så får man nästan skylla sig själv!

Men nu ska det väl vara över för denna gång. (Säger jag medan frugan för andra ggn gått ner till hållplatsen denna förmiddag för att ta sig till jobbet, växelfel på spårvagnsspåret i stan satte stopp för det förra försöket)

Måndag är det ju, och här sitter jag utan några planer för dagen, väntar på det där brevet som ska berätta vilket datum min ofrivilliga semester är över för denna gång.
Tre månader på soffan denna gång, än så länge.......men de slösar väl hellre allt krut på ungdomsarbetslösheten..vilket enligt mig är helt rätt, det är större risk för de unga att hamna i skiten utan jobb, vi andra är tålmodiga och finner oss i det mesta! (Har en VÄLDIGT bekväm soffa) ;)

Börjar ju närma mig pension nu, vem vill ha en gammal gubbe i sina led när man kan ha en rask och arbetsvillig ungdom?

Nej, kaffet slut, soffan ropar på mig!

See ya!

5 kommentarer:

Lennart sa...

Jag fattar inte att folk blir så uppjagade och handlingsförlamade. Vi har vinter en gång om året och då kan det komma snö. När och hur mycket är inget vi kan styra eller bestämma. Det är naturen som styr! Då får man rätta sig efter det. Om bussen eller spårvagnen kommer en kvart eller halvtimme senare är oftast inte hela världen. Tycker jag i alla fall, jag har flextid på jobbet. Skulle jag vara på resa och fastna någonstans inser jag situationen och rättar mig efter det. Jag jagar inte upp mig på sånt. Jag har kört olika sorters fordon i snöstorm, på oplogade vägar och klarat att ta mig fram genom att använda sunt förnuft. Mer sunt förnuft till foklket!
Visst ja, varför är det så många år mellan barnbidraget och pensionen?

Snejky sa...

Håller med...Fattar inte heller varför människor orkar sprida sån galla & neg energi på att klaga så förbannat som dom gör...
Blir så attans trött...PUH!
Ang mellarum mellan barnbidrag/pension, så undrar jag varför det finns ungdomsrabatt/pensionsrabatt men inget därimellan....Vem säger att JAG har mer pengar än dem? Ändring, tack......
Önskar en kanonfin dag...
Kraaamen

Gubben sa...

Håller inte med!
Visst kan det vara vansinne att ge sig ut vid en klass två varning. Fast det är inte det som gäller,utan ska verkligen hela södra delen av landet bli lamslaget i flera veckor pågrund av snö?
Tror det hela beror på att de som styr o ställer i landet hellre vill bygga flotta idrottsanläggningar än att vara förberedda om det blir vinter.
Troligtvis kommer vi få enorma problem när allt ska smälta. Fast då är det bara tala om för oss att stanna hemma:)!
Ha en bra dag!

Sillen sa...

Du Micke, har du sagt till din fru att du är gla att hon e hemma igen, å att du saknat henne? Om inte annat kanske lläge för det. tror hon blir glad...

Kram Sillen

Sillen sa...

Tur för dig det, annars hade jag nog sett till att skvallra!! Hahaha ha en fin kväll Micke.