tisdag 30 juli 2019

Skönhetsideal i dessa tider.

När man arbetar på skola får man ju på plats se hur tiderna förändras...en dag kom två elever som inte kunde prata...de hade förstorat läpparna sina....en annan hade nån typ av läppbalsam som under viss smärta gjorde läpparna större.
När i världsalltet tillkom detta skönhetsideal egentligen?
Pluta med läpparna ska man tydligen göra också när man ska fotograferas...provade en gång och insåg att jag bara såg dummare ut än vanligt. ;)


Fast Paul Stanley i KISS har ju gjort det sen 70-talet...någonting bra med det måste det ju vara då förstås men det fungerar bara inte på mig antar jag i all min ödmjukhet.


Nu var iallafall regnet tillbaka i mitt älskade Göteborg så som sig bör efter någon dags frånvaro...det är ju ändå sommar...fast värmen inomhus består...den grejen fattar jag inte riktigt så nu har jag öppnat alla fönster i lägenheten inkl balkongdörren...hjälper inte det så vet jag inte längre...inte för att jag klagar...värmen är skön fast inte på natten då mina tre kuddar i tur och ordning får alternera mellan min nacke och torkavdelningen vid sidan om.
Men på så vis kan ju livet gestalta sig ibland...fy för den lede.




Nu tillönskar jag er en fin fortsättning på veckan...det ska jag ha.




10 kommentarer:

Mia sa...

Haha... kul inlägg och kul bild!

Jag tror att tjejerna tror de ska se sexigare ut med litet större läppar. Vissa filmer har nog haft skådespelerskor med litet större trutande läppar i flirtsituationer... Jag kan tänka mig att tanken på större läppar kommer från filmens värld!

BP sa...

Hahaha! Puss på dig gubben;-) Dags att byta profilbilden på FB;-)

Vi tänker nog ganska lika här. Just det här året har jag sett otroligt många tjejer och kvinnor som använt sig av botox både här och där i ansiktet. Personligen tycker jag att de ser vanställda ut, nästan lite som figurer ur en skräckfilm. Men som min man brukar säga, om de själva är nöjda så...

Tycker dessa skönhetsideal är totalt sjuka. Du kommer nog inte ihåg Twiggy, 1960-talets mest kända modell. Där fanns visserligen inte Botox, men skönhetsidealen med anorektiska förtecken fanns absolut. Suck!

Ditte sa...

Jag förstår heller inte hur man kan tycka det är snyggt att operera sig eller ta till annat (botox= gift) för att se ut som "farmor Anka". Tror mest det är de som är osäkra på sig själva som vill förändra något och då blir det läppar eller annat.
Kan bara sucka och tycka det är trist. Men å andra sidan har olika skönhetsideal alltid funnits men kanske inte med de operativa ingreppen. Men som BP skriver. Vi minns ju när idealet var det anorektiska.
Jag suckar jag också.
Ha det gott! Och du vet väl att efter regn kommer sol.

http://kraka.moah.se sa...

Läppförstoring är rent ut sagt fult. Fattar inte hur man vill se ut på det sättet.
Ha en fortsatt bra vecka!

Susjos sa...

Snygg plutmun på dej i alla fall! Men håller med de andra kommentarerna, det är inte snyggt med läppförstoringar! Man kan inte ta ögonen från de stora läpparna, och det ser inte naturligt ut! Trist!

Tittade lite bakåt i dina inlägg, har ju bloggat från mobilen när vi varit på Mallorca, och har inte haft tålamod att gå in och kommentera i andras bloggar via mobilen, lite väl krångligt!

SKF fanns i Hofors ,och det var därför vi flyttade från Falun dit på 70-talet, för pappa fick jobb där på SKF, och även mamma lite senare! Så småningom försvann SKF från Hofors (där nästan alla jobbade) och ersattes av Ovako steel, som väl finns kvar där ännu.

På Volvo ( i Solna) började min mans karriär som bilmekaniker efter gymnasiet, så tacksam för det var jag när vi fick punka på Mallis, fast det är klart, ett däck ska väl alla kunna byta som har bil? Min man sa precis som du, tur att det fanns ett reservhjul med och inte bara ett "lagningskit", som det visst bara kan vara ibland. Vi såg vad som orsakat punkan, en rejäl stor spik eller skruv, rakt in i däcket!

Ha det gott!

Eva Trillian sa...

Jo, nog kan man undra över skönhetsidealen allt! Duckface - ser bäst ut på en duck ;)
Fin bild på dig dock :)

Znogge sa...

Tänk om alla kunde duga som de var! Dessa duckfaces är med mina mått mätt inte snyggt men så plutar jag inte heller ;-)

Ha en bra onsdagskväll!

Carita Liljendahl sa...

Hahaaa - ett sådant kul foto!
Men det är ju en allvarlig sak du skriver om också - det där förvrängda och ofta så dumma skönhetsidealet.

Ama de casa sa...

Haha! Du gjorde mig genast sugen på en läppförstoring - snygging! :-D

Jag tycker att såna där förstorade läppar tar fokus från allt annat. Jag brukar bara titta på hur läpparna tycks leva ett eget liv i ansiktet. Vad dom säger? Det missar jag fullständigt (men det är säkert inget viktigt ändå...).

Men du visar ju en stillbild, och då blir det riktigt snyggt ju! :-D

Gubben sa...

Tycker nog du ser riktigt modeinriktat ut med dina putande läppar. Varför inte stå på trappan i till skolan så nu när barnen kommer tillbaka för höstterminen.
Svar:
Visst betyder ekonomin mycket vid förtidspensionering, men samtidigt vill man ha "några år ". Visst blir ekonomin lite sämre men man vill hinna med att njuta.