torsdag 29 september 2022

Torsdagsblogg.

 Workshop idag angående SKUA på kneget, ja jävvvvlar va roligt det var....näää, usch.
Men bra är det ju säkert, jag ska inte gnälla för mycket, fast lärarna är ju inte så positiva heller, det säger ju en del.
Länge leve fosterlandet. ;)

Brandlarmet gick ju igång härom dagen, någon som tryckte på knappen, man försökte se på våra bevakningskameror i byggnaderna vem som tryckt men de fugerade inte som de skulle, blev att byta ut dem och numera måste jag kamma mig lite innan jag går ut i korridorerna, vore ju skam om jag skulle se för j*vlig ut på film. ;)

Ha det nu så bäst ni kan alla.

13 kommentarer:

Znogge sa...

När inte så många är positiva så brukar det stå för något...
Snopet att kamerorna inte fungerade men nu ska ni väl kunna avslöja eventuella busar ;-) Välkammad är allts å det som gäller framöver!

Önskar en god kväll nu!

LillaSyster sa...

Skrämmande att det behövs kameraövervakning på skolorna idag. Och om det nu behövs kameror så måste de ju funka. Så det kanske var tur att någon testade knappen.....bra att inte sprinkler systemet startade. Då får du införskaffa en kam och ha i bakfickan. Ha en bra kväll!

BP sa...

SKUA, nu har jag läst vad som menas med det. Är inte så himla säker på att man ska hemspråksundervisning i nåt "konstigt" språk, när man ändå vänt landet där språket pratas ryggen. Är kluven här. För språk är ju makt, och om man han växa upp tvåspråkigt är det ju en fördel såklart. Min kompis Raddes två döttrar är både födda i Sverige. Radde och hans fru pratar flytande svenska, vilket döttrarna också gör. Hemspråksundervisning på det så... Som sagt jag är tveksam...

Falsklarm har man ju hört talas om, liksom brandövningar. Måste tyvärr medge att jag många gånger har varit frestad att sätta igång ett brandlarm - Ooooops. Men jag har ändå alltid behärskat mig;-)

Ha en fin torsdags kväll. Snart är det helg:-)

Hannas krypin sa...

Trist att kamerorna inte fungerade men det var ju bra att det märktes.... Förändring är inte alltid så kul men det kanske blir bra när ni väl kommer igång med det.

Hannas krypin sa...

Såg BP:s kommmentar nu, hon gjorde sin läxa.... Skulle kanske läst vad SKUA är innan jag skrev min kommentar. Och jag håller med henne.

Lotta sa...

Torsdag, men då ser du ju ljuset i tunneln. Helgen är inom synhåll.
När jag jobbade på en högstadieskola så blev det några ofrivilliga brandövningar emellanåt. Hade det blivit ett riktigt larm vet till tusan om ungarna lyft på rumpan för att komma i skydd. Det blir väl så när man ropat ”vargen kommer” för många gånger.

Ha en go dag på kneget!

Äventyret framtiden sa...

Det heter att man ska ta seden dit man kommer så jag håller med både BP och Hannas Krypin i den frågan. Jag måste också lära mig portugisiska för att bli förstådd där jag är nu, det tar tid men det får ta tid och de är oerhört hjälpsamma när de ser att man verkligen försöker.
Synd att man måste ha övervakningskameror i skolorna av idag. Men å andra sidan har det ju en klar fördel. Alla kanske kammar sig lite extra ;) )

Ha det bra!

Ingrid sa...

Tack för länken, för inte fattade jag SKUA är för någonting.
Tänk att det måste finnas bevakningskameror i skolorna nu för tiden!
Ha en god natt!

Geddfish ♥ sa...

Läst men inte kommenterat igår kväll.
Önskar dig en bra sista-september-dag tillika med fredag, både på knoget och hemma!
🌻

Anki sa...

Det är lärorikt att läsa bloggar! Nu vet även jag vad SKUA är!
Trist med falsklarm och likaså med ej fungerande övervakningskameror.
Ha en fin fredag - glöm inte att fixa frisyren!

Karins ordöverflöd sa...

Här muttrades det lite över SKUA också.
Jag undslapp deltagande med en hårsmån.
Halleluja

Ditte sa...

Ja, en del fortbildning känns ganska konstlad. Milt sagt.
Vad gäller bevakningskamerorna är de ju där för att fungera. Klart förbättringsområden.
Tur att du snart har helg.

Anna i Portugal sa...

Jag tycker det är jätteviktigt att hjälpa till med svenskan som andraspråk. Att kunna göra sig förstådd och förstå språket i sitt nya land är otroligt viktigt för att integreringen. Jobb, samhällsfunktioner.. ja allt. Vet av erfarenhet numera eftersom jag kämpar på med portugisiskan. Alla har inte lätt för att lära sig.