söndag 10 mars 2024

Ramadan under inflygning igen.

Jodå, är väl imorgon det startar och många av våra barn kommer att följa med på den resan.
Inget de behöver och heller inte ska göra när det gäller de yngsta men på högstadiet är det ju annorlunda...tycks det iallafall.
Önskar dem som fastar lycka till med detta och att de orkar med allt som vanligt i skolan.

Själv borde jag fasta, åtminstone lite då julmaten tycks ha haft en försenad reaktion på min vikt, gått upp fyra kg. ;)
Men efter att ha kollat min stegräknare i mobilen så ser jag ju att mina "steg" har minskat rejält, där har vi väl förklaringen antar jag.
Sitter mera "med" inne i klassrummet nu för tiden än vad jag gjorde förut.
Får fundera ut en lösning på detta.

Mellon igår då, frugan insåg plötsligt att det var skidor på en annan kanal samtidigt, blev att Zappa lite där för att till sist övergå helt till skidorna, men rösträkningen såg vi iallafall.
Vann rätt låt?
Det får andra bedöma, jag är bara en tondöv åskådare. ;)

Ozzy och undertecknad tillönskar er en fortsatt fin söndag.

13 kommentarer:

Znogge sa...

Inga små barn borde fast och ärligt talat så tycker jag att det räcker från det att man är myndig. Även tonåringar behöver energin för att orka. Man ser så tydligt att de blir trötta.

Om rätt låt vann är väl tveksamt men det fick ju mest röster i alla fall ;-)

God söndag!

LillaSyster sa...

Du får hoppa av spårvagnen några hållplatser tidigare och gå hem sista biten, nu när våren kommer. Eller cykla till och från jobbet =)
Tufft för barnen att inte äta under skoldag. Ha en bra eftermiddag!

Marianne sa...

Jag håller med Znogge, de unga borde vara myndiga innan de börjar fasta.
Om rätt låt vann mellon? Är det inte konstigt att Norrmän tävlar i Sveriges melodifestival? Hur som helst har jag inte hört deras låt så jag har ingen aning om jag ens tycker om den.
Sv; Ja, lite tufft för oss här, men vi tar oss igenom det.
Ha ett fint slut på veckan

Åke sa...

Du har en klok fru du :) Vad är detta och se på? Det här numret mitt i med Måns och grabbarna skulle varit vinnare jag trodde dom var med och glänste upp mina ögon där i fåtöljen :) Du får ta en omväg från skolan och hem ;) Ja till att få till stegen liksom. Min Micke svåger med MC:n han som gick en miljon steg på 30 dagar, han kapade 13 kilo på 30 dagar. Nu menar inte jag att du ska göra det, men han bevisar att det går. Nu var det pengar inblandad i något vad också ;) Jag vet att det är något mer i sommar på G.

Åke sa...

Jag ser att du missade det. Sko byte hade han inte räknat med.

https://nacka144.se/okategoriserade/sen-uppdatering-av-mickes-1-miljon-steg-pa-30-dagar/

Trevlig söndag önskar jag dig :)

BP sa...

Så många bra "bantningsförslag" du fick av dina bloggkompisar. Alla är ju genomförbara gissar jag om man inte är för lat, vilket troligen jag skulle vara. Jag skulle troligen bara äta mindre. Lättaste sättet att bli av med överflödiga kilon, om man nu inte vill samla på sig musklar vill säga;-)

Ramadan borde avskaffas rakt av, precis som andra religiösa tillställningar. Vet att de stora fotbollslagen med muslimer i laget har anställt speciella kostexperter för att säkerställa att spelarna kan prestera - sjukt om du frågar mig.

Önskar dig en bra början på veckan utan incidenter oavsett Ramadan eller inte...

Ditte sa...

Ja, Ramadan är på g- Numer tänker jag inte på det men annat var det förr när jag jobbade på högstadiet. Men ändå ganska ok-
Jag tycker ju det är viktigt med skolan och att eleverna ska orka med verksamheten även om det är Ramadan. I alla fall här i Sverige .
Ja, detta att röra sig är ju tämligen bra för hälsan och jag såg att Lilla Syster kom med ett förslag. Kan kanske vara en idé-
Även här tittade vi mest på skidorna men såg röstningen. Kan inte begripa varför så många klagar på resultatet. Den svenska avundsjukan hänger i. Önskar dig nu en bra vecka.

Geddfish ♥ sa...

Jag avbokade Mellon och drog på fest i stället och till Skövde. Där underhöll en superartist vid namn David Carbe från Kungälv. Pianist, sångare, jobbat ihop med Robert Wells, jösses vilket drag det blev!

Jag tycker inte att ungdomar och barn under 18 ska fasta. Religiösa fanatikers påfund. Min åsikt.
Heja Ozzy, han får en kram 💖

Ingrid sa...

Du har säkert rätt i att det är den där minskningen av steg som har en stor orsak till viktuppgången. Jag är själv lite orolig för hur det kommer att gå med min vikt nu när jag inte orkar gå så mycket som jag gjort. Dessutom är det lätt att tröstäta när man blir lite less på tillvaron.
Ha en fin söndagskväll!
/Ingrid

Susjos sa...

Du har fått bra förslag på mera steg, själv förösker ja gkomma ut och gå på mina lediga dagar, men saknar mitt Friskis, men har blivit alltför lat för att åka dit nu när jag själv inte leder nån jympa längre! Suck!

Mellon igår var underbar, vilken härlig final, alla var så bra på scenen, så kul att se den live! Å visst var det rätt låt som vann, jätteduktiga norska killar och en bra låt! Ska bli kul att få se dem igen i Malmö!

Ha en fin start på veckan!

Anki sa...

Det fixar du säkert med lite fler steg ... följ LillaSysters råd och hoppa av spårvagnen en hållplats för tidigt.
Mellot har jag inte sett på väldigt många år ... men den som vill får gärna fortsätta. Föredrar skidor, även om jag inte brukar se på annat än skidskytte, men ägnade kvällen till en film på Netflix :)
Önskar dig en bra ny vecka!

Anna i Portugal sa...

Femmilen är verkligen något speciellt att följa. Ser inte mello, tröttnade för många år sedan. Jag gillar inte vinnarlåten, men kan inte jämföra för jag har inte lyssnat på någon annan. Ha en fin vecka med många steg!

wiper sa...

Fasta är väldigt svårt och det skulle jag aldrig klara. Jag är hungrig jämt ;) får jag inte mat så blir jag på dåligt humör ;);). Jag promenerar varje dag men går inte ner i vikt konstigt nog. Jag har alltid varit smal men nu väger jag minst 20 kg mer än jag brukade.

Ja du sitter man mer så kan man gå upp i vikt. Jag gillade inte nån av låtarna så jag blev uttråkad och bara zappade och sen fick det vara

Ha nu en skön onsdag Micke