onsdag 22 februari 2023

Lönedag redan på fredag

Således lönehelg, jippie. ;)

 Ja, det är ju en kort månad så då får det ju bli en tidigare utbetalning förstås.
Inte för att det spelar någon större roll för privatekonomin kanske, men räkningarna måste ju hinna igenom "bankträsket" i tid.
Samtidigt läser man hur räntorna går upp mer och mer, antar att det måste vara så också även om jag inte är så insatt i hur allt fungerar.
Drabbar ju inte mig och frugan så mycket, drabbar andra desto mer, kan bli tufft för många.

El-stödet då gott folk, är ni nöjda med vad ni fick?
Själva här fick vi 1500, helt ok med tanke på att vi inte räknat med att få något alls, så blodigt har det ju inte varit för oss då vi bor i hyreslägenhet där värmen ingår.
Men 1500 är ju 1500, vi klagar inte.

Men nu ska onsdagskvällen genomlevas, halva serien med "kvällspressen" är avverkad, den är väl sådär men manuset är åtminstone skrivet av GW och Guillou, lite av en nostalgitripp trots allt.
I helgen blir det tv-serien Profitörerna från 1983, manus av GW.


Ha nu en fin kväll alla.

7 kommentarer:

BP sa...

Just ja, februari är ju snart slut. Å "vanligt" kontorspersonal får ju lön på fredag, då den 25:e infaller på en lördag. Själv fick jag min "lön" den 17 februari, då den vanliga pensionsutbetalningsdagen också inföll på en lördag.
Elstödet ja, det har jag ju bloggat om. Känner faktiskt dåligt samvete då mina elräkningar inte stigit utan minskat. Så jag kan inte direkt säga att jag har gjort mig förtjänt av pengarna - tror det var 675 kronor eller nåt. Värme och vatten ingår i hyran här också. Hoppas att HSB fick en bra slant från elstödet. Utomhusbelysning, tvättstugorna, hallbelysning med mera...

Ditte sa...

Ja, februari är en kort månad och för oss pensionärer är det avläning runt den 19 i varje månad.
Elstödet? Ja, för oss har det inte direkt blivit dyrare. Ytterst lite. Men ett bidrag dök upp.
Tycker det kan slå fel- Får en bidrag för att värma upp en swimingpool och ha värmeslingor? Känns helt fel.
Ja, räntorna? Minns när vi flyttat till hus och de var på 18% . Så idag blir det ju inte direkt den summan. Men många har köpt för dyrt och för stort utan att ha tänkt så mycket framåt. Tyvärr.Men det är ju övergående.
Hoppas du haft en bra dag och trevlig kväll.

Anna i Portugal sa...

Det där elstödet känns inte fullständigt genomtänkt tycker jag. Men grattis till en extra slant! Vi är tacksamma att kronan förstärkts lite grann så vi kunnat köpa lite Euro istället utan att känna att vi inte få något alls för pengarna. Jag betalar ut lönen ofta runt den 23:e, så kan en ju göra som egen företagare :)

Susjos sa...

Grattis till elstöd och lön! Ja, vi får väl lönen i morgon ja. Nåt elstöd vete tusan om vi får som bor i lägenhet...men nu blir jag ju fundersam...kanske det dyker upp nåt här också?!
Ha en fin kväll!

Veiken sa...

Vi har inte fått en enda krona vad jag vet. Skit samma vi använder nästan ingen el så det är väl svaret kan jag tro! :)
Hoppas att de som har det svårt får en liten lättnad i alla fall!

LillaSyster sa...

Japp jag har betalat ut lön idag =) Elstödet har jag inte koll på om vi fått....tror att utbetalningen är kopplad till makens konto.
GW gillar jag.
Ha nu en trevlig helg!

Znogge sa...

Elstöd får vi men än är inte pengarna på kontot. Ärligt talat så tycker jag det är ett märkligt upplägg. Vissa har drabbats hårt medan vissa kan gå plus med elstödet men det är kanske svårt att hitta ett helt rättvist system.

Önskar en god lördag!