söndag 22 september 2013

Bättre förr?


Jo..det blev ju en del Lp-skivor när det begav sig en gång i tiden..idag har en ny marknad för dessa Vinylplattor sett sitt ljus..samlarobjekt kallas det väl idag kanske..allt för att tillfredställa oss gamla rävar som gillar knastriga skivor av det slaget.
Det var en helt annan känsla att kolla in i studera skivomslagen förr..så är det ju bara.


Fast själv köper jag inga idag...köper inte mycket alls om jag ska vara ärlig..frågan är om inte musikindustrin sköt sig själva och sina artister i fötterna när man började med CD-skivor?
Fast det så klart..tekniken går ju framåt..undrar om det funnits nåt annat alternativ för dem?


Saknar min tid i skogen jag..det var ett fint arbete det..åtminstone miljömässigt..ja..fan..det var nog bra på alla sätt utom det där då med att det faktiskt inte var ett riktigt arbete...att göra upp eld..hugga lite ved..såga ner lite trän..gallra i skogen på 300 hektar..jo..saknar det...idag är ju en annan dag..det får gå det också ;)

Nä..det var väl inte bättre förr alltid..men bra kunde det vara iallafall :)

Ha de bäst.

14 kommentarer:

znogge sa...

Vi har en del LP-skivor kvar och de får stå där i bokhyllan. Kanske är där några guldklimpar. Vem vet ;-)

Ha en fin söndag!

BP sa...

Välkommen till gänget! Vi skulle aldrig slänga vår LP-skivor. Aldrig. Å vår skivspelare funkar fortfarande alldeles utmärkt! Det är en helt annan känsla att lyssna på "riktig" musik än på CD-varianten, så ibland lägger vi på en platta.
Å hörde på BBC häromdagen att LPn är på väg tillbaka...

Susanne sa...

Jag har ca 300 Lp-skivor som ligger i förrådet, funderar på att sälja av dem.
När jag var i tonåren så åkte vi in till stan nästan varenda helg och stod i skivaffären och bläddrade bland alla plattor och beundrade skivomslagen ;)

Micke sa...

En del saker var klart bättre förr, en del inte.
Saknar också vinyltiden. Hade en ansenlig samling plattor som jag sålde av för ett antal år sen och fick en hel del pengar för faktiskt.
sv:
Ja, varmare breddgrader hade verkligen varit gött! :-)

Hoppas du får en bra början på veckan.

Eva Trillian sa...

Nej, allt var inte bättre förr - men vi kunde det, kände igen det och kände oss hemma i det ;) ... det där "förr"!
Och nog är det ett annat ljud, en annan känsla, att lyssna på en (inte allt för knastrig) LP! :)

badtant.bloggo.nu sa...

Hej. Vi brukar ta nån kväll då vi bara får spela gamla LP skivor. Sååå roligt att lyssna på de gamla godingarna och att titta på alla fina och fula skivomslag. Så visst var det en hel del som var bättre förr.
Hej svejs.

Carita Liljendahl sa...

Så vacker bild på elden i snön!

aino sa...

men du, nuförtin är det väl inte några skivor allas som gäller. det är väl nån grej med sladd till örat med nedladdad musik som är det heta. fattar inte riktigt hur det funkar, men jag ser ju folk hur de går omkring och diggar typ.
aino

Peranders sa...

Förr om åren var jag en riktig skivnörd. Nu står alla mina LP-skivor nerpackade i flyttkartonger i källaren. Kan ibland sakna min mani att alltid ställa mig och bläddra i skivbackarna då jag gick in i en skivaffär. Fast det är ju faktiskt ganska bekvämt med Spotify.

Camilla sa...

Jag har inte så många LP skivor. Men några har jag och jag önskade sååå att jag kunde lyssna på dom. Men jag har ingen skivspelare :(
Kram!

Unknown sa...

Ja nu mera har väl alla spotify eller nedladdad musik. Ja min brorsa tog alla mina vinylskivor när jag flyttae.

Lennart sa...

Jag har kvar mina LP-skivor och när farmor dog fick jag en del av de. Jag har faktiskt en skivspelare också, en Yamaha. Har en hel stor stereoanläggning av märket Yamaha, CD-spelare, kassettdäck, DVD-spelare och 5-kanalsreciver kopplat till mina 5 högtalare. Köpte anläggningen vintern 2000 i Hamburg och den fungerar hur bra som helst fortfarande. Fick ett bra pris, något under halva priset mot här i landet.

Snejky sa...

Lp skivor, ja.... Det var tider det. Hade en hel del själv men de har jag inte kvar idag. Tyvärr...
Att överhuvudtaget vistas i skogen är helt enkelt underbart. Brukade förr ta med papper, penna & termos & sätta mig nånstans & skriva. Jag tycker jag får en hel del inspiration då...
Kramen till Er båda....

annika sa...

Var det bättre i skogen? Tungt och blött emellanåt kanske?
Du får se det som att du även nu tar hand om det som växer - plantor som ska skolas till ett så bra liv som möjligt, lyckas du få en på rätt spår så är det bättre än att elda upp gamla träd!