lördag 15 februari 2014

Guld.

Kom hem från Lidl för en stund sedan, öppnade dörren och såg katterna fara omkring i lägenheten panikslagna, i soffan satt frugan och "stakade" skrikande i högan sky, flög fram för att se hur det stod till med hennes hälsa beredd på att ringa 112.
Då såg jag på TV hur en Kalla i högform for förbi sina medtävlare och in på första plats...ja jössses...och trots min ointresse för detta OS så hurrade även jag, men tala inte om det för någon ;)


Guld är ju Guld...bra jobbat tjejer. :)

Sitter och fyller min hårddisk här med lite nygammal musik, lite Deep Purple i videoformat, eller DVD som det väl är idag, lite Black Sabbath från den senaste Turnén med Ozzy och lite annat smått och gott.
Jo, köper ju mina favoriters alster som släpps med jämna mellanrum, även om jag laddar ner dem innan ibland för att se vad det är för något.
Mycket köper jag dock inte, har ju både på Vinyl och CD sen innan av det som hamnar på hårddisken, för hur ska jag annars göra?
Har ju ingen DVD spelare på denna dator vilket i sig är en befrielse på något vis, en DVD-spelare tar mycket kraft från datorn har jag hört, tror det stämmer, fast jag vet inte säkert.

Men visst laddar jag ner en del annat som jag sen aldrig köper på varken CD eller DVD, anledningen är att jag aldrig skulle ha råd att köpa allt på riktigt, det är den krassa sanningen, jag är ju storkonsument av musik.

Men nu är ju frågan om jag kommer köpa så mycket mer på CD, har ju ingen CD-spelare i hemmet uppmonterad, den står i förrådet och allt går genom min dator som ju som sagt inte har nån CD-spelare.
Den nya tiden är ju här, man köper sin musik på nätet och laddar ner den istället, CD-skivor är något som om 10-15 år kommer att vara borta helt tror jag.Faktum är ju dock att alla artister förtjänar sina slantar...inte mer än rätt att man köper deras grejer om man tycker det är riktigt bra.

Nåja, nu är det dags att vila lite medan Judas priest fortsätter landa på min hårddisk.

På återseende.

9 kommentarer:

Rantamor sa...

Vilken tur att du hann hem å se Guld-Kalla gå i mål, vilka tjejer jätteduktiga.
Vi satt här och hejade å stånkade, hade ju två länder att hålla på, och vi lyckades kamma hem fyra guld och fyra silver, otroligt nu ska jag nog slå upp en wiskey till gubben här.
Själv gillar jag doften av den rökiga drycken, men gillar inte att dricka den.
Men jag ska allt skvätta upp en skvätt till mig med och sitta å dofta på den hela kvällen... =) =)

Ha det gott nu i musikens värld.

Tjingelingen från Rantamor.

aino sa...

hahaha… det här med os… tittade förbi min bror idag och han var så upprörd. över nån förlust i os. jag blev lite orolig över att han skulle få stroke igen, så jag sa åt han på skarpen att lugna ner sig. nä, os verkar inte nyttigt …
aino

BP sa...

Jag betedde migsom frugan din! Kom in i sändningen när det återstod 3 kilometer. Å f*n vad jag skrek!!! Underbart jobbat av kvartetten med Kalla i spetsen!

Musik är som du ju vet inte min grej, det är maken som sköter den saken. Å visst CD och DVD är ju redan nu nästan ett minne blott.

Hoppas du har lite tur med Lotto idag:-)

Ejris sa...

fantastiskt spännande OS i år=) många medaljer än så länge o fler kan det blir*kul kul

Soffie sa...

Tjoho i kollade jagälskar gubben min å jisses va spännande , så himla duktig är kalla tjo tjo vadkul

Gubben sa...

härligt med guld! Här gäller nog CD-skivor ett tag till samt att tycker det är roligt att ha fodralet att titta på när man lyssnar på musik. fast tror nog som du att det kommer bli mer och mer nedladdningar.

TantGlad sa...

God morgon!
Ja det var spännande då kalla tog guldet. Min gubbe fick då nästan åka med ambulansen in pga spänningen hehehe.
En skön söndag till dig!

znogge sa...

Och ett till blev det i dag! Grattis även till herrarna :-)

Micke sa...

Ja, inköp av musik är helt annorlunda nu. Jag tyckte om att ha en stor vinylsamling, klart roligare än att ha en massa på hårddisken.
sv:
Lite administration är ok, men inte för mycket. Det blir ju lätt för mycket med sånt. :-)