lördag 30 juli 2016

Tiden går....

och snart är semestern till ända...endast två veckor kvar.
Den längsta semester jag haft i mitt yrkesverksamma liv.....men den var/är jag värd tycker jag.

När jag återkommer till min tjänst på skolan har de andra redan arbetat tre dagar enligt schemat jag fått tillskickat till min jobbmejl----mycket planering som ska till inför ett nytt läsår, speciellt med all ny personal antar jag.
Själv har jag mina arbetsuppgifter, behövs inte så mycket planering, fast det brukar jag säga varje år, brukar bli lite mer än man tror.
Men jag tar det väl som det kommer antar jag.....förväntar mig att få höra en del kollegor uttrycka sin ångestrelaterade vetskap om att de inte har nåt val: "Åhhhhh...va skönt att få komma igång igen....det blir så tråkigt när man har ledigt så länge.....nu kör vi"

Jo..man måste arbeta för sitt uppehälle....maten ska upp på bordet och tak bör man ju ha över sitt huvud.

Hade jag inte behövt pengarna hade jag inte arbetat...så enkelt är det.

(Men ok, det finns säkert människor som vill gå till sitt arbete, inget fel med det, har själv dock aldrig i hela mitt liv vaknat på morgonen och hoppat upp med ett skutt överlycklig varvid jag med ett leende gått till kneget)

Fast lite kul har man väl på kneget, lite behövd känner man sig väl, ibland, annars hade man väl aktivt sökt andra jobb....kollar ju runt emellanåt på Af hemsida.....fast varje gång släcker jag efter en stund ner internet, suckar lite och frågar mig själv vad fan jag vill bli när jag blir stor.
Svaret på den frågan är ju helt enkelt: Jag vill bli pensionär ;)

Fast det är några år dit.....får väl jobba på ;)


Bild från min tid på komvux 2006 vid nån dagsutflykt i "bildande" syfte. ;)

Ha de bra nu.

12 kommentarer:

TantGlad sa...

Ja sommaren går fort och likaså ledigheten. Skööönt vara ledig.
Jobba måste man ju för sitt uppehålla om man inte ärvt eller vunnit en massa pengar då.

Ha en härlig lördag och kram.

znogge sa...

Jag börjar om drygt en vecka och jag längtar inte. Hade jag varit ekonomiskt oberoende så hade jag definitivt inte slavat på heltid i gruvan. Den saken är säker!

Ha en bra lördag :D

Mia sa...

Under många år så hoppade jag inte direkt ur sängen, men var väldigt glad för mitt arbete. Jag hade valt att arbeta även om jag kunde fått pengar på annat sätt. Det gav mig ny kunskap och erfarenhet, jag fick utmana mig själv och så förstås träffa många trevliga människor och därmed social gemenskap.

Idag är jag helst ledig... men så är jag pensionär också... :-)

Din semester är du helt säkert värd! :-) Det tvekar jag inte en sekund på.

BP sa...

Tiden går ju alltid fortare nä man har roligt, och det verkar du har haft den här semestern.

Nu gillade jag alla mina jobb som jag har haft och gick nästan alltid till jobbet med ett leende på läpparna. Roliga arbetsuppgifter och för det mesta toppen kollegor.

Nu som panschis trodde jag att jag skulle såväl sakna jobbet som arbetskompisarna. Men konstigt nog så gör jag det inte alls. Träffar iofs mina två bästisar en gång i veckan, men har knappt kontakt längre med de andra. Allt har in tid brukar jag säga.

Njut nu av dina två återstående veckor! Den långsemestern var du verkligen värd:-)

Veiken sa...

Jag tillhör den privilegierade skaran som tillhör den ständiga ledighetskommittén. Trevligt, men det är så mycket mer förr än sedan!
Ha det gott!

Junitjej sa...

Semestern tar alltid så fort slut. Det gillar jag inte! Men den 11 augusti börjar jag jobba igen. Det ska dock bli kul det också.

Kolonilotta sa...

Sommaren går alldeles för fort.
Jag har också två veckor kvar. Men eftersom jag inte kunnat jobba heltid sedan i april så ser jag fram emot att få hugga i. Om det nu fungerar förstås.
Men Jag håller tummarna.
Njut nu den sista lediga tiden.
Kram.

Monica sa...

Hej! Längesen vi hördes av och det är ju på grund av att jag har haft bloggpaus,men nu täkte jag köra på igen.Facebook tar mycket tid,men vore kul att blogga lite också.Titta gäran in på min blogg om du har lust.

monica sa...

Såg att inte hela adressen kom med.Jag skriver igen.....http://violett.bloggplatsen.se

Eva Trillian sa...

Klart du är värd en lång semester :) Det är vi alla ;) ändå känns de korta, oavsett! Ha nu riktigt sköna sista veckor på semestern. Vardagen kommer tids nog!

Susanne sa...

Jag tillhör dem som älskar att gå till arbetet och skulle arbeta även fast jag hade massor med pengar dock ej 100%

Tredje året i Hjo sa...

Skönt att få komma igång igen. Rätt inställning. Själv ska jag med en kopp kaffe i handen ut och inspektera ägorna. Dags att gräva upp de amerikanska blåbären, de tog sig inte. Bland annat.