tisdag 2 juni 2020

En sommardag som denna.

Jodå, det där vinet i helgen var ganska gott om man frågar mig, frågar man min hustru så var det mindre gott, således provar vi oss vidare med något annat nån annan helg.
Vin är en konst helt klart när det gäller att förstå sig på det, har en bit kvar att lära mig, en jättelång bit.

Jo, det är sommar nu, gott, fläktarna står på här en stor del av dygnet, välbehövligt vill jag lova.
Varningar för skogsbränder står som spön i den beryktade backen, också detta ett tecken på sommar, ett mindre roligt tecken men ändå.
Grönare och grönare blir det ju vid denna årstid, i kollegornas rökruta är det som grönast och är man iklädd kamouflagekläder så syns man inte alls från skolan och man slipper gå så långt för att inte synas, tar man bara inte för djupa halsbloss så syns inte röksignalerna heller ;)
Där borta 30 meter in bland träden är första bilden i dagens inlägg taget, ja, ni fattar, skönt att inte röka längre men skogspromenaderna var allt fina ändå.
Men nu längtar jag till att Danmark åter välkomnar oss till sitt fina fosterland, en sommar utan minst en dagstur är ingen sommar.

Ha det bäst nu alla.7 kommentarer:

tanthuset.blogg.se sa...

Jaså vinet föll inte frun på läppen?? Ja då är det bara att fortsätta testa ;) Hur går det förresten med vin kontra rökfri??
Förstår till fullo det där med Danmarksresa, en obligatorisk grej när man bor där nere i söder...
Kollade läget lite vad gäller Dollar Store i Göteborg, kolla!:
Södra Deltavägen 3B, 41705 Göteborg. Den här butiken har inte öppnat ännu. Vi inviger den 2020-06-17 10:00 - 20:00. Välkommen! 0752470791 ...
Söndag‎: ‎11:00 - 17:00 Fredag‎: ‎10:00 - 20:00
Lördag‎: ‎10:00 - 17:00 Torsdag‎: ‎10:00 - 20:00
Ha det gott <3

Ditte sa...

Blir ju bra att botanisera vidare band vinerna med lite kommande vinprovningar.
Visst hoppas man nu att läget ska lätta lite på resefronten. Jag har svårt att begripa att turister är välkomna hit och resa runt hur som helst men att svenskar bara rekommenderas att resa två timmar hemifrån. Var är logiken.
Ja, sommar är det och du visar fin grönska.
Nu får vi ta oss an den och även annat som är fint.
Ha det så bra du kan.
Trevlig tisdag

Znogge sa...

Ja, vilka sköna sommardagar vi har haft nu. Tyvärr ska det bli sämre här i morgon men det är smällar som man får ta. Vi njuter i stunden.
Allt vin är inte gott utan man får prova sig fram. Tror det är enklast att hitta en druva som man gillar och sedan testa olika i samma stil.

Ha det gott!

BP sa...

Du kan ju alltid gå en sommelier-utbildning, men där får du tyvärr spotta ut vinet, vilket är ett slöseri av värsta sort om du frågar mig.

Egentligen är det ju ingenting som hindrar dig att följa med dina kollegor till rökrutan, men du vill kanske inte bli alltför frestad att börja igen antar jag.
Tycker du är så duktig!!!

Ja, det är ju billigare att bunkra i Danmark såklart. Hörde på tv att svenskar inte är välkommen till Danmark än, men danskar och personer från andra nationer är välkomna att komma in här... Vad ska man säga...

Susjos sa...

Ja, det där med vin är inte lätt, jag vet, men det är kul att hitta nya viner.
Ser ut att ni provade ett bubbelvin?
Då kan jag tipsa om ett gott mousserande : Victoria Prosecco, lätt namn att komma ihåg, 11%, ” fruktig doft med inslag av honungsmelon ,päron och fläder” kostar 99kr.
Eller ” Prosecco pizzolato” nr 7870, också 11% kostar 95kr : fruktig smak med inslag av päron, honungsmelon och mandarin!
Båda vinerna är torra och supergoda tycker jag!
Vill man ha ett sött bubbelvin så kan man slå till med en Asti Cinzano nr 7711, fruktig blommig söt smak med inslag av honung, fläder, päron och citrusskal, men endast 7%, kostar då bara 79kr. Men jag gillar inte söta viner tyvärr... ( systembolagets app är inte dum , där hittade jag all info,hihi)

Ha det gott i försommarens grönska!

Ama de casa sa...

Duktigt att greja rökfriheten, men att gå ut och vara passiv rökare är ju inte fel i början ;-)

Vi längtar också ut för att få röra oss lite friare. Snart kanske vi kan åka utanför vår provins här i Spanien.

Ha det gott!

Lotta sa...

Polenfärjan öppnade dörrarna för passagerare för någon vecka sedan men de alkohalhaltiga dryckerna tog visst slut fortare än beräknat. Jag misstänkre att igen åker båten bara för att. Det jag behöver köper jag på bolaget så länge. Det där med vin är spännande. Jag brukar ofta prova något nytt från hyllorna. Dricker inte så ofta men när jag väl blir ledig och sugen på något så vill jag det ska finnas hemma.
Ha en go fredag!