söndag 27 oktober 2019

Då hedrar jag väl vilodagen igen.

Så var det väl en gång i tiden när prästerskapet styrde samhället tillsammans med fogdar och annat.
Kom man inte till kyrkan på söndagen så blev det ju ofta hembesök...hade det varit så idag hade jag haft prästen springande på dörren varje vecka....var ju inte igår man gick till kyrkan...inte i förrgår heller förresten ;)
Sista gången var väl 2006 då bror min prästvigdes:
Tur att prästerskapet idag mer arbetar för människors bästa.

Ny vecka kommer in för landning, en vecka med lite utbildning och för de elever som behöver, lovskola.
Barn som är i riskzonen för att inte få godkänt i något ämne har nämligen den möjligheten om föräldrarna tycker det är ok...och det tycker de flesta antar jag för en hel hög med ungar står uppsatta på listan.

Torsdag-fredag har jag tagit ledigt iallafall, de ferieanställda är redan lediga då och jag vill absolut inte riskera att få arbeta i onödan...min späda lekamen behöver lite vila och skönhetssömn...mycket skönhetssömn till och med...inte för att det tycks hjälpa men ändå ;)

Men än så länge är det ju söndag och här vankas det snart lite god middag i hustruns regi, jag stod ju för det igår även om jag gjorde det lätt för mig...korv med bröd...men det var ju önskemål från nämnda hustru så då fick det bli så...hennes ord är ju min lag...ibland ;)

Ha det bäst nu alla.

Återanvändning när den är som bäst ;)

12 kommentarer:

http://kraka.moah.se sa...

Men så spännande att din bror är präst! Var då? Vad heter han?
Vill du inte svara öppet så kan du få min mailadress .
Ha en fin söndag!

BP sa...

Ja, det är då en himla tur att såväl kyrkan som prästerna har "moderniserats". Har ju sagt det förut, men du och din bror är raka motsatser och har då valt helt olika vägar i livet. Brorsan din liknar förresten Fredrik Reinfeldt. De skulle kunna vara tvillingar;-)
Smart att ta två dagar ledigt den kommande veckan, ett litet mini-höstlov helt enkelt.
Lovskola (vilket löjligt ord egentligen) har vi här också. Bra att den finns, men jag tycker synd om lärarna/assistenterna som så väl hade behövd lite semester...

Anonym sa...

Min lekamen får kanske någon, eller par korvar i sig i kväll. Konstigt den vill ha mer mat, lilla magen har fått mer än brukligt ett par dagar... vill ha mer... känner jag nu.!

Klart du måste få vila litet, du med. Önskar dig en fin kortvecka!

Mia sa...

Vadå anonym!?? Jag fyllde i allt jag skulle... För om det nu.... :-)

Anonym sa...

Det här med dop och kyrkan. Jag tänkte skriva något mer men, nej. Jag är inte döpt. En släkting till mamma sa för många år sen att jag skulle bli en hedning. Jag är inte döpt. Ok. Var på dop i dag, min bror döpte sin son. Deras tredje barn. Det är deras beslut.
Prästen där sa något om gemenskap och trivsel. Underbarhet och gemenskap.
Prästen tyckte inte om den bilen jag åkte dit med. Skrutt bara, ha det.
Nja, förlåt, men, tänkte jag, fast jag tror att vi jobbar i en annorlunda bransch. Där jag befinner mig så är det bara pengar som gäller.
Och hur mycket pengar har inte kyrkan på sitt konto?
Hälsningar
Lennart

Ditte sa...

Visst är det bra att även det mer kyrkliga har modernare tankar. I alla fall hos många präster.
Ja, höstlovet är här och fint att du kan vara ledig i ett par dagar. Men de elever som är anmälda har väl inte skött sina studier i övrigt under terminen och har en del att ta igen. Här är nog Sverige unikt. I stora delar av övriga världen anses eleverna ansvariga för att sköta sin skolgång under skoldagarna. Tyvärr känns det här som om det vore någon annans ansvar. Och dte är ju inte 7-10 åringar det gäller hos dig. Hur skulle det vara om eleverna jobbade när de skulle. Ja, gammal lärare du vet...(Och speciallärare. Jobbat mycket med ungdomar på högstadiet)
Önskar dig en fin vecka och att det blir bra med de elever som dyker upp.

Susjos sa...

Skönt med lite ledigt för dej i veckan, och bra att elever kan plugga lite extra om de behöver denna vecka, fast undrar om de tycker det är så kul? Hihi!
Underbar bild på kissen i lådan, katter och lådor, det är nåt speciellt det!
Ha en bra start på veckan!

Ama de casa sa...

Jag går faktiskt i kyrkan ganska ofta, även när det är högmässa. Av nån konstig anledning tycks jag ramla in på såna när jag bara ska gå in och svalka/värma mig i en kyrka. Fina byggnadsverk och fridfulla ställen. Oftast.

Korv med bröd skulle jag inte ha nåt emot just nu! Vi körde förbi ett IKEA tidigare idag, fast då hade vi inte tid att stanna. Påstod Anders ;-) Fast jag blev väldans sugen på korv i alla fall :-D

Ha en braig start på veckan!

Znogge sa...

Om kyrkan vill överleva i vårt land så gäller det nog att jobba mer tidsenligt och ha en modernare syn. Mycket har förändrats och tur är väl det.

Ha en bra måndagskväll!

FSHD Daniel sa...

Roligt och humoristiskt inlägg, uppskattat! :)

Veiken sa...

Jag går mycket sällan till kyrkan i Sverige, men går gärna in och kollar utomlands. Knäppt, men så är det.
Bra att ungarna har möjlighet att läsa extra på loven!
Ha det gött!

Susanne sa...

Hoppas att dina lediga dagar varit kanon. Jag tar strax helg och hoppas på en lååång och skön helg.