lördag 1 oktober 2022

Utvandrarna var det ju...Recension.

Alltid intressant att se en nyinspelning av en film, i detta fallet "Utvandrarna" .
Vet ju av erfarenhet att det kan vara en "miss" att se en nyinspelning av ett sådant klassiskt verk som originalet i detta fallet.
Dessutom har man ju gjort EN film av de två som originalet utgjordes av, naturligtvis faller en del av historien bort då precis som regissören, eller vem det nu var, sade i en intervju. 

Man har ju verkligen fått "knö ihop" handlingen i denna förkortade version för att få plats med allt.
Istället för att tex lägga mycket tid på att sätta in folk i historien hemmavid så återkommer det mer som tillbakablickar under början av resan.
Lilla Märta som i originalet försvann när man skulle åka iväg med ångbåten försvinner nu istället vid tåget.

Nu har jag sett den två ggr så jag kan ge ett betyg för filmen.
Den är vackert filmad, skådespelarinsatserna får full pott av mig också.
Tekniken har ju gått framåt när det gäller att filma, det är ju tydligt det.
Vackra vyer, ja, helt ok för min del.

Utvandrarna får 7 guldkryckor av 10 möjliga, kan hända det betyget kan ändras till 7 och en halv när jag ser den igen.

Ha en fin fortsättning på helgen.

10 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag har sett ett avsnitt av den nya Utvandrarna på TV4 och jag tycker att den var helt ok och ditt betyg kan jag utifrån bara ett avsnitt helt hålla med om.
Ha en fin helg!
/Ingrid

LillaSyster sa...

Bra att du gillade det. Själv hoppar jag den....var ju inte ens förtjust i originalet. Såg däremot nya Top Gun, men första filmen var bättre...

Susjos sa...

Minns ju inte de gamla filmerna så tydligt, men jag gillade absolut det första avsnittet som just sändes på TV. Men blev lite irriterad på språket och dialekten...var ju mer stockholmska de pratade och inte småländska, och väldigt modern svenska tyvärr, men såklart ska jag se de andra avsnitten!
Ha en fortsatt fin helg!

Freedomtravel sa...

Intressant att höra vad du tycker! Denna vill jag se vid tillfälle! Bra att bli påmind, tack!

BP sa...

Har aldrig sett Utvandrarna som film, bara läst boken. Min vana trogen tittar jag sällan på filmer EFTER att ha läst boken, då jag nästan alltid blir djupt besviken. Men kul att du gillar den nya filmade versionen.
Ha en toppen lördagskväll nu!

Äventyret framtiden sa...

Jag har läst boken och är lite grann som BP här ovan. Jag såg filmen efteråt och blev besviken. Fastän den nog var bra som så men boken var så mycket bättre. Den nya versionen har jag inte sett men är glad för recensionen du gav. Mitt i allt så.
Ha det gott!

Ditte sa...

Har läst alla böckerna i serien och minns ju även den riktiga filmen, den gamla. Tack för din recension och jag skulle nog ge den 6 på en skala av 10. Böckerna och Mobergs berättelse är så stark så kanske är det därför jag är lite reserverad.
Men jag ångrar inte att jag såg den.

znogge sa...

Själv ger jag den 5 znoggar bara. Jag störde mig enormt på äppelträdet som togs med när det egentligen bara var kärnor. Förmodligen ser jag den igen men jag tror inte jag ändrar mig. Hade jag inte sett originalet hade förmodligen betyget blivit högre.

God kväll eller god morgon!

Gunnel sa...

Jag har inte sett den nya versionen, men jag brukar aldrig gilla när det görs en ny. Dumt med förutfattade meningar klart, så jag borde kanske ge den en chans. Ha en fin söndag.

Anna i Portugal sa...

Tack för recensionen! Eftersom jag inte sett de andra filmerna så kanske jag tycker om denna. Jag får kolla den själv dock, för Roger gillar inte svenska filmer.. :)