söndag 16 augusti 2020

Svettigt är det ju....

 här på femte våningen.

Man får väl tacka sin skapare, om det finns en sådan, att vi har gott om fläktar här hemma. Man borde nog satsa på en annan anordning för att kyla ner lägenheten men efter varje sommar  glömmer jag av det och påminns först när svetten dränker min kudde på nytt. Så kan det bli ibland ;)

Tänkte återkoppla till ett par inlägg innan här, den där omställningen, som ju BP funderade på om jag minns rätt. Omställningen bestod ju av att 15 personer fick inställa sig på annan skola, en del som inte hade fast anställning fick helt enkelt bara gå. (Besparingsåtgärder). Nu har det ju blivit så att några ändå fick vara kvar då situationen förändrade sig lite....några andra kallades till anställningsintervju och fick anställning. En rejäl omställning har det blivit då lärare och annat folk på skolan fått byta "byggnad" till antingen högstadiet eller mellanstadiet. Mina egna två lärare fick gå till andra uppgifter och två,tre andra fick komma in till oss. Inte optimalt för eleverna om man frågar mig men det gör ju ingen som tur är ;) 

Men det blir väl bra det där på något vis så småningom, men nu är det söndag och i ett par dagar till så har vi planering och annat innan barnen kommer. På tisdag ska vi ha något om "jämställdhet utifrån skolinspektionens tillsyn", ska bli intressant att se vad det handlar om. Viktigt ämne det där.!!

Men nu....en kall pepsi....ha det fint alla.

 


10 kommentarer:

Znogge sa...

Vi har en flyttbar AC och det är guld värt när det blir riktigt varmt.

Ja, det kan man kalla en omställning men hoppa det blir bra ändå...

Ha det gott!

Ingrid sa...

Jag har bestämt mig för att det är jätteskönt och njuter av värmen. Det lär väl inte vara så många dagar till innan det är dags för kyla, regn och blåst.
Ha en skön söndag!

tanthuset.blogg.se sa...

Njut av Pepsin du....och fläkten. En postit-lapp med påminnelse om den varma sommaren kanske gör att du fixar ett annat system...vad nu DET kan vara, säger hon som är den mest otekniska människan på jorden.
Det lät lite jobbigt det där du beskrev med omställningarna, uppsägningarna och nyanställningar....hoppas det funkar!
Ha det så gott!

Veiken sa...

Ibland undrar man om inte skolorna ändrar för ändradets skull. Visa att man "gör nått"
Visa kraft och makt. Jag kan ha fel!
Ha det bra i värmen!

Herr Nilssons Fru sa...

Ibland kan man undra hur de tänker de som bestämmer i skolorna, var själv med i skolrådet när mina barn var små, vad vi kämpade många gånger bl a när de skulle lägga ner matbespisningen och vi vann :)
Vi installerade in luft, luft i huset förra vintern o den vänder man till AC väldigt skönt nu när de är uppåt 30 grader inne ...hos oss är de 20 mer lagom, man ska inte sänka för mycket.
Kramiz

Ditte sa...

Fläktar och korsdrag kan ju vara till viss hjälp men annars tror jag som BP på en flyttbar AC.
Vad gäller skolor och förändringar så måtte en del av dem satsa på att hamna i Guiness rekordbok. Puh!
Hoppas det nu ordnar sig på något sätt och att det i alla fall blir ok. för dig.
önskar dig en så bra vecka som möjligt.

BP sa...

Det är alltid när sommaren nästan är över att man funderar på att skaffa A/C, men det glömmer man ju under vintern och våren;-) Känner igen det!

Med den nyanställda personalen lär man ju knappast göra besparingar kan jag tänka mig. Bra, för att genomföra sparåtgärden i samband med skola är jag totalt emot.

Alltså får dina elever nya lärare och du två nya arbetskamrater. Hoppas att du kommer att trivas med personerna, alltså att personkemin funkar menar jag.

Susjos sa...

Fläktar ja! Vi har inte en enda, och lägenheten är bra varm här! Som sagt så glömmer man varma dagar under vintern, hm...
En kall pepsi vore gott nu. :-)
Lycka till på jobbet!
HA en bra start på veckan!

Ama de casa sa...

Vår AC gick nästan sönder förra hösten, men den verkar ha återhämtat sig under vintern då den fått göra värme istället. Nu funkar den som vanligt igen, tack och lov. Peppar, peppar...

Hoppas det kommer att ordna sig till det bästa efter den omställningen som inte verkar ha landat ordentligt ännu.

Ha en fin start på veckan!

Lotta sa...

Vissa lider andra njuter, jag tillhör de sistnämnda. Det är sällan för varmt för min del. Ska jag grovarbeta kan det bli lite svettigt men det är inga problem.
Omändringar över allt, här också. Man kan tro de som håller i tåtarna har drabbats av någon slags "galna covid sjuka".

Hur som så önskar jag dig en fantatsisk Torsdag!