måndag 3 maj 2021

Lite om vår Oas och om Jihde.

Nej, några sådana där "gröna" fingrar har jag ju aldrig haft, däremot en och annan tumme mitt i handen när det gäller mycket annat ;)
Har ju inte på många år haft något engagemang eller ens intresse för växter, men nu har det ju fallit sig så att jag tycks vara "på gång" inom det området.
Mitt engagemang när det gäller växterna på vår älskade balkong finns där nu äntligen.
Frugan har naturligtvis inspirerat mig men även er andra bloggares intresse för grönska har ju haft sitt finger med i spelet.
Tackar för detta!!

Såg ni programmet på trean igår om dödsstraff i USA med Jihde?
Riktigt knepigt det där, ska man vara för eller emot dödsstraff?
Han träffade folk från båda sidor.
Programmet heter "På gränsen" och de är inne på andra säsongen nu.
Rekommenderas verkligen, han tar upp olika ämnen som är intressanta.
Himla fin kille det där på alla vis.

Men nu, kvällsfika ;)

Ha en fin kväll allihopa.

 

8 kommentarer:

Ditte sa...

Vad roligt att både frugan och andra gett dig inspiration till med grönska på balkongen. Och är man mycket hemma och kan vattna och sköta dem är det ju extra roligt att följa vad som händer.
Har sett Jidhes program och gillar dem.
Och visst är detta med dödsstraff knepigt. Man kanske skulle få välja på livstid eller detta. I USA är ju livstid just livstid...
Men i Sverige vill jag inte ha det. Däremot tycker jag man kan slopa straffrabatterna för alla.
Önskar dig en fin kväll.

BP sa...

Förstår precis vad du menar - om man läser bland annat Lillasysters blogg så bir man ju bara sååååå impad över vad hon åstadkommer med sina dahlior och pioner - bland annat.
Att din balkong ÄNTLIGEN har blivit en oas gläder mig otroligt. Det är nog första året sedan jag följt din blogg att du går all in! Tackar frugan för det, för även hon var väl aldrig så där hundra på odlingar...

Ja, allt har sin tid eller vissa mognar senare än andra - hahaha:-)

Peter Jihde följde jag när han var sportjournalist. Efter det att han gick till reklamkanaler har jag tappat intresse för honom.

Lotta sa...

Här gror det i krukorna minsann, ser ut som om fingrarna är gröna trotts allt. Visst är det härligt när man ser att det växer det man sått. Nu är mina potatisar under jord, tryckte dit några rödlökar också. Det är fina grejer det :-) Vitlöken som jag satte i höstas har skira gröna blad som jag skär ner i salladen. Så trevligt med egenodlat.

Gla tisdag på dig!

Ama de casa sa...

Vad skoj att du har fattat ett sånt intresse för oasen utöver att "bara" sitta där :-)

Dödsstraffets vara eller inte vara... Svår fråga. Fast personligen kan jag tycka att vissa människor har förverkat sin rätt att leva. Och då menar jag inte såna som har felparkerat, även om det verkar vara det som upprör mig mest. I bloggen i alla fall ;-)

Ha en fin tisdag!

Ingrid sa...

Jag såg inte programmet igår, men jag ska se det. Peter Jihde har ju sommarställe här på Gotland och är en passionerad paddelspelare, så mitt yngsta barnbarn som jobbar på Visby tennisklubb har mycket med honom att göra.
Ha en fin fortsättning på dagen!

Geddfish ♥ sa...

Det är viktigt att ha en oas, iaf när man bor i lägenhet. Och nu så drar inte jag iväg veckovis med husvagn, som vi gjorde förr heller, så då är balkongen oasen.

Förr sa man att de där våldsverkarna borde buntas ihop och sättas i en gruva i Sibirien. Jag följen den här ryssen Navalnyj och det är fruktansvärt som han blir behandlad.

Önskar en fin tisdag!

znogge sa...

Jag såg inte programmet men jag vet att jag tycker frågan är svår. Själv är jag emot dödsstraff. Däremot är det viktigt att livstids fängelse blir just livstid. Ibland har vi "svängdörrar" i Sverige.

En grön liten oas är absolut inte fel alls och visst kan tummen mitt i handen utvecklas till gröna fingrar :D

Ha en bra dag!

LillaSyster sa...

Härlig grönska på balkongen =)