lördag 21 september 2019

Karipuna.

Så är ungarna filmade medan de ställer sina frågor till Karipunafolket därborta i Amazonas djungel.
Mycket skratt och fniss blev det innan allt var klart...förbaskat roligt.
Det har ju skickats till en vän till en av våra lärarinnor som översätter och skickar det på mejl ner till någon som har kontakt med Karipunafolket...tanken är väl att de ska få se det och bli filmade medan de svarar och ställer egna frågor till oss.
Ja...det blir spännande detta.


I övrigt så går allt som på räls...en räls som spretar åt alla möjliga håll ibland visserligen men inga urspårningar...ännu. ;)
Fast en och annan grej är på väg att spåra ur faktiskt...får väl se hur det går där.
Vissa ungar kan inte låta bli att ställa till det för sig och andra...men det blir ju folk av dem också...fast lite längre fram än för övriga.
"Det blir som det kan med den saken" är ett gammalt uttryck...det passar här.

Satt just och skulle ladda min trådlösa högtalare som jag köpte för några år sedan...naturligtvis fungerade det inte...trodde elskåpet hade löst ut..det hade det inte...svor tyst för mig själv över att jag nu skulle behöva köpa en ny...tills jag insåg problemet...man kan inte ladda sin trådlösa högtalare genom att koppla in brödrosten i eluttaget.
Tekniken går ju framåt...fast brödrosten lär nog vara inkompatibel med det mesta så länge jag lever iallafall ;)

Alla fönster som krossades i början av terminen är nu utbytta...det blev nog en dyr nota det...en nota som skattebetalarna får dela på...eller försäkringstagarna hos gällande försäkringsbolag för ändamålet som ju skattebetalarna står för...hur som helst så är det förbaskat onödigt men det är väl bara att bita ihop och hoppas på att det inte sker igen...fast det gör det ju så småningom...jag är inte naiv.

Ha en fortsatt trevlig helg.




6 kommentarer:

Ama de casa sa...

Det där Karipuna-projektet låter ju hur kul och spännande som helst!

HAHAHA!!! Förlåt mig, men... Det är kul att läsa att det finns fler som ibland misslyckas det... vad ska man säga? Tekniska planet? :-D

Ha en fortsatt fin helg ni med!

BP sa...

Ser verkligen framemot "frågestunden" med Karipunafolket. Hoppas du kan ta en filmsnutt eller några bilder. Vet att man inte får fota barn men en ljudfil kanske eller ungarna med utsuddade ansikten går att få fram.

Å såååååå jag skrattade över fadäsen med elsladden. Kan trösta dig med att det lätt hade kunnat vara jag;-)

Är så trött över allt som förstörs. Vad är poängen?

Ditte sa...

Jätteroligt att ni är i gång med samarbetet med Karipunafolket. Och så roligt att se hur de reagerar på er film och vice versa.
Fint att rälsen inte direkt spårat ur men ändå väldigt tråkigt med alla de krossade rutorna.
Ja, en del ungar ställer till det för sig rejält och inte bara för sig själva utan för många andra också. Trist!
Skrattade gott åt din koppling med brödrosten.
Hade kunnat vara jag.
Önskar dig en fin kväll.

Susjos sa...

Säger som de andra, så spännande med indianfolket och frågorna! Fortsättning följer hoppas jag!

Ja, ibland så kan även den bästa stoppa i fel sladd! Hihi!
JAg försökte ladda min mobil häromdagen, i en av förlängningsdosorna som vi har med fler kontakter, det var bara det att den kontakten var inte i sitt vägguttag, så där fick jag ingen ström, märkte jag så småningom...

Trist med krossade fönsterrutor, det värsta är att de som gör det inte förstår att vi alla får betala detta via skatterna, suck!
Ha en fortsatt trevlig helg!

Lotta sa...

Spännande projekt ni utför, ska bli kul att följa detta. Kan tänka mig att det blev en del att skratta åt när de skulle genomföra sin del av innehållet.
Busungar som det blir folk av tänkte jag på i förgår. Jag räffade en av eleverna som gick på skolan som jag jobbade på för 20 år sedan. En strulnisse som det hände mycket runt nästan under hela skoltiden. Nu var han en gift familjefar med eget företag. Vi snackade lite om de andra busfröna som gick på skolan samtidigt och det hade gått bra för dessa också. Han tackade för mitt tålamod och att jag aldrig gav upp. Kul att höra.
Så grymt tråkigt med skadogörelser. En morgon när jag körde hem från jobbaet hade någon slagit sönder fyra busskurer. Glassplitter över hela gatan. Blir så arg. Onödigt!!!
Tre nätter till sedan har jag semester :-)

Ha det gött!

http://kraka.moah.se sa...

Haha....det där med fel sladd är en klassiker. Tror alla gjort det någon gång.
Spännande med projektet!
Ha en skön söndag! Snart är det måndag igen...