lördag 6 juli 2013

Lite vin kanske?

Jo..vi ska ju iväg här en sväng under eftermiddagen..blev ombedd att ta med några bag in box vilket införskaffades under gårdagen på det där "monopolstället" där man köper behållare innehållande suspekta vätskor till ordinarie priser.

Jag gillar ju vin jag..passar ypperligt till lite grillat och en liten potatissallad...men att gå till systembolaget är inte "min kopp te" egentligen...missförstå mig inte..jag gillar systembolaget med den expertis de besitter..och deras kamp för nykterheten (bullshit, de vill tjäna pengar som alla andra) :(

Men jag anser faktiskt att man bör kunna köpa en flaska vin eller några öl i den lokala kvartersbutiken..sorry alltså alla nykterhetsivrare som tror att detta skulle få sverige att gå under.
Systembolaget borde istället få satsa på att konkurrera med sitt expertkunnande och ett bra sortiment inklusive ett superbt bemötande som man kan få där.


Äh..skulle kunna "lalla" på här i evighet...men jag struntar i det..i kväll ska jag ha det trevligt...dricka lite vin..ta en öl...sen får vi väl se om man kommer på tåget hem igen ;)Ha så gott därute.

4 kommentarer:

Susanne sa...

Håller helt med, skulle vara kanoners att handla öl och vin i min lokala butik.

BP sa...

Håller också helt och hållet med dig! Ibland undrar jag om det ändå inte är en tidsfråga innan de monopolet spräcks. Jag menar Apoteket är ju ingen monopol längre och kan dom borde väl Syster Elsa också upphöra.
Ha en underbar kväll och hoppas bussen eller spårvagnen kommer och plockar upp er... någon gång;-)
Jag gillar också vin och öl som du vet. Skål då:-)

Micke sa...

Riktigt bra idéer där ju! :-)
Hoppas du har en riktigt bra kväll!
sv:
Ja, det blev en kul inspelning.

Gubben sa...

Visst ska vi kunna handla vårt vin i mataffärer. Expertkunnande på systembolaget? Tror det försvann för 10 år sedan, idag är de flesta som jobbar där ca 20-25 år och jobbar extra då de studerar. monopolet börjar få lika mycket expert kunnande som Coop eller mjölkbudet från Arla. så ska vi ha monopol på vin för expertkunnande och brett utbud varför har vi en massa privata matbutiker samt klädaffärer tänk vilket kunnande om det bara fanns en matkedja och en klädkedja!!