lördag 2 maj 2020

Valborg och 1 Maj avklarat...

så nu kör vi vidare med en "vanlig" lördag igen med allt vad det innebär.
Kylskåp och frys är välfyllda, dock har vi en helt tom frys med endast lite iskuber i.
Man borde väl stänga av den kanske men den är nyligen avfrostad och så fin att jag nog behåller den som "iskubsbehållare".
Varje kväll blir det ju några liter isvatten, ska tydligen vara nyttigt och dessutom är det ju gott.

Men lördag är det ju och här sitter man vid sitt köksbord igen, städning av lägenheten avklarat för denna gång så nu är det bara att ta det lugnt och njuta av lite ledighet inför kommande arbetsvecka.

Första majfirandet blev ju som det blev i år, det gick väl digitalt alltihopa om jag nu inte är helt felunderrättad.
Sen är ju jag i vanliga fall ingen människa som drar ner till stan för att demonstrera, illa nog att åka ner för att handla känner ju jag i all ödmjukhet.
Sen är jag ju inte socialdemokrat eller åt "vänster" överhuvud taget...kan ju vara en del av svaret på varför jag inte bryr mig så mycket....fast jag är ju inte höger heller förstås...men ändå.
Men det är ju en tradition i vårt fosterland så de får väl fortsätta med sin "grej".

Ärligt talat hade det väl gått åt helvete utan socialdemokraterna en gång i tiden, är så glad för 8 timmars arbetsdag och 6 veckors betald semester, utan deras strävanden för så längesedan så hade det kanske varit annorlunda.
Vår konung har ju fyllt 74, stort grattis på dig och din familj...ni är bäst.
Undrar hur länge han kommer sitta kvar på tronen?
Hoppas på många år ännu men 74 är ju en anmärkningsvärt hög ålder för någon i aktiv tjänst...men han är ju i form ännu kan man se.
Länge leve konungen.

Ha det bäst nu.

8 kommentarer:

Susjos sa...

Såg andra delen om "Tage Erlander", och håller med om att sossarna har gjort mycket för vårt samhälle. Miljonprogrammet då det byggdes bostäder på 60-70 -talet gjorde så att min mamma och pappa kunde ta sina 3 barn och flytta till en modern lägenhet med varmvatten, elspis och vattenklosett 1968, fram till dess hade vi utedass, kallvatten och vedspis! Låter som 1800-talet, jag vet! ;-D

Ja, grattis till kungen säger jag också, men där grymtar min man, han är inte mycket för kungahuset!
Ha en fortsatt skön helg, själv ska jag iväg och jobba igen....

BP sa...

Visst har sossarna gjort mycket, och det tackar jag för. Är ju politiskt helt ointresserad och okunnig också för den delen så... Har aldrig gått i en demonstration och tänker inte börja med det nu;-)
74 år är väl ingen ålder för en kunglighet!!!!! Kolla den engelska drottningen som är "still going strong" vid 94 års ålder. Hur orkar hon...

Ditte sa...

Tage Erlander och Branting plus herr Sträng lyckades ju med en hel del förbättringar i samhället som finns kvar än idag. Men sen kom Palme och då försvann den "rätta andan". Vad gäller att demonstrera så är det bra att den rätten finns men det har ju i sig ingen direkt nytta.
För mig kan kungahuset få vara kvar. Skulle inte bli billigare med en president. Och en president har dessutom en massa makt. Titta på USA och då kan man ju bli skräckslagen med herr Trumpet.
Önskar dig nu en skön söndag.

tanthuset.blogg.se sa...

Tja, sosse eller ej så visst har det hänt mycket bra under åren som vi vanliga knegare haft nytta och glädje av, jag betvivlar stort att det hade varit så om vi hade haft andra i regeringen. Ja Grattis kungen, nästa år får vi väl fira ordentligt....om inte coronan slagit till på nåt sätt.
Hoppas solen skiner på er båda där nere i Götet!

Ama de casa sa...

Jag har bara gått i ett första majtåg en enda gång och det var 2008 när vi råkade vara på Kuba den första maj:

https://amadecasa2009.wordpress.com/2009/05/01/demonstrera_mera/

Ska man bara gå i ett tåg så är Havanna rätta stället :-)

Sen tycker jag det är dags för kungen att lämna över till Vickan och Daniel. Dom verkar passa hur bra som helst för att ta över nu.

Ha en finfin söndag!

Znogge sa...

Sossarna har verkligen gjort mycket för Sverige och behövdes verkligen en gång. Dagen sossar har dock en annan framtoning. Ärligt talat så undrar jag om förstamajdemonstrationerna fortfarande behövs...

Hoppas du får en bra vecka!

Veiken sa...

Jag ställer mig bredvid dig och hyllar vår kung som gör ett toppenjobb. Tids nog får Vickan och Daniel ta över.
Valborg och 1 maj var en helt annorlunda grej i år. Undrar hur det blir nästa år. Mycket i vårt samhälle kommer nog att ändras och omprövas!
Ha det bra!

Herr Nilssons Fru sa...

Japp nu är de över. Valborg o 1 maj.
Har heller aldrig demonstrerat, tror inte de hjälper är nog bara en grej som görs för de alltid gjorts. Jo sossarna har gjort mycket för arbetare och de ska vi alla vara tacksamma för men nu för tiden tycker jag alla är samma skrot o korn. Jag brukar säga att sossarna dog med Palme. Politik är inte min grej allas.

Kungen – jag är ingen kunglig människa. Men jag har en brors dotter som är fullständigt tokig i kungahuset, jag fattar inte varför 😊 hon är dessutom norsk.
Ha en fin vecka.
Kramiz