lördag 25 april 2020

Lönehelg?

Nä fan, bara för de som får sin lön den 25 varje månad, vi som får lön den 27 uppmärksammas minsann inte på det viset någonsin.
Orättvisan i sitt nötskal, en annan får supa till det på nån annan dag i veckan, i det här fallet på måndagskvällen.
Inte optimalt alls om man frågar mig...fast helt seriöst då utan raljerande...vem för höge farao går ut och super för att man just fått lön?
Det ska man ju sprida ut så man kan ha lite roligt två ggr i veckan, onsdagar och fredagar/lördagar...eller?

Eller så skiter man i det helt och hållet, speciellt i dessa tider med covid-19....gott folk därute, lyssna nu noga: En grogg eller en öl, kanske en flaska vin är minst lika god i hemmets lugna vrå som på krogen...jag lovar!!!!

Efter denna raljerande inledning på inlägget så går vi väl in på väsentligheterna, det är lördag och hushållssysslorna har fått stå tillbaka lite, får dammsuga o skura imorgon istället, ibland får man helt enkelt ta ett steg tillbaka, jag är trött helt enkelt och vilar istället, kort sagt utan "krusiduller", jag skiter i det idag.
Säcken med mat för pälsklingarna är påfylld så de klarar sig en månad, kattsandsförrådet är också påfyllt, inte fel alls att slippa tänka på det för ett tag.


Fåglarna på torget får ju sitt varje dag, fattar inte hur människor tänker när de strör ut allt möjligt mitt i området men jag förstår på ett annat vis, de ska ju ha sitt de också...antar jag.
Morgonciggen har han/hon också fått ser det ut som...grattis ;)

Men nu ska jag återgå till soffan, ha det bäst alla.

9 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Det låter som en bra plan, det där Micke :) Det där med att gå ut påå krogen har aldrig varit nåt för mig, nu finns det iofs ingen krog här, problemet löst ;) fast på den tiden jag jobbade på krogen, så ville jag bara hem efter jobbet! Problemet löst.
Problemet med kissarna har du också löst, skönt! Inte för att det är nåt problem men jag måste ju ha en röd tråd!
Ha det så fint nu och hälsa frugan <3

Ditte sa...

Håller med dig! Bra med en vilodag och att ägna sig åt det som piggar upp. Kanske inte just dammsugning hör det.
Vad gäller lön så har jag aldrig förstått att man ska "bränna pengar! just då på uteliv. Tycker här hemma på Söder att man sprider ut det. Man tar lite dagligen. Vi gynnar en del uteserveringar nu när det har varit vackra dagar. Och är noga med avstånden. Men även balkonghäng gllas. Ja och så promenaderna förstås.
Önskar dig nu en fin helg. Ha det så bra du kan,

Znogge sa...

Här blir det också lön den 27:e Skulle vi gå på krogen så är det för vi vill och inte för att lönen kommit in på kontot. Ärligt talat är det inte speciellt ofta som vi går ut och äter och i tider som dessa så är den sortens nöjen obefintliga.

God lördag till er!

Veiken sa...

Det är viktigt att vila sig i form. Bra där!
Det spelar väl ingen roll när lönen kommer, bara den kommer regelbundet med rätt antal svenska riksdaler!
Jag tycker så illa om när folk sprider ut en massa mat till fåglarna. Det finnas andra som gärna vill ha det som ligger på marken. Råttor och möss exempelvis. Vem vill ha dom i massor. Ha det fint i helgen!

Ingrid sa...

Och jag fick min "lön" den artonde, men inte gick jag ut och söp någonting då, trots att det var en lördag. Det skulle jag givetvis ha gjort om det inte vore för det här karantäneländet.
Ha en fin helg!
/Ingrid

Susjos sa...

Lönen kom igår den 24, men det blir en lugn lönehelg pga omständigheterna. Gillar att dricka vin i hemmets lugna vrå också. Nåt som däremot alltid måste göras är räkningarna, och de har jag inte betalat ännu, får bli i morgon. Det går ju så smidigt nu när sonen lärt mej att jag kan "scanna" in ocr numren på mobilen via min bank, då går det mycket fortare att betala dem!
Men först njuter vi väl av en lördagkväll!
Ha en skön helg!

BP sa...

Nu är det ju coronatider, så köerna vid Systembolagets kassor igår var kanske inte lika långa som dom brukar vara är det är lönehelg. Precis som Susjos säger, infaller den 25:e på en lördag eller söndag, så får man lönen på fredagen innan.
Har heller aldrig förstått varför man ska supa till det just på lönehelger, men så är det konstigt nog fortfarande. Old habits die hard som man säger.
Du verkar ha drabbats rejält av vårtröttheten, så ta det lugnt. Dammet flyttar inte på sig, det väntar på dig, jag lovar;-)
Ha en fortsatt bra helg!

Mia sa...

Lycka till med städningen idag, kanske är du igång just nu1

Jag ska strax köra en runda med dammsugaren sedan ska jag ge mig ut och sniffa naturen är min tanke, nåja, jag väntar nog tills jag fått litet lunch i mig.

Dammet ger sig inte av av egen vilja, tyvärr! Det kan jag göra, alltså ge mig av om och när jag vill.... :-)

Ha det gott och önskar dig en fin söndag med påföljande fin arbetsvecka!

Ama de casa sa...

Kung, kung, kung i baren! Jag skulle gå ut och supa skallen av mig om det bara fanns nåt ställe som var öppet... ;-) :-D

Nejdå, men visst saknar jag att kunna gå ut och ta ett glas vin med tillhörande tapa. Fast nu håller jag tummarna för att vi kommer att få gå ut i motionssyfte från och med lördag 2/5. Vinet och tapan kan jag ta hemma :-)

Ha det så skoj med städningen idag då :-D