lördag 13 mars 2010

Då var det Lördag!

Häpp, efter gårdagens samhällsfarliga påhopp av min späda lekamen så är äntligen Lördagen i hamn.
Vaknade kvart över sju, jag upprepar: K.V.A.R.T Ö.V.E.R S.J.U........det är inte sant alltså, kroppen har på en vecka återgått till "Jobb-läge" = Vakna tidigt varje dag även om man inte behöver!!
Ok, inte mycket att orda om egentligen, men jag gör det ändå. (Nåt ska man ju gnälla om i dessa globaliseringens tidevarv)

Andra koppen Java har inmundigats och min mentala hälsa börjar arta sig riktigt bra, ska nog bli en bra dag detta.

Kapitalets bojor hänger här på väggen för att inte träs på innan måndag morgon, visst, de skaver lite i början, men man vänjer sig, vem behöver avtalsenlig lön egentligen?
En skål ris om dagen och kanske en banan, då lyfter jag på hatten och bugar ödmjukt inför våra herrar tacksam för det lilla....!
Men, ingen idé att tänka på detta vis, har ingen makt, inget att säga till om likt många andra människor.
Visst är det trevligt att ha nåt att göra, man slipper tänka så mycket......slår bort de där tankarna om borgarsvinens förmåga att utnyttja den lilla mäniskan, deras förmåga att bortse från all form av medmänsklighet, deras enorma brist på kompetens, skulle jag tänka så på jobbet hade jag nog mördat nån.

För summa summarum är ju ändå att det inte är hälsosamt att bara gå hemma, om man nu inte är hemma legitimt pensionerad, för då är det en annan femma, men att inte veta dag för dag vad som ska ske, det är förödande, man tänker, tänker och tänker lite till, har ju snart inte haft fast jobb på fyra och ett halvt år.
Jo, får tänka positivt så mycket det går......!

Plura då ja, hehe, mannen har pudrat näsan och riskerar dagsböter eller upp till tre år på kåken enligt straffskalan.
Fyra gram cola i fickan när så statens lakejer i form av gatulangningsgruppen slog till...alltså...känns simpelt på nåt vis.
Han ångrar sig naturligtvis, för så är det ju, det var en fyllegrej som fick förödande konsekvenser.
Nu kommer Plura inte att få arbeta för t.e.x manpower mer, belastningsregistret sätter stopp för jobb i största allmänhet, hur ska lilla plura klara sig?
Nä, naturligtvis behöver han inte oroa sig, han är ju musiker, och de får alltid jobb även med ett belastningsregister...bara vi vanliga knegare som får utstå ett liv ute i kylan om vi ertappas med nåt liknande i fickan!

Gillar dig Plura...inget att skämmas för, det kan hända den bäste!

God Bless You!

1 kommentar:

Snejky sa...

Hmm, såg på löpet detta om Plura. Trodde först att detta var en gammal grej som kommit upp...Men,men...
Plura & grabbarna i Eldkvrn är ett av mina stora svenska favoritband...
Vet inte hur ofta jag var & lyssna/såg på dem när jag bodde i Gbg....Så attans bra....
Nä...nu måste jag sätta på nån platta med dem...& rocka loss.
ha de jättebäst denna strålande söndag...
Kraaaaaamen..