lördag 19 oktober 2019

Lite uppdatering då...

efter förra inlägget.
Nä..det var inte "min" skyddsling denna gången.
Men Bp ställde en fullt relevant fråga, hur känns det när en elev man har ansvar för ställer till det?

Har ju sju år i tjänstgöring på skolan nu och förr var det riktigt knepigt känslomässigt...man kände sig misslyckad och mådde allmänt skit även om man visste att man gjort allt man kunde.
Men idag är det bara, enkelt uttryckt, "en vanlig dag på jobbet", det blir en rutin att helt enkelt bara acceptera läget och gå vidare därifrån.

Men nu kommer snart en ny vecka och de två första dagarna ska jag med en elev besöka och prova på en gymnasieskola...tyvärr tror jag att jag då kommer att få arbeta fysiskt med kanske byta däck på nån bil och annat som har med bilar att göra.
Jag är ju bättre på att se på när andra arbetar och kanske peka lite med hela handen...eller halva ;)
Men det ska trots allt bli kul att göra något annat med min "skyddsling" och dessutom har jag alltid velat besöka en sådan gymnasieskola...är ju trots allt 32 år sedan jag gick ut gymnasiet själv...har nog förändrats en del.

Men nu ska jag ta och avnjuta resten av denna lördagen...fruktansvärt grått ute och hade jag inte haft behovet av att gå ut med soporna så hade jag inte kommit ut alls idag...men man får vara glad ändå...hissen fungerade iallafall.

Hallelujah ;)

På återseende.




9 kommentarer:

Znogge sa...

I skolans värld kan man bara göra sitt bästa utifrån givna förutsättningar. Det är väldigt viktigt att inse att det är ett jobb och lyckas man inte kan man inte ta det personligt. Det finns omständigheter vi inte rår över men visst vill man att det ska bli så bra som möjligt.

Svärsonen var helt slut igår. Det hade varit tumult på hans gymnasieskola så polisen hade fått tillkallas. En elev var aggressiv och beväpnad med kniv. Jag märkte på honom att det var tufft...

Ha en skön lördag nu!

Ingrid sa...

Jag diskuterade just såna här problem med en man som bodde på samma hotell som jag. Han har en dotter som är lärare på en gotlandsskola och hon ha en "besvärlig" elev och tar väldigt illa vid sig. Hon har varit lärare en 5-6 år, men jag vet inte om det är första gången hon varit ute för ett riktigt problembarn. Pappan var väldigt orolig för henne!
Tur att du lärt dig tackla svåra barn och kan se jobbet som ett jobb.
Ha en skön helg!

Ditte sa...

Vad gäller skolan så är det ju en skola och inget annat. Men en del tycks tro att man kan bete sig hur som helst. Men efter att ha varit speciallärare i x antal år och arbetat tätt med assisternter så vet jag att det händer saker med en del "adepter". Å andra sidan kan vi inte göra så mycket åt det utan det vi kunnat har vi oftast redan gjort.
Intressant nu med att testa en gymnasieskola tillsammans med skyddslingen. Håller tummarna.
Önskar dig nu en fin helg.

Carita Liljendahl sa...

Kul med en selfie av dig, för jag antar att det är det :-)
Läser din blogg från nyaste inlägget bakåt, har missat en del på grund av arbetsresan och annat.

Susjos sa...

Jösses, det verkar vara rena "High Chaparral" i skolan idag, så tufft för er alla!
Hoppas på ett bra besök på gymnasieskolan !
Ha en fortsatt skön slapparhelg!

BP sa...

Tusen tack för att du svarade på min fråga. Stort tack för länken också.
Ja har alltid tycket att jobben lärare/lärarassistent, läkare och sjuksköterska är inga jobb utan kall. Jag beundrar er som dagligen gör sitt bästa för att hjälpa ungarna, och ändå kan det ibland (ganska ofta verkar det som) gå så totalt fel.

Så det är nog klokt som du säger att ändå ta det som "en vanlig dag på jobbet". Annars skulle ni nog gå under och psykiskt inte orka med. Ibland undrar jag också om vissa ungar inte ha föräldrar...

Så du lär besöka ett yrkesgymnasium, med inriktning på bilar antar jag. Hoppas du slipper få oljiga fingrar;-)

Selfien är riktigt cool:-)

Ama de casa sa...

Det verkar bara bli hårdare och hårdare i skolorna. Jag är glad att jag har dom avklarade sen, sen, sen "några" år sen.
Låter som du ska besöka "Fordonstekniska" som det hette på min tid. Jag tycker att du gör ett strongt jobb och hanterar det hela väldigt bra! Lycka till med oljebytet nu då ;-)
Eller så står du bara lite militäriskt och pekar med hela handen :-D

Ungdomarna och särskilt din skyddsling har en himla tur som har dig!

Ha det gott!

Mia sa...

Det är viktigt att man lär sig hatnera svåra saker i arbete med människor och det har du gjort, anars skulle du inte orka år efter år. Men visst kan det kännas tungt änddå om det går snett för någon man arbetat mycket med.

Ha en riktig skön söndag, alldeles snart står en ny arbetsvecka och knackar på.

Anonym sa...

Att gå i skolan nu verkar ju vara helt annorlunda än på min tid. Inga mobiler eller surfplattor. Jag har hört killar och tjejer på spårvagnen på väg till skolan säga, "varför måste vi gå i skolan, vi har ju Google och Wikipedia!"
Vad gäller byta däck så tycker jag om det. När jag hade egen bil så gjorde jag det på varje vinter och vår. Inga problem. Har alltid kört med odubbat vinterdäck på vintern. Har aldrig stött på problem med det. I Tyskland får man inte ha dubbdäck heller. Vet du Micke, jag har funderat på att säga upp mig. Har ju BECEDE på körkortet (tog det 1990) och känner att jag har gjort mitt på jobbet.
Måste erkänna att köra buss känns skönare än att köra bil.
Lennart