fredag 2 december 2022

Fredag igen.

 Så är det  ju äntligen fredag igen, julpyntandet fortsätter i lugnt tempo.

Senaste tillskottet som frugan köpte av Xi Jinping i Kina, undrar egentligen hur mycket från Kina man har i sitt hem?
Naturligtvis missförstod jag hur de fungerade och satte dem båda "på laddning" via USB, naturligtvis ska man använda en adapter för att ordna strömförsörjningen till dem men det tog en stund för Herr guldkrycka att inse det, guldkryckan är ju total imbecill när det gäller tekniska ting. ;)
Men upp kom den ena i alla fall, frugan fixade trådarna där, hon tyckte jag svor för mycket när jag försökte själv, Kina var plötsligt inte värt något alls i herr guldkryckas värld. 

Blev även en tur ner med frugan till diabetessköterskan vid hemkomst, lite nya förhållningsregler delades ut till henne, och indirekt även mig. ;)
Nu blir det promenader ett par gånger i veckan eller mer, sallad är ju bra för oss diabetiker, läsk ska man hålla sig ifrån och även viss frukt.
Min älskade hustru äter ju tre till fem bananer om dagen, det är slut med det nu.

Men nu gott folk, ha en fin fredagskväll.

10 kommentarer:

Anna i Portugal sa...

Ja det är inte alltid det tekniska är lätt att begripa. Nä bananer är väl inte så lämpligt och den mängden är nog inte bra för icke diabetiker heller :) Ser fram emot bilder från era promenader! Trevlig fredagskväll.

LillaSyster sa...

Hon får byta till fem morötter =)
Förstår att det är tråkigt att inte få äta och dricka det man vill. Men ni fixar det där tillsammans ♡ Börja nu med lagom långa promenader så att senor och muskler hinner med =) Trevlig helg!

BP sa...

Du och jag är lika tekniskt begåvade - dvs. inte ett dugg. Ett under att vi inte haft en rejäl kortslutning... än i hela huset.
Lite ledsamt att höra att även din fru har drabbats av diabetes. Antar att det är typ 2 diabetes. Efter över 40 år med en diabetiker typ 1 vet jag ett och annat om sjukdomen. Egentligen skulle alla vi som inte har diabetes leva som dom som har sjukdomen.
En banan är alltid bra att ha med sig i fall man får en insulinkänning. Saft är ju varken bra för diabetiker barn och/eller friska människor.
Du har ju viss erfarenhet vid det här laget. Så tillsammans lär ni nog lyckas. Det är lättare om man är två faktiskt i sådana lägen. Håller tummarna att det går bra för er:-)
Ha en bra kväll och helg du/ni med:-)

Carita Liljendahl sa...

Man hade ju trott att bananer var hälsokost, men de är kanske för söta?
Promenader är bra - jag traskar på här fastän jag inte gått ner ett hekto i vikt.

Äventyret framtiden sa...

Bananer är snabbenergi och bra för en diabetiker att ha i reserv för ev. insulinkänning. Så förkasta inte bananerna helt. Min man har också diabetes och han äter bananer och frukt i lagom mängd, mår bra av det dessutom men har tar ju sina piller.
Lycka till!

ha en fin kväll bland alla slingor från Kina !:)

Ditte sa...

Ja, nu är det ju så att det mesta vi har här hemma och köper kommer från Kina. Bara att konstatera. Kan förstå din irritation.
Men du fick till det. Bra jobbat. Och utan Kina hade ni antagligen inte haft någon ljusslinga. Och då blir valet genast enklare.
Är lite som i fotboll. Ingen gillar att det är vM i Quatar men folk tittar och tv rapporterar.
Vad gäller bananerna så är dte ju mycket kolhydrater i dem men kanske kan en om dagen vara ok.
Ha det gott och hoppas du haft en bra kväll.

Lotta sa...

Se där ja! Det gäller att slå sina kloka huvuden ihop för ett bra resultat. Det bästa med julen är alla ljusen som glittrar och glimmar.
Bra med goda råd vad det gäller hälsan, även där är det bra att vara två så man kan hjälpa varandra när det tar emot.
Bananer är så jädrans gott men min mage far inte väl och då är det nog lättare att låta bli.
Ha en finfin lördag!

Anki sa...

Det tekniska är knepigt ... och jag är glad när jag lyckas få sake och ting att funka :)
Tråkigt att drabbas av diabetes, men oftast funkar det ju bra med lite sundare leverne och medicin. Promenader är nyttigt och ni har sällskap av varandra, vilket är bra!
Ha en fin helg!

Hannele sa...

ser ut som vårt fiber

tant Hannele sa...

och sallad blir ingen mätt av, protein ska det vara!