fredag 29 september 2023

Sköna fredag.

Men visst är det så, älskar fredagar då det är min sista arbetsdag på veckan, för andra kan det vara på annat vis men för mig är det fredagar.
Tog igen min tid från i måndags då jag inte kunde ta min rast, jag gick redan halv två som ju är brukligt för undertecknad när sådant sker.

Utbildning igår nere på ett gymnasiums konferensavdelning, 800 platser hade de, och en föreläsare utförde sin gärning med bravur.
Men man skrapar ju bara på ytan egentligen, fler utbildningsdagar behövs ju och lite träning på tex "inrymning" vid skarpt läge.
Att gömma sig med kidzen och försvåra möjligheterna för gärningsmannen/männen  att utföra sitt dåd.

Men nu ska fredagskvällen avverkas i fredagsmysets tecken, mao, på soffan. ;)

Ha det bäst alla.

8 kommentarer:

Susjos sa...

Det är nåt speciellt med fredagar, och denna fredag är jag ledig, så visst ska jag njuta av denna lediga fredag (och helg) Skönt att du kunde gå tidigare från jobbet,och ja, förstår att det behövs utbildningsdagar för olika ändamål!
Ha en fin fredagkväll i soffan!

LillaSyster sa...

Helt sjukt att det ska behövas inrymning. På vår tid tränade vi på utrymning när brandlarmet gick..... kan bara konstatera att det var bättre förr =)iallafall i det här avseendet.
Skönt för dig att få gå hem "tidigt". Jag har haft ledigt idag, bara ägnat mig åt lite träning och sedan bokhäng=) Det behövs sådana dagar ibland. Trevlig helg!

BP sa...

Gud såååå trist att sådana utbildningar behövs. Det var bättre förr. Sådant fanns inte när jag gick i skolan, och jag gissar att det var likadant för din skolgång.
Schysst att du kan ta "kompledigt" för inte gjorda raster. Det var nåt nytt för mig. Det hade vi då inte på mina jobb. Det kanske har ändå några fördelar att jobba kommunalt på en skola;-)

Önskar dig och frugan en riktigt fin helg:-)

Anna i Portugal sa...

Fredagar är en skön dag verkligen. Även om vi inte jobbar så mycket längre. Men just fredagar har jag aldrig jobbat över, inte ens när jag jobbade som mest. Ha en skön helg!

Geddfish ♥ sa...

Ha en skön helg! Fredag är alltid fredag och så mysigt även om jag "bara" myser med mig själv. Men vi har våra fredagssamtal, jag och de mina.

Trist att det ska behövas inrymningsutbildningar, förfärligt!

znogge sa...

Jobbar man måndag till fredag så är fredagen lite speciell tycker jag.
Egentligen tycker jag att det är skrämmande att den sortens fortbildning behövs men det är den bistra verkligheten. Em del är på fel spår i vårt land...

Önskar en god kväll nu!

Ditte sa...

Skönt att "stämpla ut" lite tidigare och ta ut din extra tid.
En intressant fortbildning och säkert nödvändig men visst är det illa att detta ska behövas. Vet ju att det är olika i olika områden...Men har förstått att du jobbar bland "det tyngre gardet" i omgivningarna.
Och en vet aldrig var något kan inträffa. I de lugnaste vattnen...
Önskar dig och hustrun en fin helg.

Lotta sa...

Att gå hem tidigare på en fredag det gjorde du alldeles rätt i, det är lyxigt. Utbildning är bra och som du skriver alldeles för få av. Så är det i mitt jobb också. Tyvärr inte alltid att de ger något, de få jag gått på.
Hoppas din fredag blev till belåtenhet.

Ha en finfin lördag ;.)