onsdag 7 augusti 2019

1992

Platsen där den där butiken ligger där jag köpte snus i förrgår är välkänd för många här i GBG, och andra med....det var där Spårvagnen skenade 1992 och berövade många människor livet...tragisk händelse...man tänker på det varje gång man passerar, kände ingen som dog men ändå.
Däruppe stod en spårvagn parkerad...bromsen var kass så den rullade nedåt:
Där spårade den ur och for rakt in i husets mitt ungefär:
Som sagt...vi är nog många som tänker på denna händelse när vi passerar...många människors liv förändrades där...!

Det var nog där jag för min del insåg att man nog inte ska ta något för givet...saker som för mig är helt bortom kontroll kan förändra mitt liv...ja...mitt liv eller andras kan ta slut när man minst anar...bäst att vara försiktig därute.

Har ju regnat ett par dagar här nu vilket ju känns sådär när man är inne på sista semesterveckan, det positiva är ju att det är svalare på nätterna vilket ju inte är så fel...men ändå ;)
Barnbarn på visit med föräldrar här igår, middag och kaffe med kaka...och saft naturligtvis till de minsta som nyttjade våra barnkanaler på "Com Hem" till nämnda tillbehör.
Alltid kul när de kommer hit.

Spagetti med köttfärssås blev det då..en rätt jag gillar väldigt mycket men inte får äta så ofta som jag vill...frugan tycker det är trist med samma måltid varje dag, ibland förstår jag mig inte på min hustru ;)

Ha det bäst nu.






5 kommentarer:

Znogge sa...

Den olyckan minns jag mycket väl trots att det gått så pass många år. Man vet aldrig vad som kan hända så det gäller att leva i nuet.

Min favoriträtt är pizza och det skulle jag kunnat äta väldigt ofta. Med tanke på kaloriinnehållet hade jag nog rullat fram dock. I morgon blir det köttfärssås och spagetti här och i dag hamnar var sin biff på grillen.

Ha det gott!

Ama de casa sa...

Ja fy vad snabbt allt kan vända... En fruktansvärd olycka det där som förändrade allt för så många. Det gäller ju att inte vara på fel ställe vid fel tidpunkt, men problemet är att man inte vet var det kan vara. Även om man självklart kan undvika uppenbart farliga ställen så kan vad som helst hända var som helst. Så, precis som Znogge säger, det gäller att leva här och nu.

Spagetti och köttfärssås hör till mina favvorätter. Precis som köttbullar och korv med mos. Jag gillar helt enkelt barnmat :-D

Ha en fin kväll!

Ditte sa...

Minns olyckan! Och än mer nu när du berättar om den. Ja, man vet inget om vad som kan hända och när- Man är ju inte beredd på allt. Att ta något för givet gör inte jag heller.

Här har vi haft lite både och vad gäller vädret. Men igår eftermiddag och idag har solen bidragit till skön sommarkänsla. Önskar att du nu får fina dagar resten av veckan.

Fint med barnbarnen samt deras föräldrar på besök. Livar ju upp och så fick du spagetti och köttfärssås. Inte illa.

Önskar dig nu en fin fortsatt vecka. På alla sätt.

BP sa...

Minns också olyckan, ja, vem gör inte det. Även vi som inte bor i Göteborg chockades ju. Ganska otäckt att åka sträckan ofta åsså bli påmind tycker jag. Lite mardröm över det faktiskt.

Alltså egentligen spelar det ju ingen roll hur vädret är ute Guldkryckan. Du njuter ju av dina filmer på tv, å då kvittar det ju om det regnar;-) Har har varit otroligt fint de senaste dagarna, men prognosen för resten av veckan ser mörk ut även här. Inget balkonghäng för min del alltså.

Spaghetti med köttfärssås - mums, fast inte varje dag. Men en gång varannan vecka så...;-)

Jennifer Fryksäter sa...

Men fy så hemskt :O