lördag 14 september 2019

Helg igen.

Vår rulltrappa vid kneget på väg hem igår...en underjordisk spårvagnshållplats här i Göteborg...alltid svalt och skönt på sommaren men varmt och lika skönt på vintern.
En liten tur till Systembolaget fick det allt bli också...detta ligger i SKF´s gamla byggnad som jag ju skrivit om tidigare...det ligger ju bra till alldeles invid spårvagnen så man slipper släpa runt alltför mycket på sina inköpta drycker.
Det blev visserligen bara en flaska som fick följa med...vid större inköp föredrar jag ju att beställa hemleverans men ska man bara ha en flaska eller några öl som man helt plötsligt kommit på att man måste ha...ja..då har man ju inte mycket att välja på ;)
Här ser man skf´s gamla arbetarbostäder...det är verkligen ett fint område under tillbyggnad...det byggs där som aldrig förr...välbehövligt i dessa tider av bostadsbrist.
Väl på vagnen igen då för en stundande hemkomst..det tar 20 min ungefär hem från SKF...helt ok restid när man nu har med sig lite gott i plastpåsen ;)

Alltid skönt med helg..oavsett om man har med sig något drickbart hem eller inte...ska inte göra ett dyft på hela helgen utan bara "vara"...en nog så viktig syssla enligt mig.
Fast lite städning blir det väl förstås...jo...hushållssysslorna slipper man ju inte undan hur mycket man än skulle vilja ;)

Ha det fint nu alla.



8 kommentarer:

Znogge sa...

Det låter som en väldigt behaglig helg! Här fick också en flaska följa med hem så resterna av den festar jag nog loss på efter kalaset i kväll.

Ha en härlig lördag!

Eva Trillian sa...

Hoppas helgen startat lika bra som du såg fram emot :)
Städa? Det räcker väl att göra varannan vecka? ;)
Ha en fortsatt skön helg!

BP sa...

Tycker nog att du ska gå till Systemet lite oftare ändå, för den här fotoserien är en av dina bästa ever. SKF:s gamla byggnad är ju hur fin som helt, vilket ställe att ha Systembolaget på;-) Så läckra dessa arbetsbostäder är. Förstår att det är ett område där bostäder är eftertraktade.

Åsså gör du som jag, trotsar Systemets fotoförbud, bra där!!!

Vilket toppen inlägg! Mera sådant!

PS. Visste inte att det fanns spårvagnar som går underjord, nu vet jag det också;-) DS.

Ditte sa...

Kul med lite mer från din stad. Hade heller ingen aning om att det finns en underjordisk spårvagnshållplats. Säkert praktiskt på olika sätt. SKFs gamla byggnad har jag sett men minns inte att det fanns ett bolag där. Och bra att det byggs men undrar om det är för "vanligt" folk eller kommer det bli mer exklusiva varianter. Kanske både och. Och bostäder behövs ju.
Önskar dig en skön helg och att bara vara är nog så trevligt.
Önskar dig en fin helg.

Ama de casa sa...

Underjordiska spårvagnar? Är inte det förklädda tunnelbanor, eller? ;-)

Härligt med helg - ha en fortsatt braig sån :-D

Anonym sa...

Är inte så ofta jag är till den sidan av stan numera. Sist var i januari när jag var på begravning av en kompis vid Kviberg. Har alltid tyckt SKF-huset ser härligt ut. Väldigt vad de har byggt mycket vid Kviberg, ser helt annorlunda ut nu än när jag bodde där i trakten! Synd att helgerna är så korta, jag tycker att det borde finnas en dag mellan lördag och söndag. Går det att lämna in en motion till regeringen om det?
Lennart

Veiken sa...

Jag visste inte ens att man kunde få hemleverans från bolaget. Vi är hemleveransare själva!
Vi brukar skoja om att vi skulle ställa våra föräldrar på Kvibergsområdet. Vi tror inte att dom skulle hotta hem. Dom har varit borta i många år!
Dom bodde i Utby!

Susjos sa...

Fina foton du visar upp! Hoppas helgen varit till belåtenhet. Jag hade önskat lite mer vila...men är ju ledig i morgon också, verkligen tur!
Ha en bra start på veckan!