torsdag 22 juni 2023

Torsdagsblogg.

Då är arbetsveckan över och midsommar ska firas med familjen, ser fram emot detta och helgen i övrigt också.
Nästa vecka kör jag sista veckan innan min semester tar vid, vi har väl lite lovskola då också fram till tisdag.
Sedan blir det att smyga in på skolan bakvägen varje morgon och likt en japansk Ninja krypa uppför trappan och gömma mig i ett klassrum under katedern fram tills jag ska gå hem.
Får någon syn på mig så vankas det säkert något arbete jag inte räknat med. 

Lyckades fylla på högen av säckar med wellpapp och annat från tekniken.
Läraren, en riktigt fin människa och vän, kontaktade mig och erbjöd sig komma in till skolan, finns inte på kartan tänkte jag, han har ju ändå semester.
Nu ska bara sommararbetarna hitta högen också, de missade den igår, löser sig nog.

Egentligen ansökte jag om fel semesterveckor, trodde att uppstarten på nästa läsår var den 14 augusti, visade sig att uppstarten är den 10 augusti, men det är väl bara att bita ihop.
Kidzen börjar den 16 augusti så jag kommer ju ha några dagar på mig trots allt. 

Nu får ni ha en fin torsdagskväll allihopa.

8 kommentarer:

Znogge sa...

En klart bra strategi inför kommande vecka så jag önskar dig lycka till med den. Finns ingen anledning att slita ut sig sista veckan före semester.

Jag träffade en kollega när vi var och handlade. I vår kommun är denna dag sista arbetsdagen och sedan är det uppstart igen den 8/8. Så kort sommarsemester har det aldrig varit för lärarna. När jag började var det åtta veckor men numera sex. Vart tio semesterdagar har tagit vägen finns det ingen som vet... Nåja, inte mitt bekymmer längre men ändå märkligt. Det innebär i princip en lönesänkning.

Önskar er det samma!

LillaSyster sa...

Helt rätt......ta det lugnt på jobbet, vore ju dumt att få ryggskott precis till ledigheten. Ha en skön midsommarhelg, jag har förberett lite gubbröra, laxröra och tårta idag. Hujedna mig vad det blåser, så pass att Buset håller sig inne. Hoppas att det stormat klart tills imorgon.

Ingrid sa...

Ha en fin kväll du också och en riktigt Glad Midsommar!
/Ingrid

Anna i Portugal sa...

Hoppas du får en finfin midsommarhelg och att nästa veckan inte blir alltför jobbig. Jag menar du kan ju få ryggskott av att gömma dig under katedern en hel vecka ;)

BP sa...

Den där högen kan man ju knappast ignorera om man säger så. Den är helt enkelt för stor för att blunda;-)
Du kan ju alltid hoppas på och räkna med att sommararbetarna tar hand om bråtet. Jag menar du är elevassistent inte flyttgubbe...

Önskar dig och frugan en riktigt trevlig Midsommar:-)

Ditte sa...

Skönt att arbetsveckan är slut och att du nu kan ta midsommarledigt. Ja, sedan en vecka innan semestern kan ju vara ok. Å andra sidan kan det ju vara helt ok med lite sysselsättning. Känns lite trångt och enformigt med tid under katedern.
Önskar dig en ok. jobbvecka och dig och fru Guldkrycka en trevlig midsommar.

Susjos sa...

Usch, den där högen verkar inte vara så kul att ta tag i, hoppas sommararbetarna hittar den! Hoppas du får en lugn vecka, men först lite midsommarfirande! Ha en trevlig midsommarhelg!

wiper sa...

Härligt att du snart har semester. Du är så rolig så jag blir upplivad och ser fram emot dagen

Det var en rejäl hög med bråte ;)

Glad Midsommar önskar jag dig och din familj

Hälsning från Malin