tisdag 29 november 2022

Vecka 48 är inledd.

Så har det ju framkommit att EU i Bryssel ville höja skatten rejält på snuset, var väl över 60 kr mer för en dosa lössnus och över 30 kr för en dosa portionssnus.
Det är ju inte första gången de är ute efter sveriges snus, kan det bero på ren avundsjuka över att vi har en sådan fin produkt som hjälper många människor att sluta med rökningen?
Men nu blev det ju inte så denna gången heller, halleluja. ;)

Granen kom ju upp söndags igen, den har varit efterlängtad  av undertecknad, nu får den lysa upp lite fram till efter nyår nån gång.
Måste bara hitta mattan som ska ligga under där, måste lagt den på ett bra ställe. ;)

Yrkesutövandet idag då?
Så som sig bör, skriver bara det, så som sig bör.
Allt annat är inte att tänka på, nu vill vi bara ha lugn och ro resten av läsåret, så det så. 

Nu tar jag mig en snus och tillönskar er en fin kväll,

10 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Ja det där braiga stället där en lägger saker, jag undrar också var det är ibland. Men det brukar dyka upp om en är ihärdig i letandet. Här är en glad att snuset inte fick högre pris också..

BP sa...

Hahaha! Nej, EU:s önskan om att höja priset på "vårt" snus bönhördes inte den här gången heller. Vilket eländigt förmynderi från EU:s sida. Löjligt. Känner många som snusar och som inte vill sluta röka, så...

Alltså har du bytt ljusslinga på din gran? Den ser ju ut att lysa i regnbågsfärger. Så här gillar till och med jag den;-)

Snart jullov, så håll i och ut;-)

Ha en fin kväll!

Gunnel sa...

Hur ska du få in mattan under granen nu när den är klädd? Det blir jul även utan matta, tro mig. EU är lite väl klåfingrigt ibland, men de har kanske inget vettigare för sig där. Ha en fin tisdag.

Äventyret framtiden sa...

Märkliga beslut som tas om snus. Orkar knappt tänka på det.
Julgranen står så grön och grann i stugan eller hur det nu heter. Hoppas du hittar det där stället som du lade mattan på! Det är ju underligt egentligen, för när man lägger saker på något ställe så vet man ju exakt var man lade dem men så ändrar allting så där huxflux bara.
Ha en fin kväll!

LillaSyster sa...

Hmm hade du inte mattan ihop med granen då du lade ner allt i kartongen. Det tror jag att jag har, men jag har inte haft uppe varken gran eller matta de senaste 8 åren eller om det är ännu längre tillbaka...... har inte testat det så länge vi har haft Busan. Jag skulle nog kunna ge bort granen, för jag tror inte att jag kommer att ta fram den fler gånger - fast man vet aldrig, den äter ju inte bröd där den ligger=)
Inte så många dagar kvar för dig att jobba nu, tror att både du och barnen behöver lov.
Det var inga dåliga höjningar de hotade med.

Ditte sa...

Vad gäller snuset lär det ju inte bli några höjningar men det kan ju ändå vara bra att bunkra lite. Ler åt att du redan har granen på plats. Men ska den upp så kan den ju lika gärna komma upp i god tid så att ni kan titta på den under lång tid
Hoppas du kommer på var mattan befinner sig.
Givetvis ska du ha lugn och ro resten av läsåret. Absolut.
Önskar dig en fin kväll.

Ingrid sa...

Om jag förstått det rätt så ska Sverige få behålla sitt snus utan några större prisökningar.
Ha en fin kväll!

znogge sa...

Ärligt talat så förstår jag inte vad EU har med Sveriges snus att göra så det var ju skönt att det inte gick vägen denna gång heller.
Hoppas nu ni får god arbetsro resten av teminen!

God tisdagskväll!

Susjos sa...

Min man är också glad att snuset inte höjs i pris ( dock borde han ju köpa snuset billigare via nätet kan jag tycka!)
Va fin granen är, kan behövas lite ljus i vårt hus när det är så mörkt ute, läste att solen går ner vid 15 tiden nu i Sverige, här på GC går solen ner vid 18-tiden lokal tid, då är klockan 19 i Sverige….tror jag stannar här ett tag till!
Ha en fortsatt fin vecka!

Anki sa...

För alla snusares skull så är jag glad att EU inte fick igenom sina krav den här gången heller :)
Färggrann och läcker gran!
Önskar dig en bra dag på jobbet!