söndag 8 september 2013

Idyll.

Jo..växte ju upp i en sådan..en idyll..fisket var på väg att dö ut men ännu fanns det gamla fiskebåtar med det där "dunk dunk dunk" från motorerna...en idyll med en kasse krabbor ibland och annan fisk direkt från havet.
En idyll jag tillönskar varje barn att växa upp med..alla känner alla och tar hand om varandra.

Minns när vi anlände till ö-helvete..jag frågade min mamma: vad säger de för nåt?
Hon förstod inte heller..tror jag..för alla öbor verkar bre på lite extra när de har med nån från stan att göra.
Idag är det nog annorlunda..vad vet jag?
Bor ju i förorten numera..förstår vad alla säger..de bryter på alla möjliga språk..men det fungerar.

Nåja...Söndag var det..vilodagen för oss på papperet kristnade människor..när jag var liten så stängde allt på Söndagen..idag är det som vilken dag som helst på veckan..men det går det också. ;)


På återseende när det närmar sig helg igen..ha de fint.


Pysen säger Mjau ;)

4 kommentarer:

aino sa...

men visst är det skönt att ha levt i en idyll. många bilder in i livet. jag har också levt i en idyll mina första sju år. och jag kan inget annat säga att det var bra.
och nu lever jag lite i den idyllen fortfarande eftersom jag bor långt ute på landet, i friden och tystnaden och lugnet...
aino

BP sa...

Om du menar idyll i kombination med krabbor så är jag med på noterna. Men en idyll där alla känner alla skulle inte vara något för mig.
Men jag förstår vad du menar med tanke på var du bor. Det verkar inte vara en trygg uppväxtmiljö för dina knoddar.

Synd att du är periodare med dina blogginlägg. Alltid kul att läsa om dina funderingar. Å den blicken som katten ger mig dödar mig ju på stubben;-)

Mia sa...

Jag tycker det är skönt att söndagarna har förändrats. När jag var liten skulle man inte utföra något arbete... långfredagen skulle man knappt röra på sig - än mindre leka med någon kompis. Behöver jag säga att jag inte gillade söndagar.... :-)

Nu gör jag vad jag vill, utan att någon reagerar...

Lennart sa...

När jag bodde i Nora bodde jag i ett radhus alldeles vid en sjö. Det var 20 meter till strandkanten. Där var det två killar som hade varsin båt med tändkulemotorer, det ljudet låter härligt, det gillar jag.