söndag 30 maj 2021

Sista dagen på denna veckan.

Min nya chromebook gör sitt jobb som den ska, det enda jag inte riktigt fattat är hur man automatiskt får in en svensk ordlista, eller vad det heter?
Lite knepigt att lägga in ord för ord men det ger sig väl så småningom.
Eventuella felstavningar här framöver beror således på detta.

Denna morgon inleddes 04:33 då jag vaknade till, det var ljust ute och jag undrade nästan om det var eftermiddag då jag var lite yrvaken.
Kollade ju klockan i min telefon och jag vet att den är inställd på "24-timmar" så jag insåg helt enkelt att jag vaknat för tidigt.
Men, somna om var omöjligt så jag satte på kaffet och tog ett bloss på balkongen istället, precis som sig bör antar jag.

Rhodos 2018, en ö som jag kanske aldrig besöker igen, men fin var den.
Funderingar på resor åker runt som en "Loop" i mitt huvud, vi får väl se vad det blir av denna "Loop" så småningom.

Bröderna kran, jo, det blev tillökning i veckan, ska nog ta och se hur lång tid det är kvar tills bygget är färdigt, än så länge kan man njuta av denna utsikten iallafall.

Men nu ska jag njuta av denna soliga söndag, varmt idag, det uppskattas av undertecknad på balkongen.

Ha en fin dag alla.

9 kommentarer:

Znogge sa...

Det tar lite tid att få rätsida på teknikens under men det ska nog lösa sig.
Rhodos har vi varit på två gånger och jag gillade inte resmålet någon av gångerna. Lite märkligt att vi ändå hamnade där två gånger...

God söndag!

LillaSyster sa...

Det är helt ljuvligt ute, äntligen sommar! Hoppas att du får rätsida på datorn, går säkert att googla fram hur du fixar till det. Resa ja.....bara att hoppas att det funkar framåt hösten igen. Ha det gott!

Ingrid sa...

Rhodos har jag aldrig besökt och kommer knappast att göra det heller. Jag har ju en inbokad resa till Mallorca sista dagarna i september. Få se om den blir av?
Ha en fin söndagskväll!

Carita Liljendahl sa...

Det ska finnas en funktion för korrektur på svenska (även på andra språk förstås) men kan inte förklara var du ska hitta den. Hoppas det löser sig ändå :-)

BP sa...

Chromebook - it is:-)
Hur man får in en svensk ordlista vet jag inte. Vet inte om du använder Word, för där kan man välja svenska som standard redigeringsspråk. Och blogspot "rödkrullar" ju också svenska texter om de är felstavade.
Att vakna 04:33 har jag nog aldrig gjort frivilligt, undantag när vi hade bokat ett fakirflyg;-)

På Rhodos var vi en gång och vi gillade semestern, men inte maten. Om jag skulle få välja mellan Rhodos/Grekland och Spanien skulle jag alltid välja Spanien och Kanarieöarna.

Nu önskar jag dig en bra början på veckan:-)

Ditte sa...

Så bra att din nya "Chromebook" är till belåtenhet- Kan tyvärr inte tipsa om hur du f¨r in en ordlista men kanske finns den redan och det vill till att hitta den. Inte helt enkelt förstås. Kanske kan du gå in i en butik eller ringa försäljaren för att få hjälp-
Känner igen detta med att nu vakna tidigt. Och dettrots att vi har mörkt i sovrummet. Men jag brukar somna om.
Visst är det skönt att börja planera lite resor nu- Just Rhodos besökte jag som tonåring 1962, då 13 år och det var då en liten stad. Var tillbaka ett par gånger till men idag lockar det mig inte. Däremot är jag förtjust i flera andra mindre öar som jag beökt en del när vi båtluffat i Grekland.
Spännande att följa var ni hamnar.
Önskar dig en fin kväll och en bra start på veckan.

Geddfish ♥ sa...

Rhodos har jag aldrig varit på, vi sökte och funderade, men det blev inte så, det blev Kreta.
Mina resplaner ligger högt upp på hyllan bakom några tankar. Mitt pass har gått ut också. Min första egna resa blir buss/tåg till Dalsland och med den bussen är jag inte helt bekväm, men får försöka, den är listad somg "trängsel".
Jag vaknar tidigt som brukligt, men lyckas inte somna om längre.
Trevlig kväll!

Susjos sa...

Oj, så tidigt du vaknade, men lyser solen och man har en balkong så låter det inte helt fel ändå. Kanske blev det en stunds vila på eftermiddagen?
Underbart med reseminnen, och visst känner jag igen mej från vår resa till Rhodos, vi var också där sommaren 2018! Har bara varit där den gången och tack vare ett fantastiskt vuxen-hotell så blev det en trevlig semester, åker jag dit igen, så blir det till samma hotell!
Ha en bra start på veckan!

Ama de casa sa...

Skönt att det funkar så bra med nya datorn! Sen är det ju bra att ha nåt att skylla felstavningar på också ;-)

Visst längtar man efter att resa igen. Vi kommer nog att göra småturer i närområdet snart igen eftersom restriktionerna lättat, men jag längtar mycket efter att resa längre bort.

Hoppas solen är kvar hos dig!

Ha en finfin start på veckan :-)