lördag 4 februari 2017

Qué entiende español?

Google translate är bra att ha till hands när man som jag inte kan många ord på spanska trots att jag tre ggr i veckan är med på just spanskalektioner för ungarna på kneget.
En satans tur för ungarna att jag inte behöver lära ut något ;)


Jodå....vet ni....det är kul att arbeta på skola...jag trivs ypperligt trots att hissen ibland inte tycks gå ända upp på en del av ungarna, fast det är väl acceptabelt så länge de är barn...man hoppas ju att hissen går längre upp när de växer upp...har man tur så .

Den där Trump?
Undrar om han vet vad som händer om man ruskar om en kokospalm?
Man kan få en nöt i huvudet om man inte är försiktig.
Undrar hur detta ska gå?
Är det bara ett spel för att få folk att tappa fokus på omvärlden så att man kan "få till" grejer utan upptäckt?
Man undrar ju.
Eller kanske detta är vad det landet behöver för att få bukt med all korruption?

Nja...fan vet, som bofinken sa...!
En kokosnöt någon?Semestern närmar sig och vi står åter i begrepp att boka en utlandsresa...Spanien eller Grekland?
Återstår att se vad vi bestämmer oss för nästa vecka när vi ska ner till resebyrån....är sugen på Kreta faktiskt...Spanien avverkade vi ju förra året fast det hade varit trevligt det med trots allt.

Det var allt lite väl långt till havet där...barnfritt var det...man saknade allt att kunna se föräldrar svettiga av förtvivlan tillrättavisa sina barn eller att bara försöka hålla koll på dem.
Lite av tjusningen med att vara på semester tycker jag i all min oändliga ödmjukhet....eller om det är skadeglädje...har inte listat ut vilket ännu. :)


Lite "sådant" var ju gott...och billigt med ;)

Utsikt vid en dagsutflykt....ja...kanske ska ta Kreta iallafall...hade ju kass kamera på den tiden...eller omodern med dagens mått mätt...handlar nog mer om det sistnämnda där..och en oteknisk handhavare..framför allt det ;)

Men nu....dags att förbereda sig för sista veckan innan sportlovet....ha de gott allihopa :)11 kommentarer:

BP sa...

Vad gäller den där lektionen i spanska så är jag aningen avis på dig här. Har i många år sagt att jag ska gå en nybörjarkurs i spanska, då vi efter otaliga besök i Spanien fortfarande inte kommit längre med språket än att kunna beställa en öl/vinare - oooooops!

Ja den där 45:e presidenten i USA borde någon göra något åt. Frågan är bara vem? Var är den där ökända terrogruppen som sätter skräck i Mellanöstern när man som bäst behöver den någon annanstans. Elakt - kanske. Men som min man sa idag: The guy gotta go, it's as simple as that. Så rätt han har...

Vaddå Guldkryckan - avverkat Spanien?????!!!!! Det har du inte alls det. Gran Canaria är INTE Spanien. De spanska öarna är visserligen suveräna, men fastlandet bjuder på så otroligt mycket mera. Men det är klart - Kreta är ju inte så dum det heller. Har varit på Rhodos, men aldrig på Kreta. Minns att ön var suverän, men att maten var oerhört ensidig och tråkig. Å god mat utgör åtminstone 50 procent av en lyckad semester - åtminstone för oss.

Hoppas du "njuter" av Mellon i din stad ikväll - långt ifrån händelsernas centrum och i relativ säkerhet i din bostad;-)

Ha en bra sista vecka innan Sportlovet:-)

Mia sa...

haha, ödmjukhet eller skadeglädje, ja, det tål nog att funderas på! :-)

Jag röstar på Kreta, men jag ska förstås inte med... Jag funderar på Rom till hösten, får se hur det blir med det.

Spanska... det har jag börjat läsa... men endast 4-5 lektioner, sedan la jag av, hade för mycket runt mig då, tyckte jag. Tänkte återuppta... men aldrig blivit av. Tror att spanskan ligger mig bättre på läppen än engelskan (uttalet satsmelodin) men jag kan förstås mer engelska än spanska... :-)

Önskar dig en fin arbetsvecka så ska jag njuta av en härlig pensionärsvecka!

Guldkryckan sa...

Ja...fastlandet har nog mer att erbjuda. Vi diskuterade detta precis och så får det nog bli om vi åker till Spanien.
Mat är det viktigaste för mig 👌

Guldkryckan sa...

Gör du rätt i, ha det bäst 👍

Gubben sa...

Spanien har mycket att erbjuda. Mitt drömsemester i Europa är nog Sicilien.
Angående att ruska på palmträd så borde nog den varningen gå ut till samtliga politiker tror jag, fast visst ät Trump lite skrämmande

Eva Trillian sa...

Åk till Grekland, vettja :) Kreta är najs! Passa på att se något nytt - tredje gången kan man åka tillbaka till ett av ställena ;)
Sportlov närmar sig - och väl på andra sidan kräver man ju nästan att våren ska komma ;)
Ha en bra sista veckan innan!

Hemliga Helga sa...

Kreta är mitt favoritresemål, har varit där närmare tio gånger och finns en chans att vi återvänder dit i sommar. Drömmen vore att hyra sig ett hus och vara där hela sommaren....

Susjos sa...

Å härliga "bekymmer" med att välja semesterort! Jag röstar på Grekland, men så älskar jag ju grekisk mat och den underbara miljön där! Billigt är det också! Fina grekiska öar som jag gillar är Samos och Zakynthos, och Korfu!

Så trevligt jag har haft det i din stad i helgen, trevliga människor och har haft det sååå kul, dansat och festat så nu är det en sliten schlagerdrottning som kommer att sova gott i natt på hemmaplan!

znogge sa...

Såväl Spanien som Grekland är säkra kort. Kreta var vi på för några år sedan men det blev ingen favorit hos mig. Däremot skulle jag gärna åka till Parga som ska vara genuint fint.

Njut nu av sista arbetsveckan före lovet ;-)

Susanne sa...

Kreta är en av mina favoritöar, men i år blir det en vecka till Split, Kroatien och 2 veckors rundresa i USA med en avstickare till Bahamas.

Herr Nilssons Fru sa...

Skriv lappar lägg i burk o dra en lott oh så beställ en resa dit. :) jag är ingen speciell resemänniska men jag är väl lite så att har jag sett ett ställe ser jag gärna ett annat nästa gång.
Jag har inga kommentarer om USA förste man, det är som när någon dör, de tar sån tid att få in, att acceptera och att gå vidare. Jag tror inte han blir långvarig - men de e min tro :)

Jag har ett barnbarn på 3 år som pratar jättebra Spanska, de e i den åldern man ska lära sig, då är de lätt.

Kramiz