torsdag 14 oktober 2021

Torsdag igen, veckans längsta dag yrkesmässigt.

Fast jag ska väl inte klaga, när jag tänker efter så är tisdagen lika lång fast den känns kortare, underligt det där hur man kan känna det.
Naturligtvis är det som så att tisdagen ju oftast innebär arbetslagsmöte, på torsdagar är det "tyngre" grejer som står på agendan, lite tråkigare på ren svenska ;)
Hänger ju hellre med mitt arbetslag men det är ju inget att göra åt, även "tråkiga grejer" hör ju till ekvationen, och utan det så faller ju allt. 
Mycket av det rör dock inte min yrkesroll, är väl därför jag känner som jag gör.
Nu fungerade "molnet" igen, en vacker utsikt från min spårvagn, nåja, det var ju på väg hem förstås, säger väl allt ;)
Nu får vi ju sitta längst fram igen på spårvagnarna, avspärrningar pga Covid är borttagna.
Hoppas nu bara den förbannade pandemin ger med sig, hoppas hoppas hoppas.

"Molnet" ja, har ju en massa bilder "där uppe" men inget jag behöver oroa mig för ifall det havererar, har alla bilder i telefonen, över 5000 st, och utöver det resten av bildskatten på en extern hårddisk, hängslen och livrem, det är min grej det ;)
Man har ju samlat på sig en hög bilder sen man började fota med digitalkamera för många år sedan, sen gick man ju över till mobiltelefonkamera och på den vägen är det.
Många bilder blir det ju.

Lilla guldkryckan i färd med att leverera julklapparna till de tomten läser upp, man anar nästan min blick där i hopp om att det är min julklapp ;)
Med andra ord, vi har just köpt årets första julmust, gott gott gott, men för tidigt ;)

Ha en fin torsdagskväll alla.

5 kommentarer:

BP sa...

Roligt att du säger det;-) Jag har alltid tyckt att tisdagar inte har ett existensberättigande, medan torsdagar betyder "hopp". Typ "imorgon är det fredag och sedan helg". Tisdagar däremot - de säger ju ingenting;-)

Ja, alla jobb innehåller ju roliga och tråkiga grejer. Det finns nog inga arbeten där det bara är roligt - jo, kanske att vara fotbollsspelare, en oskadad sådan alltså;-)

Hängslen och livrem - hahaha:-) Ja, det har jag ju också. På datorn, på USB och på en extern hårddisk. Har vid det här laget samlat på mig ungefär 60 000 foton. Nästan otroligt faktiskt. Har inte ens sorterat dom - ooooops!!!

Ditte sa...

Är inne på det BP skriver i sin kommentar. Och visst finns bättre och sämre dagar på jobbet. Lite beroende på.
Detta med hängslen och livrem känns igen. Men inte säkert att det alltid hjälper. Hoppas kan man.
Många bilder har jag också. Och de jag verkligen vill bevara har jag på separata hårddiskar och på USB. Är inte säker på att "molnet" finns för alltid.
Önskar dig en bra fredag.

Ama de casa sa...

Skönt att molnet är samarbetsvilligt igen!

Anders har sett till att alla kort vi tar med mobilerna åker rätt upp i molnet med automatik så snart det finns wiffi tillgängligt. Perfekt! Då kan jag hämta dom till min dator via en genväg som finns på skrivbordet. Inget trassel med sladdar eller minneskort.
Just nu har vi 112.000 bilder där från förhistorisk till tills morgonens bild från soluppgången (alla inskannade pappers- och diabilder finns också där). Sen finns det andra backuper också lite här och där. Hängslen och livrem även här kan man säga :-)

Jag tycker att restriktionerna har släppts för snabbt. Pandemin är INTE över!


Vilken härlig gammal bild på en förhoppningsfull liten Guldkrycka!

Ha en fin start på helgen :-)

Znogge sa...

Saker som inte berör en själv alls känns oftast ganska så ointressanta och tråkiga och det blir lite som om man sitter av tiden. Nu är i alla fall fredagen här och helgen inom synhåll.

Vilken fin bild och visst kan man ana någons förväntan där :D Julmust är inte min grej alls så jag håller mig till Pepsi maxi.

God fredagskväll och njut av helgen!

LillaSyster sa...

Hängslen och livrem det är grejer det!
Men julmust redan i oktober.....nej, nej, nej men var och en får göra som den vill! (Jag gillar knappast ens julmust, färgat sockervatten som mest skummar runt i munnen.) Du ha en bra helg!