torsdag 7 januari 2021

USA då och Donald Trump.

 Det var ju ruggiga scener som utspelade sig i USA´s huvudstad igår.
Man stormade "Capitol Hill" och tog sig in, fyra döda.
 
Jag minns inför valet där Trump valdes som president, en hög med kandidater stod där och presenterades, debatter hit och dit, mitt i allt detta befinner sig Trump.
Aldrig kunde jag väl tro att han skulle väljas som president, så korkade kunde väl inte USA´s befolkning vara?
Det var de och nu är hela landet där inne i ett kaos utan dess like, vem hade trott att det skulle kunna bli så här?
Ämbetet är draget i smutsen, vilket ju varit min känsla sen han valdes in som president, och högerextrema grupper har fått luft under vingarna.
 
 
Men här hemma fortgår allt sin gilla gång, snön har kommit, återstår att se hur länge den får ligga kvar, vore tacksamt om den fick vara kvar tycker jag.
Roligare än regn ;)
 
Vår älskade spårvagnshållplats på Komettorget.
Snö gör det mesta vackrare är min filosofi ;)Igår grusade de lite i mitten av gångvägen innan snön kom, måste varit någon som "tänkt till", det verkar konstigt enligt mig men jag är ju bara en simpel arbetare förstås, lika bra att bara le lite innanför munskyddet och klia sig i huvudet, det finns nog en strategi i "det tänket" som jag inte känner till. ;)

Ha det fint alla och så hoppas vi väl på att det ordnar till sig i USA.

7 kommentarer:

Znogge sa...

Det får vi verkligen hoppas att det gör men Trump utgör en fara för sig själv och andra. En sådan person borde inte få vara president. Skrämmande minst sagt.

Ha det gott!

Ingrid sa...

Man får verkligen hoppas att det lugnar ner sig i USA. Det är bra att Trump försvinner, men jag undrar med bävan vad som väntar nu när Joe Biden träder till? Det är något sjukt med USA´s valsystem. Det verkar som om vem som helst som har tillräckligt med pengar kan köpa sig en presidentpost.....
Ha en fin fortsättning på dagen!
/Ingrid

http://kraka.moah.se sa...

På något sätt kan jag inte vara riktigt förvånad. Herr T har vandrat mot det här hela tiden En äkta galning!

BP sa...

Bloggade också om Trump idag. Vem hade kunnat ana att USA skulle sjunka så lågt. I och med att Trumpen valdes till president kunde man ju ana vartåt det barkade. Å efter vad som hände igår kan världen nog vara glad över att han inte lyckades med mera än vad han faktiskt gjorde. Att han har så många envisa supportrar oroar inför Bidens fyra år. Den stackars 78 åringen får tampas med den galopperande pandemin samtidigt som han ska styra ett splittrat land. Ingen lätt uppgift. Avundas honom inte.

Ni har fått betydligt mera snö än vi. Varför är du inte nöjd med att de sandade på gångvägen? Då är ju halkrisken mindre om man inte har Icebugs såklart. Att det sedan inte ser fint ut kan jag hålla med dig. Men hellre det än att halka och bryta lårbenshalsen.

Ditte sa...

Visst undrade jag från början hur man ens kunde välja en "pajas" till president. Man kan ju undra hur det står till med hans mentala hälsa. Något fel måtte det ju vara. Önskar att han kan bli stämd i varje fall för uppvigling. Men att under "Trumpetens" ledning se USA som en demokrati har jag svårt för.

Oj, en hel del snö hos er. Här är det kanske ett par cm men det lyser upp.
Önskar dig en fin kväll.
Ha det allra bäst.

Susjos sa...

Har en bra bild angående vad som händer i USA på min blogg idag också. Galet är det ju på alla vis!

Snön lyser upp, helt klart, vi har ju också fått lite snö här i 08-området, men den blir ju så fort grå när det slaskar!
HA en bra fredag!

Ama de casa sa...

Inför valet där Trumpen vann så bilade vi runt i USA. Blev mer och mer orolig, stödet för honom var mycket större än för Hillary, det syntes inte minst på alla heja-Trump-skyltar som stod i trädgårdarna. Jag tyckte inte att nån av kandidaterna var bra, sen förstod jag inte varför dom inte röstade fram den tredje, alldeles utmärkta kandidaten:

https://amacasa.wordpress.com/2016/09/25/ama-for-president-2

:-D

Att dom bara har grusat lite i mitten beror kanske på att dom vill underlätta för alla som ska plocka fram sina sparkar? Så tänkte dom på min tid i Skellefteå i alla fall ;-)

Här är vi inne på vår andra regndag i rad... Det är vi inte vana vid!

Ha det gott!