lördag 15 augusti 2015

Energi är ju bra att ha.

Jo...men så finns det sådant som drar en jävla massa energi..såsom enskilda individer som varje gång man träffas bara drar och drar denna energi...de ger ingenting tillbaka. Istället för de bara över sin negativitet till ens eget inre och är man inte medveten om det kan man bli negativ själv och känna sig orkeslös.

Har sådana människor i min omgivning både yrkesmässigt och privat....privat kan man ju hålla dem ifrån sig...men yrkesmässigt?
Svårt ibland...men det får väl gå...men fy sjutton vilka jobbiga människor det finns.

Men nu är det ju Lördag och efter inlämning av Lotto och min numera sedvanliga fotografering av projektet "Bygga Vårdcentral" tänker jag inte göra ett "piss" mer denna dag...middagen kommer att bestå av grillade spareribbs inköpta hos den lokala ICA-handlaren för det överkomliga priset av 79:90 kr kilot.
Ja vad gör man inte för att slippa stå vid spisen en Lördag? ;)


Men nu tillönskar jag er en skön fortsättning på helgen...ha de bäst.

11 kommentarer:

BP sa...

Ja, dessa energitjuvar slipper jag ju nu. Minns en på mitt jobb som verkligen tog musten ur alla. Ingen vågade sätta henne på plats heller utan stod ut med henne. Hon var den enda personen av våra ca 100 anställda som jag verkligen ogillade. Tur att jag inte hade med henne att göra, men bara hennes röst räckte för att jag skulle sucka...

Här är underbart väder och jag ska inte göra ett dugg heller. Men jag njuter faktiskt av den läckra limegröna kranen och den knallröda fasaden av den nya Vårdcentralen. Gillar färgklickar som gör att man blir glad. Å just en Vårdcentral borde vara färgglad.

kalebass sa...

Ja energitjuvar bör man undvika om det går. Eller åtminstone stänga öronen... Absolut inte lägga på mer bränsle !
Tror jag följer ditt exempel, några revben till tv-soffan...

Eva Trillian sa...

Energitjuvarna finns nog verkligen på alla arbetsplatser och i alla släkter - och vad gör man? Man låter dem absolut inte bo hyresfritt i ens huvud så de tar energi även i sin frånvaro ... men när de är nära? Ja, det är svårt. Artigheten infinner sig och ... så blir man tömd på energi.
Läste BP's kommentar och tänker på hur de gärna får råda då ingen orkar säga ifrån eller "sätta dem på plats" ... det är inte lätt!
Det är värt en hel del att slippa stå vid spisen :) klokt val av di där :)
Önskar dig en skön helg med mycket vila och samling av ork för möte med energitjuvarna. Och öva lite på att slå dövörat till? ;) Det är inte artigt, men det är effektivt!

znogge sa...

Energitjuvar finns tyvärr överallt och när man väl ringat in dem är det klokt att hålla sig undan! Gräsliga typer helt enkelt.

Trevlig lördagskväll!

Semester & Mat sa...

Ja de finns överallt, tyvärr. Har inga direkta tips på hur man blir av dem, om man nu kan bli det. Kanske lära sig att hantera dem, säga vissa saker när de går igång med mera.

HA en fin lördagkväll!

/Caroline, som numera använder sig av sitt andranamn som alias.

Ejris sa...

mums va gott med ribs..klart man ska slappa lite från spisen så här års...ibland annars oxå..... jadu energitjyvar är så jobbiga...har haft några runt mig som ajg nu sagt tack o hej den lilla ork jag har måste lägga på nått därjag kan få tillbaka lite energi på inte bara dreneras....

Kolonilotta sa...

Energitjuvar håller jag mig långt borta ifrån i den mån det går.
Har absolut ingen ork att ha dom i mitt liv.
Spareribbs är ju en av mina favoriter.
Och till 79:90 kan man mumsa lite extra utan att plånboken blir lidande.
Hoppas du hade en skön och avkopplande dag idag med! :)

Eva Trillian sa...

Sv: Har inte läst någon GW ännu ... inte min genre? Men, man kanske borde försöka ändå? Låter mer intressant med Härenstams bok faktiskt - den skulle jag kunna tänka mig att läsa/lyssna till :) Speciellt om han läste in den själv!

Soffie sa...

Usch för energitjuvar de finns det tyvärr gott om i vårt samhälle....det bästa är att försöka att inte lägga energi på dem, ha en härlig ny vecka...

Susjos sa...

Byggkranar i BP:s färger, jo jag tackar jag!
Energitjuvar måste man försöka akta sig för, inte lätt att undvika alla gånger tyvärr!
Ha nu en bra start på veckan!

Susanne sa...

Jag avskyr energitjuvar intensivt