måndag 15 juli 2013

Sista arbetsveckan inledd.

Jo..men det är ju bara det att allt är klart..idag tog jag och fixade iordning kylskåpet invändigt..och iom detta så var all städning för detta året omhändertagen för denna gång.
Fixat lite med planeringen, lite nya lappar med uppgifterna till fritidsavdelningen som de nya knoddarnas föräldrar ska få, och lite annat.

Snart semester för mig, en välbehövlig sådan....!


................................................................


Jo..ser ju fint ut där nu..städlaget har bråda dagar..alla golv i klassrummen ska gås över med maskin och de har väl kommit en bit på vägen..står möbler ute i korridorerna lite varstans...ruggans fint blir det ju.
Är tacksam över att jag inte tillhör deras organisation..för då hade man väl fått slita sitt arsle av sig..och så kan man ju inte ha det..för vad skulle jag då sitta ner med? ;)


Jo..och det är inte jag som håller i kameran, de sitter uppe lite varstans:


Där uppe på väggen sitter kameror:


De är bara igång nattetid...vet inte ens om det spelas in..är väl mest till för att nån ska se om det börjar brinna, för det har brunnit en gång på skolan, en moped som av nån underlig anledning parkerade sig mot en dörr mitt i natten och självantände ;)
Underliga äro herrens vägar.


Det fanns kameror då..men enligt vad som sägs slogs de sönder på dagtid när de inte var på..alltså ett väl planerat dåd som utfördes där.

Då undrar jag..varför kan man inte låta kamerorna vara igång även på dagtid OCH ha en inspelningsanordning som man har på stadens spårvagnar?
Där töms "minnena" efter några dagar om inget hänt som tex polisen vill ladda ner...exakt så skulle man ha det på skolorna..man skulle kunna tjäna mycket på det...jovisst...misshandel och mobbing kan förekomma ändå där kamerorna inte finns utanför skolan...men barn som är skötsamma ska inte behöva utsättas för en massa skit på sin skola..så är det bara...mao: FRAM FÖR KAMERAÖVERVAKNING AV HELA SAMHÄLLET.

Personlig integritet? Bullshit säger jag...vad tycker ni?


Nåja...dom som bestämmer skiter väl i vad jag och många med mig tycker...de har väl sina bestämelser att följa..behövs en lagändring...en lång väg att gå är det...men till slut tror jag vi har den övervakning vi behöver för att rätta till läget med mycket i vårt avlånga land.

Tjillivippen på er...nu blir det kaffe :)

8 kommentarer:

znogge sa...

Svårt att säga. Jag har inget att dölja men samtidigt så tycker jag det är skrämmande om det behövs en konstant bevakning...

Gubben sa...

Tyvärr behövs det kamera övervakning idag!
Så det är bara att gilla läget.

BP sa...

Till en början med vill jag säga grattis till din första bild! Den är helt suverän med rött, blått och allt grått. Vilken färgbalans du fick till där - ja din kamera då;-)
Vad gäller kameraövervakning så tycker jag ifs att det är tragiskt att skolor måste/ska/behöver övervakas över huvudtaget. Men tyvärr är det en nödvändighet idag.
Jag menar t-banan/bussarna övervakas ju dygnet runt, så varför inte andra byggnader inklusive skolor.
Har man inget att dölja så spelar det ju ingen roll om man hamnar på film.
Men som sagt "Big Brother is watching you"-mentaliteten är ingenting jag förespråkar egentligen.

Eva Trillian sa...

Hmmm ... Jag är helt ogenomtänkt i frågan om övervakning. Om det behövs, dvs. om det kan skydda någon (eller några) från att fara ... borde man då inte, egentligen, ha människor på plats lite varstans i stället? Tillbaka med gamle kvarterspolisen, daglediga som fikar "på gården", kvartersaffären osv. Vi har rationaliserat bort vår trygghet - inte klokt!
Sv: Det var ett 5-minuters program på tvåan ikväll om en norsk tjej som köpt två tågvagnar och gjort dem till sitt hem och sin keramikstudio :) Coolt. Jag tänkte på din kommentar då :)

Mia sa...

Men så härligt att vara så nära semestern. Jag har fyra veckor kvar... innan jag gör min sista dag inför långledighet. Men å andra sidan har jag varit ledig en-två veckor då och då tidigare i år... ;-)

Önskar dig en fin semester!

Annalena sa...

Sista veckan är alltid för mej iaf, väldigt lång. Men när sista dagen är nåd, känns det fantastiskt. Bara ett dilemma är att de få veckor man har, rullar iväg snabbare än blixten. Kanske känns det bara så, för jag är ganska så genom trött, fast jag nu haft två veckor.
Bevakning på skolor har jag länge funderat på, jag till hör det folket som fixar golven och lite till, bär massor av möbler mm och så är jag där varje dag och smyger omkring i korridorerna med min kvast. I 27 år har jag haft denna uppgift och om du visste vad mycket jag fått se, som barnen inte tar notis om, att jag ser. Det borde tas till vara på, det vi ser, vi borde ingå i systemet om så bara en liten stund, där vi kunde delge vad och vem vi sett göra/säga vissa saker till de utsatta barnen. Men så är vi uppdelade i olika fack, vi som städar får inte blanda oss i, för vi tillhör inte den delen.
Ibland kan jag ju inte låta vissa saker bara passera, utan jag måste ingripa och säga ifrån, så är det bara, men ibland får jag kyliga blickar, precis som om jag inget begriper, alltså av den vuxna personalen.
En gång sa en lärare till mej, att inte visste jag att du kunde så mycket om pedagogik och om barn och ungdom? Jösses då tänkte jag, jag tillhör verkligen människan utan hjärna, är det bara för att jag arbetar med städ tro?
Så efter allt jag sett under åren, så har jag också funderat på detta med kameror.

Hoppas nu att du får en välbehövliga vila, du har en viktig uppgift, att ta hand om barnen.

Guldkryckan sa...

Annalena: Har ju inte din adress här...jo..jag vet vad du talar om...detta med att skolan har delats upp i flera olika organisationer må kanske vara kostnadseffektivt (tror inte det dock) men samarbetet mellan vuxna på skolan har ju blivit lidande..själva andan som man förr kunde ha på en skola har ju mer eller mindre försvunnit....själv tror jag på att förstatliga alla kommunala skolor...staten ska ha ansvaret..då kanske det kan bli ordning på det beryktade torphelvetet.

Ha de fint :)

Annalena sa...

Jo, jag har en adress. tänkte bara inte på det.