tisdag 20 februari 2024

Barnen tillbaka på skolan...

 efter deras sportlov, många många trötta barn blev det ju igår, de flesta har ju vänt på dygnet och sovit dåligt innan skolstarten.
Är alltid på det viset, barn är ju barn men i ärlighetens namn så är många av oss vuxna på samma vis.

Så fick frugan sin Ozempic äntligen, tre paket fick hon ut, 1875 kr kostade det så nu är hon snart uppe i frikort med medicinerna.
Har ju varit helt slut med den medicinen länge men på ett apotek hade de nu, bara att kasta sig på vagnen dit, frugan behöver det verkligen för sitt blodsocker.

Sista snön på skolan för detta år hoppas vi, det räcker nu.

Men nu ska tisdagskvällen avverkas i form av lite tv-serie och ett par korvar med bröd, det får räcka som middag denna dag.

Ha det fint nu allihopa.7 kommentarer:

Znogge sa...

Så skönt att frugan din fick sin medicin. Jag tycker det är lite skrämmande att det ofta kan vara slut på vissa läkemedel. Känns som om det var stabilare innan apoteksmonopolet avreglerades men vad vet jag.

Det är lätt att vända på dygnet när man är ledig men nu är det vardag igen ett tag.

Korv med bröd är alltid ett säkert kort tycker jag :D Kul med en bild på dig och se människan bakom bloggen lite då och då.

God kväll!

LillaSyster sa...

Tur för barnen att det är mitt i veckan imorgon, sen går det ju mot helg igen=)
Helt galet att livsviktiga mediciner tar slut/ inte kan produceras i tid och finnas på lager. Ha en bra kväll! Här blev det matlåda från frysen, men det var lasagne.

BP sa...

Klart att barnen var trötta efter lovet. Kommer du inte ihåg när du var ung. Efter ett sommarlov led man ju av jetlag i minst en vecka.

Undrar vad man skyller på den här gången med läkemedel som är restnoterade och/eller inte tillverkas mera. Man kan ju inte skylla på pandemin och/eller Ukraina i all evighet. Men såååå skönt att du kunde kvittera ut tre paket åt gången. Det verkar också vara nytt - att man kan ta ut fler doser på en och samma gång. Det gick ju absolut inte för sig förut...

Älskar den coola selfien. Tycker ditt skägg är mörkare (och längre) än förut. Har du färgat det;-)

Marianne sa...

Så skönt att frugan fick sin medicin, jag förstår inte hur viktig medicin kan ta slut, men läste för en tid sen att att den viktiga diabetesmedicinen används till annat onödigt också. Är det så blir man ju förb.....

Att vända på dygnet är inte svårt, det krävs lite disciplin för att klara att motstå det.

Ja det är grymt jobbat av alla som klarar att välja livet framför alkoholen :)
Önskar en fin onsdag!

Ditte sa...

Ja, första dagen efter ett lov är ju knepigt. Men kanske kunde föräldrarna bidra till att vända tillbaka på dygnet på sina telningar. Men det är kanske för jobbigt numer...
Så fint att fru Guldkrycka äntligen fått sin medicin. Har vänner som också saknat denna. Dyr är den ju verkligen.
Vet ju att dessa mediciner också används av de som ska gå ner i vikt och det verkar ju vara många. Tycker nog att diabetes för ha förtur.
Önskar dig nu en bra fortsatt vecka.

Lotta sa...

Många som får vänta på medicin nu, så grattis till frugan som äntligen fick sin.
Nu har våra barn sportlov och att komma i säng i tid på kvällen är deras minsta bekymmer just nu. Jag har full förståelse för det. Jag är inte den bästa på att komma i säng heller.
Ha en go torsdag :-)

Åke sa...

Korv med bröd är har alltid funkat. Men det här med Ozempic: Detta verkar vara en gåta. För frun kom hem från ett apotek som erbjöd henne att köpa sig för för 3000:- Hon meddelade det till sin sköterska som kollade runt på apoteken i stan och det fanns på två st tydligen. Jag vet någon som fått en tablett som ersättning också. Det känns lite som att dom inte har någon koll.