tisdag 20 december 2022

Svar och lite annat.

Jodå Bp, betyg sätts även i slutet av höstterminen, det är det som kidzen i nian  söker sina gymnasieutbildningar på, de övriga, 6-8,  för att de ska veta hur de ligger till och om skolan behöver sätta in åtgärder. 
Ofta många som behöver extra åtgärder för att få till det med betygen, lärarna har ansvaret för att så verkligen sker vid behov, tex lovskola eller en "mindre grupp", tidigare kallat "särskild undervisning" men kallas nu för "Flexgrupp".

Men nu är det ju tisdag, dagens yrkesverksamma liv gick ju ganska bra trots schemabrytande verksamhet, lite kaos, lite "russel" i största allmänhet, men vi kom alla hem helskinnade idag också, både elever och vuxna. 
Satt på mitt kontor, som jag delar med sju andra på skolan, och försökte finna ord över hur mycket jag ville gå hem redan vid lunch, jag fann inga ord så det var ju vara att stanna kvar, vilket elände. ;)
Fint att man har en gran som välkomnar en hem efter en arbetsdag, tack tack tack. :)

Ha det fint nu alla.

6 kommentarer:

Äventyret framtiden sa...

Skolsituationen är inte som den ska vara och jag förstår att du längtar efter att bli ledig ett tag. Önskar att du får en skön kväll!

znogge sa...

Ha ha, ja nog hade det varit skönt att gå hem redan vid lunchtid men ibland har man inte det valet. Inte så speciellt ofta när man tänker efter. Skönt att dagen gick helt okej i alla fall för allt kan hända!

Önskar en god och avkopplande kväll nu!

Anna i Portugal sa...

Mysigt med julgranens varma och välkomnande sken. Att gå hem vid lunch hade ju varit fint förstår jag. Men snart är det i alla fall jullov.

BP sa...

Tusen tack för svaret, förklaringen och inte minst länken. Alltid lär man sig nåt nytt. Det är uppenbarligen ett och annat som man missar om man inte har barn eller jobbar på en skola... Flexgrupp är aningen "smickrande" för särskild undervisning om du frågar mig;-)
Du kan ju faktiskt försöka gå ned på halvtid framöver - på jobbet alltså;-)
Ha en fortsatt fin kväll nu!

PS. Sista bilden är en absolut höjdare:-) DS.

Geddfish ♥ sa...

Trevlig kväll!🌲

Ditte sa...

Ja, dagen skola är en annan ön den som varit. Men förhoppningsvis är det så att en del krav på färdigheter och kunskap ska till för att bli godkänd.
Ja, i princip ar terminen över men en del kvar att ordna med.
En gran hemma piggar ju helt klart upp.