onsdag 14 mars 2012

Så var kvällen kommen igen...!

Blev en tur ner till stan idag med, hela vägen ut till Arendal gick färden, där morfar arbetade en gång i tiden med att bygga såna där stora båtar.
Varven här i stan var ju hjärtat som pumpade runt pengarna i regionen på den gamla goda tiden...och där alternerade morfar mellan de olika varven som svetsare och plåtslagare.
En yrkesman..en riktig arbetare av den gamla goda stammen.

Dit gick färden...idag är det fullt av olika företag som bedriver sin verksamhet där, bla en firma som behöver mer folk, lagerfolk...som jag då händelsevis råkar ha viss erfarenhet av.

Intervjun avlöpte väl..en go gubbe som satt på andra sidan skrivbordet...stackars sate förresten...hans telefon ringde oavbrutet...en man med många strängar på sin lyra helt klart...!

Visst finns det fördelar med att ha mobiltelefoni...många fördelar....men åtminstone en nackdel: man är alltid tillgänglig oavsett vilken tid på dygnet det är...själv stänger jag av min telefon när jag tycker det blir för mycket..vill inte bli nådd hela tiden av kreti & pleti...har jag glömt stänga av telefonen när jag känner så..ja...då får det allt vara nåt nummer jag känner igen...annars stoppar jag fingrarna i öronen och sjunger för full hals: "lalala..tralllaaalalalalalala" tills det slutar ringa...sen slänger jag telefonen i en byrålåda och "glömmer" bort den.

Smart som jag är har jag ingen telefonsvarare heller...tror jag är den ende i Göteborg som inte har det...men så är ju hela jag ett unikum också...!! ;)Pysen och Zillen säger hej. :)

10 kommentarer:

Anonym sa...

Är det viktigt ringer de igen.

Guldkryckan sa...

Frun: japp...helt min inställning ;)

wiccan sa...

jag älskar att få dina kommentarer, du fortsätter fast jag inte är en trogen svarare. jag mår bra när du skriver du har bra tips och du är en underbar bloggvän. hoppas att du förstår hur fin kille du är <3 kramisar

wiccan sa...

ps krama Pysen och Zillen de är underbart fina <3

Carola sa...

Jag har alltid min telefon på... men signalen är i princip aldrig på. Så jag kan se att folk har ringt mig och utifrån det avgöra om jag har lust att ringa upp och prata med dem. Visst, ofta märker jag ju att det ringer trots att signalen är avstängd, men det blir lättare att ignorera den de gånger jag inte känner för att svara.

Guldkryckan sa...

Viccan: Guldkryckan tackar rodnande...pysen o Zillen förstår ingenting..men de tackar också :)
Ha de fint.

Carola: Bra tips...att välja själv är ju att föredra..ha de gött. :)

Guldkryckan sa...

PS: Viccan: Tror jag..de sa Mjau iallafall ;)

Mia sa...

Vilken tur du är unik! ;-))
Jepp, preciiiis som hos doktorerna i Australien är det! Ja, liiiite mer neon i Melbourne, men annars så... *L*
Ha en fin kväll, Micke!

BP sa...

Det är faktiskt kul att återvända till ett område som dman minns på ett sätt men som idag ser helt annorlunda ut.
Du mår vara unik i Göteborg, i Stockholm får du sällskap av mig. Har heller ingen telefonsvarare på.

Guldkryckan sa...

Mia: Såg hela den serien...tyvärr ballade den ut de sista åren...på nåt vis...men jag ville alltid åka till Australien o bo ute i bushen efter den första säsongen där ;)

BP: Haha...hoppas vi skapar en trend iom detta med telefonsvararen ;)